Annonce
Lokalavisen Assens

Christian knokler for to

Christian Moth Mogensen har aldrig været bange for at smøge ærmerne op. Lige nu sørger han for, at der er penge nok i kassen, så hans kone Camilla kan gå hjemme på gården i Strærup og passe deres lille søn, der er født for tidligt. Foto: Søren Plovgaard
Christian Moth Mogensen fra Strærup har etableret firmaet Moth Service, som han driver ene mand ved siden af sit fuldtidsjob i et transportfirma.
Annonce

Strærup: Det er ikke fordi, 33-årige Christian Moth Mogensen står og mangler noget at rive i. Faktisk knokler han for to.

- Vi har valgt at indrette os sådan, at min kone Camilla for øjeblikket går herhjemme og passer vores lille søn, som er født for tidligt. Så ligefor tiden bliver jeg nødt til at sørge for, at vi har to indtægter, fortæller Christian Moth Mogensen.

Parret bor på en tidligere firlænget stråtækt gård på Strærupvej 12 i Strærup mellem Haarby og Snave. Nu står kun stuehuset og den ene lade tilbage.

I stuehuset har parrets to børn på 12 og 7 år fine muligheder for at udfolde sig, og lige uden for døren ligger der marker, så langt øjet rækker. Og i laden har Christian Moth Mogensen indrettet et lille værksted.

- Jeg ved ikke, hvor mange timer, jeg arbejder om ugen. Sådan noget tæller jeg ikke, siger Christian Moth Mogensen, der stammer fra Nakskov på Lolland og tidligere også har boet i Brobyværk.

Han arbejder 37 timer om ugen som disponent i vognmandsfirmaet Palle Holmegård Transport A/S i Odense. Og når han har fri fra sit faste arbejde, trækker Christian Moth Mogensen i arbejdstøjet hjemme i Strærup.

For et par år siden etablerede han firmaet Moth Service, der hviler på flere ben.

- I begyndelsen af 2018 startede jeg op med at tilbyde bilrengøring. Konceptet er, at jeg selv kører ud til kunderne og gør deres biler rene. Men enkelte gange, har jeg også taget imod biler til rengøring hjemme hos mig selv. Det er egentlig gået meget fint, selv om det også er et marked, der efterhånden er lidt presset, siger Christian Moth Mogensen.

I sommer tilbød Christian Moth Mogensen, at man kunne leje hans 14 fod store motorjolle, der ligger i Nabben syd for Haarby. Enten i fire eller otte timer til en oplevelsesrig sejltur i Helnæsbugten.

- Jeg indgik et samarbejde med Visit Assens, som hjalp mig godt videre og var med til at markedsføre tilbuddet om jollesejlads over for turisterne. Og jeg var også med på Deal.dk, hvor jeg solgte 34 ture, fortæller Christian Moth Mogensen, der gentager aktiviteten til foråret.

- I den nye sæson regner jeg med, at det bliver sådan, at man kun kan leje jollen for en hel dag ad gangen, siger Christian Moth Mogensen.

Jollen har plads til fem personer, og der følger redningsveste og fiskestænger med.

Jeg ved ikke, hvor mange timer, jeg arbejder om ugen. Sådan noget tæller jeg ikke.

Christian Moth Mogensen. Moth Service

Annonce

Satser bredt

Christian Moth Mogensens seneste tiltag er at tilbyde algebehandling og fliserens. Han har for nylig investeret i nyt udstyr, så han er godt rustet til de kommende opgaver med at rense benbrækkende belægninger på flisegangene og grimme, grønne plamager på træ- og murværk og i tagrender.

- Min plan er, at det hele skal kunne bære sig selv, og jeg har ladet meget inspirere af et engelsk firma, forklarer Christian Moth Mogensen.

Også fældning af træer er en opgave som Christian Moth Mogensen kan løse for kunderne.

Han markedsfører sin virksomhed på Facebook, og nogle gange tager han også en runde og deler løbesedler ud i lokalområdet.

Christian Moth Mogensen er ikke bange for, at han er ved at knokle sig selv ihjel.

- Jeg har bevidst valgt at satse på en bred vifte af arbejdsopgaver, så jeg ikke låser mig fast på noget enkelt område, forklarer Christian Moth Mogensen.

Knokkelmanden fra Strærup.

Christian Moth Mogensen etablerede for et par år siden sit eget lille firma Moth Service. Han tilbyder nu at udføre en bred vifte af arbejdsopgaver - blandt andet bilpleje, udlejning af motorjolle og alge-og fliserens. Foto: Søren Plovgaard
Christian Moth Mogensen knokler i disse år løs for to personer. Han er til daglig disponent i et vognmandsfirma i Odense, men driver samtidig sit eget firma fra hjemadressen på Strærupvej 12 i Strærup. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce