Annonce
Lokalavisen Assens

De lokale butikker jubler - det har været en forrygende sommer

Handlen har fået et nøk opad i sommerferien, fortæller flere handelsstandsforeninger. Arkivfoto: Daniel Kofoed
Lokalavisen Assens tager et tjek på, hvordan sommeren er gået for den lokale detailhandel. Pilen peger kun én vej, og det er opad.
Annonce

Assens/Glamsbjerg/Aarup: Vejret har været, som den danske sommer plejer at være.

Enten er det for varmt, for koldt eller det regner for meget.

Sommeren 2020 var en god blanding af fornævnte, men handlen i de lokale butikker var usædvanlig. På den gode måde.

Det viser en rundringning til handelsstandsforeningerne i Aarup, Glamsbjerg og Assens, som Lokalavisen Assens har foretaget.

Der er ifølge de tre foreninger langet en del flere varer over diskene, end der plejer. Og det er på trods - eller i kraft af - at det er danskerne, der har holdt ferie på Vestfyn.

- Jeg kan godt forstå, at vi danskere er meget populære, når vi kommer ud som turister. Det har været tydeligt at mærke, og flere har nævnt, at de har indhentet noget af det, man har tabt i foråret, lyder det fra Pernille Schreiner, indehaver af Bog & Idé i Assens og formand for Assens Handelsstandsforening.

- Det havde ingen turdet drømme om for nogle måneder siden, indskyder hun.

Annonce

Mere tøj og flere bøger

Hun mærker det tydeligt i boghandlen, hvor der er solgt flere brætspil og bøger end normalt. Også tøjbutikkerne i Assens har ifølge Schreiner nydt godt af de "nye" turister i købstaden.

- Danskerne er glade for at bruge penge. Min butik er forholdsvis mindet på danskerne, men tøj har de også købt, fortæller Pernille Schreiner, der endnu ikke har regnet på, hvordan den ekstra omsætning slår sig ud i regnearkene.

Peter Brogaard, formand for Aarup Handelsstandsforening, jubler over en god sommer. Arkivfoto: Lasse Hansen.


Folk har virkelig forstået at handle lokalt, og det er vi ekstremt taknemmelige over. Det er generelt i hele byen. Det er en fantastisk opbakning, vi har fået.

Peter Brogaard, formand, Aarup Handelsstandsforening


Det har Peter Brogaard fra Fangels Eftf. i Aarup et mere klart billede af. Guldsmeden forhandler smykker, ure og briller og er gået anslået 25-30 procent over omsætningen sidste sommer.

- Det er bestemt ikke tosset. Folk har generelt brugt flere penge i år, og det gælder både bilsalget, hussalget og alt andet er bare stukket af, siger Peter Brogaard, der er formand for Aarup Handelsstandsforening.

- Vi plejer at have et par stille uger, hvor vi ikke har fuld bemanding på, men vi har i år saftsuseme haft travlt, siger Peter Brogaard og tager formandskasketten på.

- Folk har virkelig forstået at handle lokalt, og det er vi ekstremt taknemmelige over. Det er generelt i hele byen. Det er en fantastisk opbakning, vi har fået, siger formanden.

Annonce

Arrangementer droppet

Der er dog også hår i suppen. Der har været afholdt Open by night i Assens, men flere andre handelsstandsforeninger har aflyst arrangementer, der samler mange mennesker.

- Vi er en lidt anderledes by end Assens, så alt, hvad vi har planlagt af arrangementer henover sommeren, er udskudt. Vi har en kort og smal gade, og det går ikke at samle 2000 mennesker på hovedgaden, siger Peter Brogaard fra Aarup Handelsstandsforening.

Det gælder også i Glamsbjerg Handelsstandsforening, fortæller formand Turid Joensen, der driver Matas-forretningen i byen.

- Vi har valgt, at vi overhovedet ikke vil afholde nogle arrangementer i år, og det kommer de butikker, der har regnet med de ekstra indtægter, til at mærke. Måske kan vi nå at afholde en god Halloween, foreslår formanden i Glamsbjerg, der blandt andet har aflyst et større børneloppemarked, som plejer at trække mange mennesker til byen.

Turid Joensen nævner, at man ikke har lige så mange sommerturister i Assens. Alligevel har der været travlt i Matas-butikken, som hun står i spidsen for.

- Vi har faktisk haft lidt mere travlt, end vi plejer. Det er især, når det gælder selvforkælelse, da folk har haft lidt mere tid til at gå op i sig selv. Det drejer sig om ansigtsmasker, neglelak, kropspleje og bodylotion, siger hun.

- Vi led ikke under corona. Der har folk gået mere op i og helseting og pleje af deres indre såsom at styrke deres immunforsvar, uddyber Turid Joensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Røde Kors samler ind

Lokalavisen Assens

Cirkus i byen

Annonce