Annonce
Lokalavisen Assens

Efterskole fik 25.000 til sjov og spas af lokal købmand: - Det er så betænksomt, at de tænker på os

Onsdag i sidste uge åbnede købmand Pia Stobberup igen en lille bod for eleverne på Haarby Efterskole. Derudover kom hun også med en check på 25.000 kroner, som eleverne vil bruge på komik og hypnose. Foto: Amalie Hermansen
Købmand Pia Stobberup fra Rema 1000 Haarby overrakte i sidste uge en stor check til eleverne på Haarby Efterskole. Hun ville gerne give dem nogle gode oplevelser efter tre måneders hjemsendelse.

Haarby: Onsdag i sidste uge var en glædens dag på Haarby Efterskole, da købmand i den lokale Rema 1000, Pia Stobberup, havde en check med til skolens elever på 25.000 kroner, som eleverne har valgt at bruge på optrædener fra henholdsvis stand-up komiker Jakob Thrane og hypnotisør Lasse Kvist.

- Det er ret vildt. Det er en kæmpe gave, og det er så betænksomt, at de tænker på os. Det giver os nogle muligheder for at få det bedste ud af den sidste tid på skolen, siger Laurits Storm Hougaard, der går på efterskolens business- og fodboldlinje.

Annonce

Gået glip af meget

På grund af nedlukningen har eleverne været sendt hjem fra skole i omtrent tre måneder, og det gjorde et stort indtryk på Pia Stobberup.

- Det gjorde ondt i mit hjerte at tænke på, hvor meget de rent faktisk er gået glip af: Fællesskab, turene ud af huset, deres venner og i det hele taget alt det sociale samvær, man er en del af, når man går på efterskole, fortæller købmanden.

Hun søgte derfor i sidste måned 25.000 hos KFI Erhvervsdrivende Fond, som støtter lokal kunst, kultur, sport og foreningsliv.


Det gjorde ondt i mit hjerte at tænke på, hvor meget de rent faktisk er gået glip af.

Pia Stobberup, købmand Rema 1000 Haarby


Det kom som en uventet, glædelig nyhed for viceforstander Marianne Billeskov Moss, at Pia Stobberup havde valgt at søge sponsoratet til Haarby Efterskole.

- Pia sendte en mail til mig, hvor hun spurgte, om jeg havde tid til en lille hyggesnak. Og så fortalte hun, at hun havde søgt pengene til os, selvom sponsoraterne normalt går til for eksempel de lokale fodboldklubber. Så vi er meget beærede og taknemmelige, siger viceforstanderen.

Annonce

Åbnede bod på skolen

I foråret 2020, da eleverne ikke måtte gå ned i byen for at handle, pakkede Rema 1000 i Haarby en gang om ugen dagligvarer til eleverne og kørte afsted med forsyninger af snolder, frugt og sodavand.

Nu er eleverne tilbage på skolen igen, men de kommer ikke til at mangle dagligvarer. Skolen har nemlig lavet en aftale med Rema 1000 om, at butikken holder åbent i boden en gang om ugen indtil påske.

- Det er især af hensyn til lokalsamfundet, at vi har valgt at holde eleverne på skolen lidt endnu, siger Marianne Billeskov Moss.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce