Annonce
Lokalavisen Assens

Byudvikling: Vinderforslag præsenteres

Havneområde og parkeringsplads ved det tidligere rådhus i Assens skal udvikles. Arkivfoto: Kim Rune Foto: Kim Rune
Annonce

Assens: Havneområdet i Assens skal udvikles takket være det såkaldte åbningstræk. Målet er  dannelsen af et nyt aktivt havnebyrum omkring Willemoesgade samt et såkaldt multitek i det gamle rådhus ved havnen. Det er oversat et moderne bibliotek og kulturelt mødested.

Torsdag 8. oktober klokken 16 bliver borgerne i Assens meget klogere på, hvad der kommer til at ske med deres havneområde de kommende år på et møde, kommunen arrangerer. For da præsenteres det, hvilket arkitektteam og projekt, som har vundet konkurrencen om at tegne åbningstrækket for Fremtidens Assens, som udviklingsplanen også kaldes.

Det har været muligt at melde sig til mødet, men på grund af situationen med Covid-19 har der kun været et begrænset antal pladser. Assens Kommue skriver på deres hjemmeside, at alle pladser nu er taget. Men fortvivl ikke. Har du en Facebook-prodil og synes godt om Assens Kommune, så kan du se offentliggørelsen på Facebook via facebook.dk/udviklingafassensby, hvor der vil blive sendt live.

Annonce

Tre teams med i opløbet

Tre arkitekfirmaer er med i opløbet, og det er COBE A/S med Orbicon|WSP som underleverandør, JAJA Architects med BOGL og Skanding som underleverandører og slutteligt WE Architecture med byMUNCH By- og Landskabsdesign, REGNESTUEN Haukohl & Køppen rådgivende ingeniører og INN tegn & byg som underleverandører.

I bedømmelsesudvalget, altså dem der skal finde og indstille et vinderprojektet, sidder fire politikere. Det er Henrik Hansen (S), Poul Poulsen (R), Finn Brunse (S), Pia Offer Madsen (V), borgmester Søren Steen Andersen (V). De to sidste medlemmer er Astrid Bruus Thomsen (Realdania) og Anders Tyrrestrup (arkitekt og fagdommer).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce