Annonce
Lokalavisen Assens

Derfor sætter de pris på Assens: - Her er så hyggeligt

Mikkel Henriksen og Thais Andersen var ude og lufte de små lørdag formiddag, hvor de tilfældigt stødte ind i ballonkunstneren Cathrine Ernstved, da der var Sæt pris på din by i Assens. Foto: Daniel Kofoed.
Lørdag var der Sæt pris på din by-dag i Assens, og det blev fejret med ballondyr og gratis blomster til de første mange kunder.
Annonce

Assens: Lille Silja Wagner Henriksen og Thalia Bruun fik sig et ballondyr hver. Det gjorde en hel del andre børn også lørdag i Assens.

Her var nemlig Sæt pris på din by-dag arrangeret af Assens Handelsstandsforening, hvor der udover oppustelige dyr til børn også var masser af gratis blomster til de voksne og gode tilbud i butikkerne i det hele taget.

Noget tyder på, at der blev pustet en del dyr op. Ballonkunstner Cathrine Ernstved fortalte, at hun kunne fremstille omkring 50 af den slags kreationer i timen afhængig af sværhedsgrad, og da hun ikke havde holdt pause efter halvanden time, så var der altså godt gang i biksen.

- Det er meget forskelligt, når vi er ude. Nogle gange er der rigtig travlt, mens der andre gange ikke er så meget at lave, sagde ballonkunstneren i sin første pause.

Annonce

Mikkel og Thais handler lokalt

Mikkel Henriksen og Thais Andersen var ude at trille med barne- og klapvogn.

Det var helt tilfældigt, at de havnede til Sæt pris på din by-dag, men det er ikke tilfældigt den måde, de handler på. De sætter nemlig pris på Assens som handelsby, hvor de lægger størstedelen af deres indkøb.

-  Vi handler tit småtingene her i Assens, men vi tager til Odense, når vi skal handle mere stort ind. Der er et større udvalg, fortalte Mikkel Henriksen, der tilføjede, at det typisk kun er til jul, at de tager turen til Odense for at handle.

Tine Rasmussen bor i Nr. Søby på Midtfyn, men kommer ofte i Assens, når hun skal kigge i butikker. Familien har nemlig sommerhus ved Brydegård.

- Jeg elsker at komme til Assens. Her er så hyggeligt, og der er nogle gode butikker. Der er en meget personlig service, og de genkender én fra gang til gang, fortalte midtfynboen, der passende havde kurs mod butikken med navnet "Hyggeli".

En af dem, der forsøgte at sprede lidt ekstra hyggelig stemning var Annette Søby fra Optik Rahr. Hun skabte stor opmærksomhed med en hat fyldt med nøgleringe. Dermed kunne hun ikke undgå at komme i snak med de fleste på sin vej.

- Jeg går op og ned ad gaden, og det er meget effektivt, sagde den ansatte med henvisning til, at det den vej igennem var let at komme i snak med folk.

Hun fortalte, at der på trods af corona-nedlukning var gode takter i den lokale optiker.

- De lokale er blevet rigtig gode til at bakke op, og det er dejligt, sagde Annette Søby.

Selv om det var formiddag, så var Natteravnene trukket i de gule jakker. Det var mest for at gøre reklame for dem selv, da de mangler frivillige, lød det fra bestyrelsesmedlem Henning Müller.  13 frivillige skiftes til at gå på gaden hver dag, og hvis man ønsker at blive en del af styrken, kan man læse mere på assens.natteravnene.dk.

Sæt pris på din by i Assens 2020. Annette Søby Jensen har fundet en flot hat frem til dagen. Foto: Daniel Kofoed.
Tine og Lærke Rasmussen havde også fundet vej ind til byen. Foto: Daniel Kofoed.
Sæt pris på din by i Assens 2020. Foto: Daniel Kofoed.
Sæt pris på din by i Assens 2020. Foto: Daniel Kofoed.
Sæt pris på din by i Assens 2020. Foto: Daniel Kofoed.
Natteravnene var på gaden sammen med Assens Borgerlige Politikorps her personificeret ved Jørn Evan Jensen og Carl Viggo Hjort. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Røde Kors samler ind

Lokalavisen Assens

Cirkus i byen

Annonce