Annonce
Lokalavisen Assens

Danmark Dejligst for femte gang

Det er for både store og små, når der bydes til Danmark Dejligst i Render. Bliver musikken for meget eller for kedelig for de små, kan de trakke sig tilbage til børneområdet. Arkivfoto: Michael Bager
De lokale arrangører bag Danmark Dejligst er glade for at kunne byde til havekoncert på en lørdag denne gang.
Annonce

Render: Går det som arrangørerne håber, bliver Danmark allerdejligst lørdag 24. august. Solen stråler over Manngårdens gamle have, hvor folk i hobetal har slået sig ned under de store skyggegivende træer, velforsynede af mad og drikke fra havens boder, mens de nyder musikken fra scenen.

Tommerup Rideklub, Brylle Forsamlingshus og lokalsamfundet i Render står atter bag Danmark Dejligst, og for at det kan blive en rigtig succes med mange gæster og dermed overskud til arrangørerne, er godt vejr en god begyndelse. At det tilmed blev en lørdag i stedet for som oftest en fredag glæder også Kjeld Frederiksen, der lægger have til festen.

- Heldigvis fik vi en lørdag. Det er svært om fredagen at få folk nok til at hjælpe, og folk skal også nå hjem fra arbejde, før de kan komme, siger Kjeld Frederiksen, der fortæller, at omkring 80 frivillige er aktiviteret i forbindelse med afviklingen af Danmark Dejligst.

Konceptet er lidt anderledes i år, idet arrangørerne har fået flere ting overdraget, så de også nu står for for eksempel salg af drikkevarer. Til gengæld skal de betale for musikken.

En lille pose støj spiller Kim Larsen-numre. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce

Musik non stop

Der er seks bands på programmet i år og musik næsten non stop fra klokken 14 til sidste band går på scenen klokken 20.45.

Det superlokale BB Band er først på scenen og følges af Tom Donovan med irske rødder. ELPS eller En Lille Pose Støj, er fast indslag på scenen i Render, bandet spiller Kim Larsen-numre og efterfølges af Zididada. Klokken 19.30 går fynske Caper Clowns på scenen, også de har været med alle årene. Strangers in Town, der denne aften lever op til navnet "fremmede i byen", da bandet er fra Svendborg, lukker og slukker dette års havefest.

En havefest er meget afhængig af vejret, men med en rideklub blandt arrangørerne, lover Kjeld Frederiksen, at der ikke bliver tale om aflysning. Hvis himmel og jord mod forventning står i et på dagen, så er der tilladelse til at rykke indenfor i ridehuset.

Annonce

Noget for børn

Sådan skal det helst ikke gå. For med et musikbudget på 80.000 kroner har Tommerup Rideklub en del penge ude at svømme, og de og lidt til skal helst tilbage via salg af øl, vand, kaffe og kage til masser af mennesker. Maden står Brylle Forsamlingshus for.

- Det er 3. gang. Det er de bedre til end os, siger Kjeld Frederiksen og fortæller, at erfaringerne andre steder fra viser, at omsætningen på en lørdag ligger 30-35 procent højere end en fredag.

Der er ingen entré til haven, men kommer man i bil, koster det 30 kroner at parkere.

Børnene får som tidligere deres helt eget område med hoppepude, halmballer, ponyridning og ansigtsmaling.

Zididada står sammen med Rasmus Nøhr bag Danmark Dejligst. I år spiller Zididada i Render. Arkivfoto: Mads Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce