Annonce
Lokalavisen Assens

Dorthe var barselsvikar og blev souschef i Aarups mindste børnehave

Meget af Dorthe Eriksens arbejdstid går sammen med børnene. Faglig sparring henter hun hos de øvrige ledere af de mange private institutioner i Assens Kommune. Foto: Elmelund Design og Foto v. Sabina Cecilie Larsen
Nogle gange flasker tingene sig lidt anderledes, end man havde forestillet sig. Da Dorthe Eriksen var nyuddannet pædagog fik hun et barselsvikariat for souschefen i Aarup Børnehave. Vikariatet blev til en fastansættelse. Nu er der gået 20 år, og Dorte Eriksen er leder i den lille børnehave.
Annonce

Aarup: Der var gjort lidt ekstra ud af forældrekaffen i Aarup Private Børnehave i fredags. Der var nemlig en anden god grund til at børn og voksne med tilknytning til institutionen skulle samles - Dorte Eriksen, leder de seneste to år, har været 20 år i børnehaven, og bestyrelsen havde besluttet, at hun skulle fejres nu, den ville ikke vente, til de gængse 25 år var gået.

Nu 44-årige Dorthe Eriksen sprang lige ud i lederudfordringerne, da hun som nyuddannet pædagog søgte og fik et barselsvikariat i den lille børnehave i Kirkegade.

- Jeg havde faktisk allerede fået tilbudt et fast job som pædagog i Nr. Broby, men da jeg kom hjem lå der et brev fra Aarup, fortæller Dorthe Eriksen. Selv om det kun var et barselsvikariat, trak stillingen der mere i hende, selv om den også indebar ledelse. Hun tænkte: "Så har jeg prøvet det, og jeg gør det, så godt, jeg kan". Og det må have været godt, for da souschefen ikke vendte tilbage, blev Dorthe Eriksen fastansat i stillingen.

I den lille børnehave med plads til 28 børn og med fem ansatte til at dække dagen ind, bruger hun ikke meget tid ved skrivebordet på kontoret på førstesalen i den tidligere forskole. Hun trækker af, når der skal træffes beslutninger, men er ellers pædagog, hvor der er brug for det. Og det er en af de ting, hun sætter pris på ved den lille børnehave: Nærheden til både kolleger, børn og forældre.

- Vi har kun en stue, her skal barnet ikke tastes ind, når man afleverer, vi siger både goddag og farvel, og vi har overskud og overblik til at sige: Jeg har både set dig og hørt dig i dag, siger Dorthe Eriksen.

Annonce

Når børnene får overskæg

Selv har Dorthe Eriksen knap bemærket, at årene er gået. Det er noget, der går op for hende, når hun ser, at de første drenge fra dengang, hun startede i børnehaven, er begyndt at ryge og har fået overskæg.

- Så er det man pludselig mærker, at tiden er gået. Jeg er jo i det spektrum fra tre til seks år, forklarer hun med et smil.

Helt stille har tiden dog ikke stået. Hjemme i Trunderup har hun og hendes mand Brian i årenes løb fået fire børn, der i dag er mellem ni og 19 år.

Annonce

Privatisering

Aarup Børnehave blev privatiseret, da Assens Kommune ville lukke den i forbindelse med, at der skulle indrettes en ny, stor institution i det tidligere Aarup Rådhus. Den havde de ikke lyst til at blive en del af, der skulle også være et tilbud til de børn, der havde brug for mindre og trygge rammer, syntes de dengang, og på den måde har byen bevaret et bredt udbud af institutioner. Den lille, den mellemstore, Fuglebakken, og den store Drømmebakken.

- Privatiseringen betyder, at vi selv kan bestemme, hvor vi vil lægge midlerne. Men forskellen til de kommunale er især, synes jeg, størrelsen, nærheden til både kolleger, børn og forældre. Jeg ser os som en oase, en ø. Men man skal kunne samarbejde. Vi respekterer forskelligheder, det er vi nødt til, når vi er så lille et sted. At vi er så små betyder også, at der er opgaver til bestyrelsen. Og den gør virkelig noget for at gøre børnehaven synlig, siger Dorthe Eriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce