Annonce
Lokalavisen Assens

Blomsterdekoratør: Det bliver en rød jul i år

Blomsterdekoratør Dorthe Søgaard har for længst pyntet op til jul i både vinduer og butik. Hun er vild med tiden omkring jul, hvor hun rigtig har mulighed for at folde sine kreative evner ud. Foto: Søren Plovgaard
Blomsterdekoratør Dorthe Søgaard er en rigtig julepige, der så småt tager fat på julen, når sommerferien er ovre.
Annonce

Haarby: Blomsterdekoratør Dorthe Søgaard fra Boutique Passiflora i Haarby har bestemt ikke noget imod at blive kaldt for en rigtig julepige.

- Jeg elsker jul, siger hun, mens julemusikken spiller sagte i baggrunden.

For Dorthe Søgaard og Boutique Passiflora begynder planlægningen af julen allerede, når sommerferien er overstået i august.

- Men vi venter altid til september med at sætte julemusik på, understreger Dorthe Søgaard med et skævt smil.

Hos Boutique Passiflora julepyntes vinduer og butik altid den anden weekend i november. Og Dorthe Søgaard forsøger at gøre juleriet i butikken bedre og bedre for hvert år. Hun tøver da heller ikke med at kalde sin juleudstilling for "universets bedste".

- Vi har et princip, der siger, at vi lige skal nyde efteråret og de skønne farver i naturen først, inden vi begynder at pynte op til jul, forklarer Dorthe Søgaard.

Hun etablerede butik på Fåborgvej i Haarby i efteråret 2008. Fem år senere flyttede Dorthe Søgaard sin forretning til den nuværende adresse i Algade 27, og her bugner det ikke kun med blomster. Også planter, krukker og gaveartikler er med til at lokke kunderne indenfor hos Boutique Passiflora.


Vi kommer ikke til at stresse lige så meget som tidligere op til jul. Folk har mere tid i år, de skal holde jul derhjemme, og de skal ikke fare rundt til en masse julearrangementer i december

Blomsterdekoratør Dorthe Søgaard, Boutique Passiflora, Haarby


Dorthe Søgaard brænder for hver eneste blomst, hun får i sine hænder, og hun nøjes gerne med fem timers søvn, hvis hun har en vigtig forretningsaftale.

- Forleden var jeg ude hos en gartner klokken 5 om morgen for at købe lækre ceder- og juletræer, fortæller Dorthe Søgaard.

Annonce

En rød jul i år

Julen er traditionelt en travl tid hos Boutique Passiflora. På værkstedet bagerst i forretningen kreeres der blandt meget andet grav- og kirkegårdspynt, dekorationer og adventskranse samt kurve og krukker til at have stående udenfor.

- De her måneder op til jul kan man være kreativ på en hel anden måde, fordi der bare er så mange ekstra materialer at arbejde med, siger Dorthe Søgaard.

Men hvordan skal adventskransene så se ud i år?

- Adventskransene i år kommer til at være meget traditionelle. Det bliver sådan en rigtig god, gammeldags rød jul, forklarer Dorthe Søgaard og tilføjer:

- I år kommer folk til at hygge sig på en anden måde til jul. Vi kommer ikke til at stresse lige så meget som tidligere op til jul. Folk har mere tid i år, de skal holde jul derhjemme, og de skal ikke fare rundt til en masse julearrangementer i december. Derfor tror jeg også, at mange mennesker vælger at gøre lidt ekstra ud af julen i år og forkæler sig selv lidt mere.

Boutique Passiflora har nu ligget i Algade 27 i syv år. Dorthe Søgaard startede butikken for 12 år siden på en adresse på Fåborgvej. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce