Annonce
Lokalavisen Assens

Der er meget langt mellem kunderne hos Helle Rasmussen, der i 13 år har drevet tøjforretningen Baronessen og Baronen i Tommerup St. Hun forsøger sig nu med nye tiltag.

Helle Rasmussen har drevet tøjforretningen Baronessen og Baronen på Tallerupvej i Tommerup St. Men i disse dage må hun spejde langt efter kunderne. Hun opfordrer folk til at bruge byens butikker. Privatfoto
Tøjbutik i Tommerup St. sendt i knæ
Annonce

Tommerup St.: Mange butikker gisper efter vejret i disse uger. De forretningsdrivende er i knæ midt i den omfattende sundhedskrise, der har lagt gaderne øde.

Helle Rasmussen har drevet tøjforretningen Baronessen og Baronen på Tallerupvej i Tommerup St. siden 2007, og hun oplever nu dage, hvor der kun kommer 2-300 kroner i kassen. Der er ganske enkelt ingen kunder i butikken.

- Året efter jeg åbnede butikken, kom finanskrisen, så jeg har aldrig oplevet de gyldne tider inden da. Jeg har altid været vant til at kæmpe for at overleve og indrette min forretning efter omstændighederne. Men det der rammer også nu er virkeligt slemt, siger Helle Rasmussen.

Hun er vant til at købe nye tøjkollektioner et halvt år før, de er aktuelle i butikken. Forårskollektionen ligger lige nu på hylderne og hænger på bøjlerne hos Baronessen og Baronen, og flere kollektioner er på vej.

- Leverandøren sender jo stadig de bestilte varer ud, og de skal jo betales, selv om der ingen kunder er. Og det er ikke længere muligt at annullere de forårsvarer, som jeg bestilte i vinter, siger Helle Rasmussen.

Hun vurderer, at hun lige nu har regninger liggende for 50.000 kroner.

Leverandøren sender jo stadig de bestilte varer ud, og de skal jo betales, selv om der ingen kunder er.

Helle Rasmussen

Annonce

Nye tiltag

Helle Rasmussen har selv forsøgt at reagere på situationen.

- Lige nu tilbyder jeg 20 procent på alle mine varer i butikken, fortæller Helle Rasmussen.

For halvandet år siden oprettede hun webshoppen MyMouse, der altid holder åbent.

- Jeg har besluttet at sende varerne fragtfrit ud til kunderne fra MyMouse.dk, og hvis man benytter koden "forår 2020", får man også 20 procent rabat på købet, forklarer Helle Rasmussen, der har været nødt til at sende en deltidsansat medarbejder hjem.

Helle Rasmussen synes, det er flot, at Folketinget at dække hendes faste udgifter.

- I forvejen findes der jo ikke så mange butikker i Tommerup St., så det vil være skidt, hvis der nu lukker butikker, siger Helle Rasmussen.

Forårskollektionen er på plads i butikken. Privatfoto
Helle Rasmussen forsøger at få kunder i butikken ved blandt andet at tilbyde 20 procent rabat på varerne. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ændringer hos kirken

Annonce