Annonce
Lokalavisen Assens

Aya spiller kongedatterens datter i musical på Odense Teater

Xeina Leth Nielsen har hovedrollen som Leonora Christina i Odense Teaters musicalopsætning. Aya Hannibal sidder til venstre for hende. Foto: Emilia Therese

12-årige Aya Hannibal kan lige nu opleves i rollen som Leonora Christinas ældste datter Anna Cathrina på Odense Teater.

Annonce

Haarby: Aya Hannibal var ikke helt uvant med at stå på en scene. I fire år har hun været medlem af Haarby Amatør Teaters ungdomsgrupper Kyserne og Kasketterne. Men det var alligevel en scene af en noget anden kaliber, 12-årige Aya Hannibal fra Haarby trådte op på for nogle uger siden.

Aya Hannibal fik nemlig en rolle i musicalen Leonora Christina, som Odense Teater har sat op i samarbejde med Den Fynske Opera og Odense Symfoniorkester. Aya Hannibal spiller kongedatteren Leonora Christinas ældste datter Anna Cathrina.

Kontakten til Odense Teater opstod, fordi en tekniker på teatret kendte Aya Hannibal fra hendes engagement i Haarby Amatør Teater, og i efteråret blev Aya Hannibal kaldt ind til casting på Odense Teater.

- Til optagelsesprøverne skulle jeg både danse, synge og spille lidt skuespil, fortæller Aya Hannibal, der i december fik besked om, at hun havde fået rollen.

I begyndelsen betød det, at Aya Hannibal måtte have fri fra undervisningen på Haarby Skole, hvor hun går i 6B.

- Vi skulle nogen gange øve med skuespillerne om formiddagen, så jeg fik lov at få fri og tage til prøverne på Odense Teater i stedet for at gå i skole, fortæller Aya Hannibal.

Leonora Christina er en helt nyskrevet musical, der fortæller historien om kongedatteren Leonora Christina, der gik målrettet efter magten men endte med at tilbringe næsten 22 ensomme år i fangenskab i Blåtårn.

Vi skulle nogen gange øve med skuespillerne om formiddagen, så jeg fik lov at få fri og tage til prøverne på Odense Teater i stedet for at gå i skole.

Aya Hannibal.
Aya Hannibal som hun i disse uger kan ses på Odense Teater i rollen som Leonora Christinas datter Anna Cathrina. Foto: Emilia Therese
Annonce

Premierenerver

Musicalen, der er centreret om retssagen fra 1659, hvor Leonora Christina får til opgave at forsvare sin syge mand Corfitz Ulfeldt foran den svenske konge, havde premiere på Odense Teater den 21. januar.

- På selve premieredagen var jeg nok lidt nervøs. Hele teatersalen var jo fyldt med mennesker, siger Aya Hannibal.

Hun deler rollen som Anna Cathrina med en anden ung aktør, Julie Silje Vittrup Trondhjem, og det betyder, at Aya Hannibal kan nøjes med at tage turen til Odense hver anden dag.

Om rollen i musicalen kan blive et springbræt for en karriere indenfor skuespillerbranchen, tør Aya Hannibal ikke spå om endnu.

- Men jeg kunne da godt tænke mig at være med i nogle flere forestillinger på Odense Teater. Her er en masse søde og skønne folk, siger Aya Hannibal. I musicalen medvirker et 70 mand stort symfoniorkester, som bakkes op af et stærkt og musikalsk hold af både nye og rutinerede musicalkræfter. Xenia Lach-Nielsen og Troels Lyby træder i karakter som danmarkshistoriens farligste ægtepar, Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt, og på rollelisten er desuden Stig Rossen, Lars Simonsen, Joakim Lind Tranberg, Cecilie Gerberg og Anders Gjellerup Koch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ændringer hos kirken

Annonce