Annonce
Lokalavisen Assens

Bageriet i Aarup dufter af cheesecake og drømme

Anitta Borne (tv) og Chastine Solmer har startet virksomheden Bakii Cakes. I januar underskrev de en lejekontrakt vedr. det gamle bageri i Aarup. Her producerer de cheesecake i tapasstørrelse, som sælges hos bl.a. Vinspecialisten i Assens. Foto: Lærke Bjørn Bang
Kvinderne bag Bakii Cakes, Anitta Borne og Chastine Solmer, har lejet sig ind i det gamle bageri i Aarup for at udleve deres iværksætterdrøm. Nu håber de, at flere butikker vil få øjnene op for deres cheesecakes i tapasstørrelse.
Annonce

Aarup: Der har længe været tomt i det gamle bageri på Bredgade 33 i Aarup. Men i januar lejede Anitta Borne og Chastine Solmer sig ind i bygningen, hvor de producerer cheesecake i miniformat.

De to kvinder har startet virksomheden Bakii Cakes, som bygger på en idé, der opstod, da Chastine Solmer i en periode i 2017 arbejdede i Anitta Bornes café, Café Gårdhaven i Tommerup Stationsby.

Her blev der solgt hjemmebagt cheesecake i metervis.

- Vi solgte stykker i almindelig størrelse, men der var mange varianter at vælge imellem, og tit opstod der ventetid, fordi kunderne gerne ville dele, og vi skulle skære stykkerne ud, fortæller Anitta Borne.

Hun skærer grimasser ved tanken om, hvordan resultatet ofte blev.

- Det så forfærdeligt ud. Det der med at skulle skære trekantede stykker kage i samme størrelse. Og så skulle kniven tørres af for hver gang, så resultatet blev så pænt som muligt. Det tog lang tid, forklarer hun.

Chastine Solmer og Anitta Borne fik den idé, at de ville lave mindre, kvadratiske stykker, så kunderne kunne vælge flere smagsvarianter uden at foræde sig. Idéen om cheesecake tapas var født.

De to kvinder har arbejdet med deres forretningsidé siden 2017, og nu er Bakii Cakes langt om længe ved at komme ind på markedet.

Virksomhedens produkt er rektangulære æsker med seks små stykker cheesecake i hver. Foreløbig er der to slags æsker med tre forskellige smage i hver. I den ene æske finder du jordbær, passionsfrugt og chokolade. I den anden citron, hindbær og hasselnød. Yderligere to varianter er på vej.

Annonce

Kage på frost

Der er flere forklaringer på, hvorfor det har taget tre år at få Anitta og Chastines cheesecake-tapas på markedet, selvom salget af cheesecake gik strygende i caféen i Tommerup Stationsby.

Først og fremmest er Bakii Cakes en forretning, de to kvinder, som i øvrigt er i familie, driver ved siden af deres fuldtidsjobs. Dernæst kommer, at Anitta Borne har været på barsel to gange, siden idéen opstod. Sidst men ikke mindst er begge kvinder ret perfektionistiske med hensyn til deres produkt.  De har brugt lang tid på at gennemprøve kagerne, både i forhold til smagsvarianter og holdbarhed, men også i forhold til logo, æskens design og funktionalitet.

Det endelige produkt er nedfrosset kage, som sælges til butikker, der så kan vælge at sælge æsken videre til deres kunder på frost, eller sætte den på køl, hvor den så kan holde sig i fem dage. Butikkerne har haft et ønske om at sælge kagerne på frost, hvor holdbarheden er fire måneder, fortæller kvinderne.

Nu handler det om at få bredt kendskabet til Bakii Cakes ud i hele Danmark og måske også nabolandene, for drømmen er, at iværksætteriet skal være en levevej.

- Vi skal have mange flere kunder for at kunne gå ind i det fuldt ud. Vi skal markedsføre os selv mere, lyder det fra Chastine Solmer.

Hun og Anitta Borne har også en drøm om, at man en dag vil kunne gå ind fra gaden i Aarup og købe cheesecake og en kop kaffe. Men foreløbig er Bakii Cakes baseret op engrossalg.

Det har taget lang tid at designe æskerne, som både visuelt og praktisk er gennemtænkt til mindste detalje. Indeni æsken er der en indsats, som kan løftes op, så du kan tage dine cheesecakes ud af æsken, uden at de bliver skæve. Foto: Lærke Bjørn Bang
Seks varianter er foreløbig, hvad kunderne kan købe. Der er flere på vej. Foto: Lærke Bjørn Bang
Anitta Borne (th) og Chastine Solmer (som er Anittas moster) har lejet sig ind i det gamle bageri på Bredgade 33 i Aarup. Foto: Lærke Bjørn Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce