Annonce
Lokalavisen Assens

Du kan støtte med en folkeaktie: Beboerforening vil overtage Købmanden i Ørsted

Her købmandsfamilien Weber samt Michelle Pedersen med øvrige medlemmer af Ørsted Beboerforening, da lokalområdet fik midler til en ny musiklegeplads med købmandsforretningen i baggrunden. Foto: Ørsted Beboerforening.
Du kan støtte overtagelsesaktion med en folkeaktie.
Annonce

Ørsted: Familien Weber lukker Købmanden i Ørsted med udgangen af januar, da søstrene Lene og Jette mener, det er tid til at prøve noget nyt, efter familien har haft butikken i 25,5 år.

Siden det blev meldt ud, har lokale knoklet for overtage butikken.

Det er beboerforeningen, der vil føre købmanden videre i forenings- og landsby-regi, fortæller initiativtager Michelle Pedersen.

Beboerforeningen er i fuld gang med at rejse kapital gennem folkeaktier, og man skal bruge 400.000 kroner til at starte varelager og holde hånden under driften af købmanden.

Hvis aktionen lykkes, så kommer personalet ifølge Michelle Pedersen til at bestå af en købmand samt en deltidsansat. Desuden skal frivillige gå til hånde resten af tiden for at få vagtplaner, åbningstider og den slags til at gå op.

Annonce

Arbejder på højtryk

Michelle Pedersen oplever en stor opbakning, og selv om 400.000 kroner er mange penge, så tror initiativtageren på, at de nok skal komme i hus. Men det skal ske hurtigt.

- Hvis det skal være en succes, er det vigtigt, at man ikke holder lukket ret længe. Derfor arbejder vi ekstra på højtryk, siger Michelle Pedersen, der understreger, at Købmanden i Ørsted er en veldrevet butik.

- Der er gode muligheder for en videreudvikling. For eksempel kommer mange med bud på sortimentet, og at man kigger på åbningstiderne. Der er også nogen, der foreslår et borgerhus eller kaffeklub ude bagved. Det kan også være, at man kan kombinere besøget på vores fine, nye musiklegeplads, vi får til sommer, med, at man kan få en kop kaffe hos købmanden, foreslår Michelle Pedersen, der via et spørgeskema har fået næsten 300 besvarelser retur.


Der er gode muligheder for en videreudvikling. For eksempel kommer mange med bud på sortimentet, og at man kigger på åbningstiderne

Michelle Pedersen, initiativtager


Sådan støtter du

Michelle Pedersen oplyser, at man har en model klar, så foreningen er klar til at overtage købmandsforretningen i Ørsted pr. 1. februar 2021, såfremt kapitalen er kommet i hus.

De frivillige har fået omkring 300 besvarelser retur i en undersøgelse. Der er ifølge Danmarks Statistik 238 indbyggere i landsbyen.

Man kan købe aktier i tre prisklasser: En guldaktie på 3000 kroner, en sølvaktie på 1000 kroner samt en bronzeaktie på 500 kroner.

Virksomheder kan sponsorere et valgfrit beløb, og aktien er tegnet af den lokale tegner Katrine Tarno.

Man kan indbetale via Totalbanken på reg: 6880 og konto: 1106334. Man skal huske at registrere sin indbetaling, og det er også muligt at indbetale kontant. Man kan kontakte de frivillige via oersted.bf@gmail.com.

Man får sine penge retur, hvis beboerforeningen ikke lykkes med sin aktion.

Familien Weber har haft købmandsforretningen i Ørsted i 25 år, men nu skal det være slut, da søstrene Lene og Jette vil prøve noget andet. Arkivfoto: Yilmaz Polat.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce