Annonce
Lokalavisen Assens

Den lokale ambulancemand Mark drøner direkte ind i regionsrådet: Vil forbedre særligt én ting, han hørte under valgkampen

Mark Søgaard har i mange år været i ambulancetjenesten, og nu skal han sideløbende også være regionsrådspolitiker. Foto: Thea Kaadt
Ambulanceinstruktøren Mark Søgaard fra Vissenbjerg bliver de næste fire år den eneste repræsentant fra Assens Kommune i regionsrådet, og han vil gøre sit for, at de lokale vælgere kan mærke et Assens-aftryk i regionen. Blandt andet vil han gerne gøre det nemmere at komme til undersøgelser udenfor kommunen med offentlig transport.

Vissenbjerg: Natten til torsdag tikkede de personlige stemmetal i Region Syddanmark ind.

Derfor havde 35-årige Mark Søgaard fra Vissenbjerg ikke noget mod at skulle stå tidligt op med et sygt barn, da han kunne se, at han med 3.234 personlige stemmer var blevet valgt ind i regionsrådet.

Han fik sjetteflest af stemmerne blandt socialdemokraterne, og da partiet samlet set fik 12 mandater, er han dermed det nyeste og eneste medlem af regionsrådet fra Assens Kommune.

Annonce

Meget pegede da også i den retning, da han var opstillet som nummer to på Socialdemokratiets liste efter spidskandidat Mette With Mogensen.

Ligesom spidskandidaten var det første gang, at han var på valg, og idéen kom til ham, da han følte, at der skulle ske noget. Der skulle noget friskt kød til, som kunne skubbe til de mere etablerede politikere.

Han træder ind i hvervet med en stor mængde af erfaringen fra den anden af bordet, i 11 år har han arbejdet i ambulancetjenesten, og i dag arbejder han som ambulanceinstruktør.

Derfor vil han gerne bruge sine erfaringer fra ambulancefaget i regionsrådet.

- Jeg tænker, at det at have noget erfaring - dels på det præhospitale område, men også i sundhedssystemet generelt - giver mig en forståelse for, hvad de ansatte i regionen går igennem, siger han.

Husker sit bagland

Næsten halvdelen af Mark Søgaards stemmer faldt i Assens Kommune, og derfor føler han også et særligt ansvar for at huske sit lokalområde, når arbejdet i regionsrådet for alvor går i gang.

For selvom der mere er fokus på de overordnede linjer, når det kommer til regionalpolitik, så har Mark Søgaard også mulighed for at påvirke den politiske proces på en måde, så det kan mærkes lokalt.

- Det kan jeg gøre, når det kommer til diskussionen om nærhospitaler, og hvor de skal ligge, hvor jeg forhåbentligt kan være med til at tale Assens op, siger han.

- Men også når det kommer til transporten til og fra sygehusene. Under valgkampen har jeg snakket med flere borgere, der synes, at det er for dårligt, at det nærmest skal være en dagsrejse at komme til Svendborg Sygehus for en undersøgelse, og det vil jeg gerne være med til at forbedre.

Blå bog

Mark Søgaard

Født: 22.10.1986

Bopæl: Vissenbjerg

Job: Ambulanceinstruktør

Far til to, en pige på fire år og en dreng på halvandet år

Gift med Janni

Smilet er stort hos Mark Søgaard, som torsdag morgen så, at han er kommet ind i regionsrådet. Foto: Thea Kaadt
Annonce

Stoler på Mark

Foruden Mark Søgaard stillede seks andre lokale kandidater også op til regionsrådsvalget, hvoraf langt størstedelen ikke var i nærheden af at blive stemt ind.

Bortset fra Venstres Nikolaj Leed Henriksen, der med 1.199 personlige stemmer nu er partiets 3. suppleant med 238 stemmer op til Allan Emiliussen fra Haderslev, der fik Venstres sidste og 17. plads.

- Det er lidt ambivalent, for jeg fik et supergodt kommunalvalg, hvor jeg gik frem i forhold til sidst, men så kommer jeg ikke ind i regionen. Jeg synes ellers, at jeg havde ført en god valgkamp, så det er ærgerligt, siger Leed.

Nikolaj Leed Henriksen havde håbet på, at det skulle være ham, der skulle være Assens' stemme i Region Syddanmark. Men når det nu ikke kunne være ham, er han trods alt glad for, at Mark Søgaard kom ind.

- Jeg er virkelig glad for, at vi får en stemme fra vores område ind i regionen, og jeg er helt sikker på, at Mark (Søgaard red.) nok skal gøre et virkelig godt stykke arbejde, fortæller Nikolaj Leed Henriksen.

Stemmeantal på lokale kandidater

  • Mark Søgaard(S): 3.234
  • Nikolaj Leed Henriksen(V): 1.199
  • Rie Nielsen(V): 459
  • Ole Dupont Kofod(A): 99
  • Firhedslisten
  • Millah Kongsbach(Frihedslisten): 55
  • John Boisen(Frihedslisten): 7
  • Betina Signe Stick Christiansen(De Lokalnationale): 14
Annonce

Lytte til de voksne

Som nyvalgt politiker sidder Mark Søgaard med mest erfaring fra sidelinjen, derfor går han ind i den politiske verden med det, som han kalder for "en sund naivitet".

- Jeg går ind til arbejdet med den indstilling, at det meste som udgangspunkt kan lade sig gøre. Og det tror jeg, er supervigtigt, hvis vi skal kunne ændre noget.

Jeg går ind til arbejdet med den indstilling, at det meste som udgangspunkt kan lade sig gøre. Og det tror jeg, er supervigtigt, hvis vi skal kunne ændre noget

Mark Søgaard, nyvalgt regionsrådspolitiker

- Så kan det godt være, at jeg lige pludselig rammer i en mur af virkeligheden, der fortæller mig, at det kan ikke lade sig gøre, men så tager jeg det med og lærer af det, siger han.

Og bid lige mærke i den sidste sætning, hvor der står "lærer af det". For det er dén mentalitet, Mark Søgaard tager med sig ind i sit nye politiske virke.

Han forklarer selv, at han er klart stærkest på områder af det sundhedsfaglige, som han selv har berørt i sit arbejdsliv, men erkender, at der selvfølgelig også er områder, hvor han står mere på bar bund.

- Hvis jeg ikke ved noget om det, så er jeg ikke for fin til at tage fat i en af "de voksne" og blive klogere.

Valgsejren blev fejret torsdag morgen med morgenbrød fra bageren, men Mark Søgaard håber, at han og konen Janni kan komme ud og få en god middag, når tiden tillader det.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Testkapaciteten udvides: Nyt kvikteststed åbner i Assens

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

En kæmpe stor tak

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Velkommen til Willemoes Plads og Kulturkajen

Lokalavisen Assens

SF i Assens: Lyt til vælgerne

Lokalavisen Assens

Det er slet ikke nok: Borgmester i stort opråb om mangel på tests - kommuner som Assens står dog næppe forrest i køen

Lokalavisen Assens

Stor donation til museet Toldstrups Hus

Lokalavisen Assens

Et radikalt børneløfte

Lokalavisen Assens

Klumme: 'Vi skal jo huske, at der skal en smule skidt og virus til for, at vi kan opretholde et godt immunforsvar'

Lokalavisen Assens

Butiksfolk holder vejret: Her er de klar til at give årets store julefest 'fuld skrald', hvis smittetallet ikke eksploderer

Lokalavisen Assens

Lokalavisen Assens beklager: Omslaget på denne uges avis er en valgannonce - og ikke journalistik

Lokalavisen Assens

Liv i landsbyen: Så fik Trunderup også en hjertestarter

Lokalavisen Assens

Det er bælgmørkt - men om tre uger går det mod lysere tider...

Lokalavisen Assens

Prisbelønnet film fik gallapremiere i købstad: Ingrid fra Brylle fik stor gensynskrammer af Flora Ofelia

Lokalavisen Assens

Hanne forlod sit gode job for to år siden og åbnede grill: - Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund...

Lokalavisen Assens

Er Jordbassinerne forurenet?

Lokalavisen Assens

Det rene bløb: I Haarby hedder borgmesteren Andreas

Lokalavisen Assens

Bosætning og omsætning er vejen – ikke kreativ regnskabsteknik

Lokalavisen Assens

Slut med fitnesscenter i Assens: Kenneth lukkede og slukkede hos Fitness World

Lokalavisen Assens

Et holdbart løft af velfærden

Lokalavisen Assens

Juletræstænding og nisseløb i Assens er aflyst

Lokalavisen Assens

Jordbassiner, arbejdspladser og handelsliv

Lokalavisen Assens

Assens er landets største græskarkommune

Lokalavisen Assens

Nu åbner Stationsgrillen i Glamsbjerg: Linda og Tina er klar med pølsemix, burgere og pomfritter

Annonce