Annonce
Lokalavisen Assens

Debatskabende kunstværk indviet

Kunstneren FOS (Thomas Poulsen) ses her under præsentatiionen og indvielsen af kunstværket Aur"0"a ved Vestfyns Gymnasium i tirsdags. Foto: Kim Rune
Vestfyns Gymansiums nye udendørskunstværk Aur"0"a blev præsenteret i sidste uge tilsat overraskende musikalsk indslag.
Annonce

Glamsbjerg: Kunstværket, det allerede debatskabende Aur"0"a på græsarealerne foran Vestfyns Gymnasium, blev indviet tirsdag formiddag i sidste uge.

Kunstneren FOS (Thomas Poulsen), var til stede foran den store forsamling af elever ligesom borgmester Søren Steen Andersen (V) og indbudte gæster.

- Der er sådan to tegn. Vi har en kop her, som har en rituel størrelse, som hedder "Koppen, der kan rumme alt", sagde FOS og pegede på en overdimensioneret kop, der er en del af værket.

- Det andet tegn, der er, er et slags solur dernede, sagde han og pegede i den anden retning.

- Vi har altså noget med astrologi og måske noget med kemi. Det er nogle af de ting, der foregik under middelalderen med alkymisterne, der blandede forskellige videnskaber.

- Det vi kan lære af det, selv om det er en ruin, selv om det er noget, der er gammelt og ser statisk ud, så er vores fortid en vej hen til en anden fremtid. Det viser os noget, vi ikke har set før, forklarede FOS.

Som en overraskelse spillede musiklærerne og deres elever musik i forbindelse med indvierlsen af Aur"0"a ved Vestfyns Gymnasium. De ankom i en bus. Foto: Kim Rune
Annonce

Bustoppested med kobbertag

Aur"0"a knytter sig til fortiden med sit ruin-look. Ruinen er en anden fortid, en anden forhistorie. En aura af noget, ifølge FOS.

Det er en bevilling fra Ny Carlsbergfondet, som har muliggjort den kunstneriske udsmykning. Ny Carsbergfondet ønsker ikke at oplyse prisen.

Men Vestfyns Gymnasium har betalt 300.000 kr. for fundamenterne, har rektor Ole Toft Hansen fortalt til Fyens Stiftstidende.

Værket omfatter flere mure, "Koppen, der kan rumme alt" samt et omdiskuteret busstoppested med kobbertag.

Midt i talerækken blev alle i øvrigt overrasket af en gimmick: Lige pludselig holdt der en bus på Søndergade og ud steg musiklærerne og deres elever, som med instrumenterne i sving gik hen til kunstværket og spillede forskellige sange!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce