Annonce
Lokalavisen Assens

Camilla og Céline tager kampen op efter aflyst folkefest: Der skal være liv i byen, når træskibene ankommer

Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg knokler i øjeblikket på at få skabt liv i byen, når træskibene torsdag i næste uge anløber Assens Havn. Foto: Nils Svalebøg/privatfoto.
Det skal ikke gå ubemærket hen, når træskibene i næste uge lægger til i Assens, mener nyudklækket butiksindehaver og byrådskandidat.

Assens: Den store folkefest med fyrværkeri og masser af boder og underholdning er droppet af corona-hensyn i Assens, når træskibene i næste uge lægger til i havnebyerne rundt om Fyn.

Men ankomsten skal ikke gå ubemærket hen, mener Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg, der onsdag satte gang i et større koordinationsarbejde - i 11. time.

Torsdag eftermiddag i næste uge anløber de flotte skibe, der deltager i kapsejladsen Fyn Rundt for bevaringsværdige sejlskibe, og det er vigtigt, at der bliver liv i byen, mener makkerparret.

Annonce

Arrangementet i Assens, der tidligere er gået under navnet Assens for fulde sejl, er traditionelt et af de største begivenheder i løbet af kapsejladsen, der plejer at tiltrække flere tusinde interesserede.

- Der kommer 49 skibe i år, og det er vist nok rekordmange. Det er ærgerligt, at der ikke bliver gjort mere ud af det. Vi har brugt hele dagen (onsdagen, red.) på det, og det er meget sent at gå i gang (i forhold til tilladelser, red.). Så det bliver ikke det setup, som det plejer. Men selvfølgelig skal der være noget, når træskibene kommer, siger Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg.

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur besluttede i juni, at der ikke skulle arrangeres noget på havnen, da man på daværende tidspunkt var usikker på corona-situationen. Og udvalgsformand Elmer Philipsen (S) udtrykte forundring over, at man i andre havnebyer er i stand til at stable større arrangementer på benene.

Meld gerne ind

Initiativtagerne har forståelse for, at udvalget dengang traf beslutningen, men undrer sig alligevel over, at man ikke har haft en plan B klar i skuffen.

Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg understreger, at man ikke er ude på at arrangere én samlet begivenhed, som kan være underlagt forskellige restriktioner. I stedet er de i fuld gang med at prikke et hav af enkeltpersoner på skulderen med en opfordring om at sætte enkeltstående initiativer i værk, som ikke er underlagt samme restriktioner.

Eksempelvis puster Arena Assens - ifølge koordinatorerne - en hoppeborg op på Torvet, hvor også Lunds Catering står klar med en grill. Folkene bag kapsejladsen skulle også stille med boder, der sælger brændte mandler og pandekager i området.

Ifølge Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg er håbet, at butikkerne i Assens bakker op og udvider åbningstiden til ud på aftenen, og man er desuden på jagt efter en sponsor til fyrværkerishow om aftenen.

Céline Fogelberg står selv bag den nyåbnede børnetøjsbutik Butik Papillon, hvorfra koordinationen foregår. Camilla Lykke Sørensen er byrådskandidat for Venstre.

Hvis man har input, gode forslag og så videre, så kan de afleveres i butikken i åbningstiden. Eller til Camilla Lykke Sørensen via besked på Facebook eller til telefonnummer 27 50 84 48.

- Hvis nogen har noget at bidrage med, er de meget velkomne. Hvis der er en spillegruppe, der plejer at øve om torsdagen, så kom dog ind til Assens i stedet. Det kan også være nogen, der vil sælge popcorn eller slush ice. Vi tager imod alt, hvad der kan være med til at skabe ekstra liv, opfordrer Camilla Lykke Sørensen.


Hvis nogen har noget at bidrage med, er de meget velkomne til at sige til

Camilla Lykke Sørensen, initiativtager


Annonce

Fadøl, biksemad og pølser

Hun opfordrer desuden til, at man lader sig coronateste både før og efter arrangementet.

- Det er op til en selv, indskyder hun.

Morten Tukjær fra Havnegrillen forsikrer, at gæsterne hverken skal gå sultne eller tørstige fra begivenheden. Han disker nemlig op med de madboder og fadølsanlæg, han plejer - på sin egen matrikel på havnen.

- Vi stiller med de samme udsalgsboder, som vi plejer. Vi serverer både fadøl, pølser og biksemad på en kæmpepande udendørs, siger Morten Tukjær, der garanterer:

- Vi skal nok få gjort folk mætte. Det skal man ikke være bange for. Jeg tror, at der kommer rigtig mange mennesker, siger Morten Tukjær, der erkender dilemmaet, kommunen stod i, da man aflyste den store fest af corona-hensyn.

- Det har været svært planlægningsmæssigt at tage beslutningen. Man har vaklet frem og tilbage - og den endelige beslutning blev nok den forkerte. Men man kan ikke gøre meget i løbet af otte dage. Vi står hele tiden med et ben i hver lejr, påpeger grillbar-indehaveren.

Annonce

- Det er megafedt

Assens Handelsstandsforening arbejder ifølge formand Pernille Schreiner på at søge om tilladelse til at lukke Østergade for kørende trafik, da man forventer mange mennesker i byen. Hun roser initiativet fra Camilla Lykke Sørensen og Céline Fogelberg.

- Det er megafedt. Jeg har selv forholdsvis travlt og kan ikke lægge de store kræfter i en helt masse, men det er superdejligt, at der er nogen, der kommer på banen og gerne vil arrangere noget, siger hun.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Her kan du opleve livet på landet fra før 1950

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Henrik har skabt en oase for sommerfugle: Vil du gøre ham kunsten efter, så følg disse fire gode råd

Lokalavisen Assens

Der findes otte krigsbunkere i Assens - nu er den ene gjort klar til besøg

Lokalavisen Assens

Flemming og Torben opruster i centerby, hvor der ingen andre mæglere er: - Der bliver solgt cirka 90 huse om året - der bør være et marked

Lokalavisen Assens

Louise og Christian har hænderne fulde: Rekordår for CampOne Assens Strand

Lokalavisen Assens

Nygade og Baronvej er en perle - nu kan du blive klogere på hvorfor og høre beboernes historier

Lokalavisen Assens

Svært at lokke folk til talkshow i Assens: Nu forærer Mikkel 300 billetter væk

Lokalavisen Assens

Tennisklub jubler: Modtager 25.000 kroner af lokal købmand

Lokalavisen Assens

Hyggelig sommeraften: Pølser og OB sejrede

Lokalavisen Assens

Efter fire års restaurering: Lørdag blev en nøgledag for Assens Bagfyr

Lokalavisen Assens

Efter 13 år i skolen: Hvad gør vi nu, lille du?

Lokalavisen Assens

Fodboldfest i Haarby fredag: Forventer 300-400 tilskuere til opvisningskamp mod OB

Lokalavisen Assens

Frivillig i 35 år: Bent er en af Frøbjerg Festspils faste søjler

Lokalavisen Assens

Velfærd skaber grundlag for bedre bosætning

Lokalavisen Assens

Fra Holbæk til Hagenskov: Tidligere minister Britta Schall Holberg fylder 80 år

Lokalavisen Assens

Skal du have børnene med til "Midt om natten"?

Lokalavisen Assens

Gæsterne er tilbage på kendt Assens-restaurant: Nu mangler der kun én ting

Lokalavisen Assens

Spil under åben himmel

Lokalavisen Assens

Jan købte tre dametøjsbutikker i foråret: Nu har han givet dem et nyt navn

Lokalavisen Assens

Syng Sammen til aftenklokken

Lokalavisen Assens

Storskærm i Jordløse: Her kan du se Danmark-Wales

Lokalavisen Assens

Céline tog et kæmpe spring og åbnede børnetøjsbutik: - Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre start

Annonce