Annonce
Lokalavisen Assens

Efter massive protester: Nu er badebroen ved Aborg klar igen

De kæmpede for at bevare badebroen ved Aborg Strand - og det lykkedes. Tirsdag satte frivillige fra Aborg brædder på broen og Assens Kommune assisterede med at sætte flere nye pæle op ved broen. Fonden for Fynske Bank har bidraget til badebroens bevarelse med en donation på 30.000 kroner. På billedet ses filialdirektør Søren Thomsen med checken flankeret af Jørn Ibsen og Karsten Plum fra Foreningen til Bevaring af Badebroen ved Aborg Strand. Foto: Søren Plovgaard
Mange gode kræfter har arbejdet for at sikre, at badebroen ved Aborg bliver stående. Fonden for Fynske Bank var med til at redde broens eksistens.
Annonce

Aborg: Luften var 24 grader, vandet var 16 grader, og donationen 30.000 kroner.

På årets foreløbig varmeste dag kunne de badende gæster meget passende igen hoppe i vandet fra badebroen.

I flere måneder har ihærdige mennesker kæmpet intenst for at bevare badebroen ved Aborg Strand. Det så ikke lyst ud i starten, hvor Assens Kommunes miljø-,teknik- og planudvalg fastholdt, at der ikke længere var penge i budgettet til at bevare badebroen.

I foråret stiftedes Foreningen til Bevarelse af Badebroen ved Aborg Strand, og den var med til at samle omkring 1000 underskrifter til støtte for broens fortsatte eksistens. Og medierne nærmest svømmede over med debatindlæg om badebroen og dens fremtid.

Der var sat små dannebrogsflag op på advarselsskiltet, da badebroen i Aborg tirsdag igen kunne tages i brug. Foto: Søren Plovgaard

Frivillige fra Aborg-området lagde tirsdag formiddag brædderne på brogangen under kyndig vejledning fra ansatte i Assens Kommune, der også sørgede for at skifte seks af pælene på broen ud, så den tager sig fin ud til den kommende turist- og badesæson. Fonden for Fynske Bank har doneret 30.000 kroner til det gode formål.

- Vi i foreningen vil gerne sige tak til først og fremmest Fonden for Fynske Bank, men også til alle andre, som har støttet os samt et forbilledligt samarbejde med administrationen i udvalget for miljø, teknik og og plan, siger foreningens formand Karsten Plum, der forventer at foreningen sikrer badebroens eksistens i mange år endnu.

Badebroen i Aborg er en af kommunens i alt fem badebroer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce