Annonce
Lokalavisen Assens

De gik ud af skolen for 65 år siden

Tidligere klassekammerater fra Haarby skole satte lørdag hinanden stævne til en sammenkomst på Helnæs Kro for at markere, at det er 65 år siden, de gik ud af skolen og fortsatte videre i livet. På billedet er det bagerst fra venstre Rudolf Thomsen, Ejvind Knudsen og Kirsten Mandal (Hauch Fenger). Forrest fra venstre står Thuri Embacher (Jensen), Aase Carlsen (Rasmussen), Lise Larsen (Vikkelsø) og Aase Pedersen (Hansen). Kirsten Rambach (Dragsbæk Madsen) stødte først til selskabet senere. Foto: Søren Plovgaard
Annonce

Helnæs/Haarby: Tidligere klassekammerater fra Haarby Skole mødtes lørdag eftermiddag til en tre-retters middag på Helnæs Kro for at markere, at det i år er 65 år siden, de forlod Haarby Folke- og Realskole med en præliminæreksamen.

Eleverne begyndte i Haarby Skole på Møllevej lige efter anden verdenskrig, og efter syvende klasse fortsatte klassen på den nye skole på Skolevej, hvor de tog præliminæreksamen. Præliminæreksamen, der lå på niveau med mellemskole- og realeksamen, blev anset for ret krævende, fordi pensummet ved eksamen kunne omfatte mere end det foregående års stof.

- Skolen på Møllevej var allerede dengang alt for lille, og jeg kan huske, at vi ofte måtte over i missionshuset på den modsatte side af skolen og have timer, når vi skulle undervises i sprogfagene, fortæller Aase Carlsen, der har været med til at arrangere jubilæumsarrangementet.

Hun fortæller, at de oprindeligt var 16 i klassen, men at fem af klassekammeraterne er afgået ved døden.

Aase Carlsen er 81 år og bor nu i Odense. Hun er udlært på kontoret på Haarby Fjerkræslagteri og fik senere ansættelse på kontoret hos Fenger's Konservesfabrik på Akkerupvej.

Hun valgte senere at skifte karrierebane.

- Jeg begyndte at læse til lærer, og jeg nåede at være ansat i 34 år på Dalumskolen, inden jeg gik på pension, siger Aase Carlsen, der havde nogle hyggelige timer på Helnæs Kro sammen med sine syv tidligere klassekammerater.

Klassen har de sidste 10 år sat hinanden stævne en gang om året. /SP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce