Annonce
Lokalavisen Assens

Efter 54 år på Hagenskov: Visionær godsforpagter får hædersmedalje

Tidligere minister Britta Schall Holberg overrækker Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs sølvmedalje til Hans Stougaard, mangeårig samarbejdspartner og forpagter af Hagenskov Gods. Foto: Signe Andersen
Den fynske landmand, proprietær, godsforpagter og tidligere borgmester Hans Stougaard fyldte 80 år fredag den 12. juni. Samme dag hædredes han med Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs sølvmedalje ved en reception på Hagenskov Gods.
Annonce

Ebberup: På ukendt vis er det lykkedes både familie og venner at holde hædersbevisningen hemmelig for dagens æresgæst og 80-årsfødselar. Det er derfor en tydeligt stolt og overrasket godsforpagter, der modtager sølvmedalje og mange rosende ord i de herskabelige omgivelser på Hagenskov:

- Det er en kæmpe overraskelse, og jeg føler mig så privilegeret. Sådan en dag her - det er meget overvældende, siger Hans Stougaard.

Den driftige landmand og tidligere borgmester mener, at det er viljen, der har bragt ham frem:

- Jeg startede jo med ingenting. Man skal ville det, og så følge op på de muligheder, der kommer. Men jeg er også heldig og er bestemt blevet betænkt gennem tiden - jeg er ikke blevet overset, og det sætter jeg stor pris på.

Annonce

Forpagtningsaftale er gensidig tillidserklæring

Visionære evner, viden og energi. Det er ifølge forhenværende minister Britta Schall Holberg hemmeligheden bag et professionelt partnerskab, der nu har varet i 54 år.

- Hans Stougaard er en meget dygtig landmand, der har formået at udvikle en enestående virksomhed. Samtidig har han været en trofast støtte og samarbejdspartner i arbejdet med at forvalte Hagenskov Gods gennem det meste af mit liv. For det vil vi gerne sige ham tak.

Den fynske landmand, godsforpagter og tidligere borgmester Hans Stougaard fejres med fødselsdagsfest og reception på Hagenskov Gods. Til højre skænker godsejer Jacob Caroc Schall Holberg champagne i glassene. Foto: Signe Andersen

At partnerskabet og godsets fine drift tjener både familierne Stougaard og Caroc Schall Holberg til ære, cementeres netop i dag med en forlængelse af den eksisterende forpagtningsaftale. Den nye kontrakt, der gælder for en otteårig periode, er et udtryk for stor tillid, siger den nuværende ejer af Hagenskov Gods, advokat Jacob Caroc Schall Holberg:

- På bedste vis har Hans Stougaard arbejdet sammen med tre generationer af familien her på godset. Forlængelsen af forpagtningsaftalen er en gensidig tillidserklæring og vidner om værdien i kontinuitet og tilpasningsdygtighed.

Annonce

En god borgers patriotiske flid

Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs sølvmedalje gives som "Beviis for en god borgers udviiste patriotiske fliid.” Sølvmedaljen er en særlig anerkendelse - kun omkring 10 andre har indtil nu modtaget medaljen, og få af dem har været aktive landmænd. Hans Stougaard er indstillet til - og nu hædret med - sølvmedaljen, fordi han ifølge ejerne af Hagenskov Gods har "sat en ære i at drive Hagenskov efter de fineste landbrugsmæssige principper, så stedet har kunnet fremstå på den måde, det smukke, historiske sted fortjener."

Hans Stougaard

Født i Køng den 12. juni 1940.

Aftjente sin værnepligt i Livgarden.

Uddannet fra den nu hedengangne Næsgaard Agerbrugsskole.

Begyndte sammen med hustruen Kirsten sin karriere i 1966 som forpagtere af Hagenskov Gods, der er ejet af Schall Holberg-familien.

Parret købte i 1971 avlsgården Lindegaard ved Glamsbjerg, hvor de også bor i dag.

Gården er rammen om Stougaard-familiens omfattende driftsfællesskab Stougaard I/S, som Hans og Kirsten Stougaard tegner sammen med sønnerne Jørgen og Ulrich.

I 1976 gik Hans Stougaard ind i kommunalpolitik for De Konservative. Han var borgmester i Glamsbjerg Kommune fra 1985-1990.

Har i 23 år været formand for Danske Halmleverandører.

Modtog i 2007 den kongelige dekoration Ridder af Dannebrogordenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce