Annonce
Lokalavisen Assens

De er vilde med dans i Salbrovad

Klar til indmarch. Foto: Mogens Lykke Olsen
Annonce

Der er slut med dans i Salbrovad - for denne sæson i hvert fald. Omkring 100 forældre, bedsteforældre og andre pårørende sad på tilskuerrækkerne, da Ritto Dans holdt afdansningsba i Salbrovadhallen. I en flere timer lang konkurrence og opvisning, gav de dygtige elever prøver på hvad de havde lært i årets løb, samtidig med at de dystede om pokaler. Eleverne spændte denne aften aldersmæssigt lige fra lille Ellen-Marie Nygaard Jørgensen på to år til et voksenhold, som efter de grå strejf i håret at dømme, kan præstere nogle flere dansesæsoner på cv’et end lille Ellen-Marie. Ellen-Marie som iøvrigt nok løb med alles hjerter denne aften i Salbrovadhallen, ved at danse i forreste række med attitude og bedende dådyrøjne.

Lige så stor spredning, der er aldersmæssigt til dette afdansningsbal, lige så stor spredning er der i de dansene. Alt fra vals, polka over Hip Hop og til Fortnite dans. Danselærer gennem 40 år, Susanne Ritto, som er bosiddende i jyske Brædstrup har de senere sæsoner drevet danseskole på Vestfyn. Susanne Ritto kommer med en vigtigt bemærkning til de fremmødte forældre: ”Når forældre ringer til mig og siger, at deres barn gerne vil gå til dans, men om jeg ikke kan springe for eksempel den gammeldags polka over og danse noget mere nutidigt, så får de besked på at uden de helt basale danse, kommer deres børn ikke til at kunne mestre de andre danse. Man skal kravle før man kan gå”. Og som betragter må man sige, at Ritto Dans i den grad følger med tiden, ved blandt andet at tilbyde Fortnite-dans. En danseform over de danse som findes i computerspillet Fortnite, som mange unge spiller. Og som vi denne aften får præsenteret i en flot soloopvisning fra 10 årige Sebastian Lykke Hansen.

Aftenen blev rundet af med alle elever i en flot opvisning med Disney-tema, hvor udklædte elever blandt andet tæller formanden for Salbrovadhallens bestyrelse Hans Jørgen Stougaard, klædt ud som Pluto i en fælles dans med de mindre elever.

Nok var det afdansningsbal, men pausen bliver kort. Den ny sæson begynder allerede 20. februar.

Dansere i mange aldre. Foto: Mogens Lykke Olsen
Sebastian Lykke Hansen gav soloopvisning i Fortnite-dans - dansen er inspireret af computerspillet af samme navn. Foto: Mogens Lykke Olsen
Det er om at holde tungen lige i munden, når man træder dansen. Foto: Mogens Lykke Olsen
Hvem vil ikke gerne vinde denne her? Foto: Mogens Lykke Olsen
Afdansningsbal i Salbrovadhallen. Foto: Mogens Lykke Olsen
Et helt hold i fælles dans. Foto: Mogens Lykke Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce