Annonce
Lokalavisen Assens

Blev din skiferie aflyst? Hotel bag succes med "gå-brunner" tilbyder et alternativ

Kan du lide at stå på ski, så har du muligheden for det ved Gl. Brydegaard. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hvor weekend strømmer flere hundrede mennesker til Gl. Brydegaards gå-biks, hvor man blandt andet kan købe gå-brunner og gå-gris. Fra 6. februar kan man også leje ski i biksen.
Annonce

Brydegaard: Da Danmark blev lukket ned i marts 2020, havde Connie Østergaard ikke forestillet sig, at folk ville valfarte til området omkring Gl. Brydegaard og til den gå-biks, som hendes søn og svigerdatter fik ideen til for at holde forretningen i gang.

Nu strømmer flere hundrede mennesker hver weekend til Gl. Brydegaard nær Helnæs for at købe gå-brunner og gå-gris med på deres tur rundt i det smukke sydvestfynske område.

Fra 6. februar er der endnu en grund til at sætte kursen mod hotel- og konferencecentret, som nu udvider forretningen med en glide-biks. I glide-biksen kan du leje ski.

Fredag fik Connie Østergaard levet 100 sæt langrendsski, som udlejes efter først til mølle-princippet.


Der er sne, og vi har brug for frisk luft. Vi er ved at gå til kedsomhed.

Connie Østergaard, hotelejer


- Vi blev kontaktet af en mand, som udlejer ski i Dyrehaven i København, men der er ikke nok sne derovre. Så han har kigget på et vejrkort og set, at vi har sne på Sydvestfyn, og ringet til os, forklarer hotelejeren, som tænkte "hvorfor ikke?"

- Der er sne, og vi har brug for frisk luft. Vi er ved at gå til kedsomhed (under nedlukningen, red.), mener hotelejeren.

Ski-biksen og gå-biksen

Gl. Brydegaards glide-biks er åben klokken 11-15 den 6. og 7. februar og hele uge 7, hvis sneen bliver liggende.

Det koster 250 kroner for voksne og 200 kroner for børn at leje ski. Skiene lejes i tre timer og skal afleveres senest klokken 16. 

Gå-biksen er åben i weekender kl. 11-16 og mandag-fredag i vinterferien kl. 11-14.

Du finder Gl. Brydegaard på Helnæsvej 4, 5683 Haarby.

Skiene bliver lejet ud fra Gl. Brydegaards store tipi, og er man helt nybegynder, kan man få en kort introduktion til, hvordan sådan ski fungerer.

Skiruten er 4,5 kilometer lang og er lagt af en nabo til hotellet, som hedder Aksel.

- Aksel kender bare området så godt og har lavet en rute, der går over Feddet, Aa og Agernæs, fortæller Connie Østergaard, som endnu ikke ved, hvad hun skal forvente sig af skiudlejningen.

- Alt mellem ingenting og kaos, griner hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce