Annonce
Lokalavisen Assens

Charlotte har to gange forsøgt at blive borgmesterkandidat: Nu lægger hun lokalpolitik helt på hylden

Charlotte Kjær (S) har været med i lokalpolitik i 16 år, men nu vil hun stoppe helt. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Socialdemokratiets udvalgsformand Charlotte Kjær genopstiller ikke til kommunalvalget til november. I stedet vil hun lægge sine kræfter i eget firma.

Ebberup: Hun har to gange forsøgt at blive Socialdemokratiets spidskandidat til borgmesterposten i Assens Kommune. Begge gange uden held.

Og i efteråret 2020 ville hun ikke tage kampen op for tredje gang, da partiets bagland pegede massivt på nuværende borgmesterkandidat Poul-Erik Svendsen.

Tirsdag meddeler hun i en skrivelse, at hun helt forlader lokalpolitik, som hun ellers har været en del af i 16 år.

- Helt privat så har jeg sammen med min familie besluttet, at nu er tiden til at prioritere fritiden til familie, venner og mig selv – nu er det tid til at overlade pladsen til en ny kandidat, der kan få gode og spændende opgaver i det politiske landskab her i Assens Kommune, forklarer hun blandt andet i skrivelsen.

Charlotte Kjær, der i dag er formand for Social- og Sundhedsudvalget og fik 341 personlige stemmer ved det seneste valg i 2017, smækker ikke med døren, understreger hun overfor Fyens Stiftstidende.

- Slet, slet ikke. Det er ingen hemmelighed, at der har været perioder, hvor det måske har givet knap så god energi, men jeg har nydt hvert sekund - både på godt og ondt, siger Charlotte Kjær.


Det er ingen hemmelighed, at der har været perioder, hvor det måske har givet knap så god energi, men jeg har nydt hvert sekund - både på godt og ondt

Charlotte Kjær


- Men nu skal der også være plads til nogle andre, og som mine venner og familie siger, så skal jeg prøve at gøre det, som jeg har lyst til, og som giver én god energi. Man skal huske, at for at kunne udvikle, så er man nogle gange nødt til at afvikle, tilføjer hun.

Annonce

Travlt med eget firma

Charlotte Kjær lægger ikke skjul på, at det også er vemodigt at sige farvel og tak til politik efter så mange år.

- Man skal huske, at når man stikker næsen frem som lokalpolitiker, så bliver man et kendt ansigt, og det har været med til at forme mig til den, jeg er i dag, siger hun og takker i skrivelsen for de mange forskellige personer og aktører, hun har samarbejdet med igennem årene.

Charlotte Kjær driver eget bogførings- og administrationsfirma af samme navn som hende selv.

Det har hun gjort siden 2007/2008, hvor det begyndte med undervisning og småopgaver, og det har de seneste par år grebet om sig, så firmaet nu tæller seks ansatte, og der kommer løbende nye kunder til. Corona-krisen har ikke sat den udvikling i stå. Tværtimod.

Hun får brug for mere tid på kontoret - og på opgaver rundt i landet, og det kan blive svært at forene med det tidskrævende arbejde som lokalpolitiker, forklarer hun i skrivelsen.

Annonce

Kredsformand er ked af det

Kredsformand for Socialdemokratiet i Assens Kommune, Jens Rosenberg, beklager den markante S-politikers forestående exit til lokalpolitik.

- Det ærgrer mig, og det er jeg sgu ked af. Hun er en fantastisk kvinde, siger Jens Rosenberg, der tilføjer, at Charlotte Kjær i tidernes morgen medvirkede til, at han selv gik aktivt ind i det lokalpolitiske arbejde.

- Jeg holder meget af Charlotte, og jeg har kun godt at sige om hende. Omvendt må man også erkende, at når man igennem 16 år har været med på topplan og alt muligt andet, så kan det også få en ende. Og hendes virksomhed har vokset, og det glæder mig, siger Jens Rosenberg, der ikke mener, at det stiller partiet dårligere i kampen om borgmesterposten til november.

- Det må vi tage. Vi har mange gode kandidater på nuværende tidspunkt, og det skal nok lykkes. Vi skal vinde borgmestervalget, mener Rosenberg.

Socialdemokratiet i Assens har opstillingsmøde i løbet af april, siger kredsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce