Annonce
Lokalavisen Assens

Camilla, Anne Kathrine og Maria blev studenter i december

Camilla Melzer Clemmensen, Anne Kathrine Risske Schmidt og Maria Rosendal Christensen fik forleden studenterhusen på efter at have taget eksamen på HF og VUC Fyns afdeling i Glamsbjerg. Privatfoto
For første gang nogensinde er der sprunget studenter ud til jul på HF og VUC Fyns afdeling i Glamsbjerg.
Annonce

Glamsbjerg: For første gang nogensinde er der sprunget studenter ud til jul på HF og VUC Fyns afdeling i Glamsbjerg.

Camilla Melzer Clemmensen, Anne Kathrine Risske Schmidt og Maria Rosendal Christensen kunne forleden sætte en velfortjent studenterhue på hovedet, efter de sidste og afsluttende eksamener var overstået. De tre studenter har brugt de sidste to og et halvt år på at tage en fuld HF-eksamen gennem HF-enkeltfagssystemet.

Når de tre kvinder er blevet studenter på denne lidt atypiske tid af året, skyldes det, at HF og VUC FYN i Glamsbjerg tilbyder opstart på HF-enkeltfag i både august og januar, og derfor kommer der også studenter to gange om året.

- Det er så fedt endelig at få huen og blive færdig, siger 24-årige Anne Kathrine Risske Schmidt. Hun vil gerne være sygeplejerske og går for tiden og overvejer, om det skal være i Odense, Svendborg eller Slagelse, der alle tilbyder vinteropstart på sygeplejerskeuddannelsen.

28-årige Maria Rosendal Christensen er gravid og nåede lige at afslutte sin uddannelse, inden hun skal føde til marts.

- Lige nu skal jeg bare gå og glæde mig til være mor, men engang når barslen er overstået, vil jeg søge ind på handelsøkonomuddannelsen på UCL, fortæller hun.

Camilla Melzer Clemmensen er 21 år og synes, hun trænger til en pause fra studierne og overvejer, om et arbejde indenfor fitnessbranchen måske kunne være interessant for hende.

De tre nybagte studenter har fulgtes ad gennem uddannelsen, og inden de startede på HF-enkeltfag har de også taget 10. klasse-eksamen sammen på HF og VUC i Glamsbjerg.

- Udover at vi også er blevet studenter sammen, så er vi også blevet rigtig gode venner gennem de sidste tre og et halvt år, og det bliver da vemodigt ikke at skulle møde hinanden hver dag i skolen, men vi kommer helt sikkert til at holde kontakten, siger Maria Rosendal Christensen.

Men lige nu er alle tre enige om, at de har fortjent en god lang juleferie efter en hektisk eksamensperiode med fire eksaminer på to uger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce