Annonce
Lokalavisen Assens

Byråd: Kyst- og lystfiskercenter skal ligge ved havnesilo

Byrådet besluttede i sidste uge, at et kommende lystfiskecenter skal placeres i eller omkring den over 60 år gamle silo på Nordre Havnevej i Assens. Foto: Søren Plovgaard
Det nye nationale kyst- og lystfiskercenter kommer til at ligge i DLG-siloen på Assens Havn. Flere detaljer mangler dog at falde på plads.
Annonce
Assens: Fire placeringer var i spil, men det blev DLG-siloen på Assens Havn, byrådet onsdag i sidste uge pegede ud som stedet, hvor det nye nationale kyst- og lystfiskercenter skal bygges.

Selv om ikke alle byrådsmedlemmer havde siloen som førsteprioritet, var det et samlet byråd, der tog beslutningen under byrådsmødet i sidste uge. Fire socialdemokratiske byrådsmedlemmer og et enkelt DF-medlem stemte blankt, ellers stemte alle ja til placeringen. Ingen stemte imod.

Ved at lægge det nye nationale center i siloen på havnen, som siger noget om Assens' historie, vil man få en attraktion med wauw-effekt, som er det, byrådet går efter, lød det fra flere af politikerne under byrådsmødet, som for tredje gang i træk blev holdt over Skype.

- Her kan vi skabe en blå oplevelse. Man kan gå direkte ud ad døren og kaste snøren i vandet. Vi har vægtet de lokale interesser højt, og de har entydigt peget på den placering, sagde Venstres gruppeformand Pia Offer Madsen.

Når de fire medlemmer af Socialdemokratiet, Charlotte Kjær, Henrik Hansen, Leif Rothe Rasmussen og Berit Schaldemose, valgte at stemme blankt, skyldtes det usikkerheden om økonomien.

- Vi har bekymringer over økonomien. Men vi ønsker ikke at blokere for det store flertal, der viser sig, sagde Charlotte Kjær på byrådsmødet.

Næste skridt for Assens Kommune bliver at få så meget styr på detaljerne i planen for det nye kyst- og lystfiskercenter, at man kan præsentere dem for fonde og investorer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce