Annonce
Lokalavisen Assens

Emil Thorup var syngedreng i Assens: - Jeg kunne knap nok se op over pulpituret...

Med bowlerhat og foran klaveret. Emil Thorup var bare seks år gammel, da han kom med i Syngedrengekoret i Assens. Privatfoto

Måske kan du huske Emil Thorup fra dengang, han deltog i sangkonkurrencen ”Popstars"? Eller dengang han var assistent for Casper Christensen i tv-serien Klovn?

Måske har du har set ham i "Vild med dans" eller som vært ved Melodi Grand Prix sammen med Louise Wolff. Eller du følger ham som influencer på Instagram, hvor han næsten 100.000 følgere.

37-årige Emil Thorup er skolet i Syngedrengekoret i Assens, hvor han var medlem fra 1989 til 1996, mens han boede sammen med sine forældre i Provstistræde i Assens tæt på Vor Frue Kirke.

Emil Thorup i sit syngedrengetøj hjemme i Provstistræde i Assens. Privatfoto

1. marts havde koret eksisteret i 165 år.

- Jeg kom med i Syngedrengene, fordi min mor Kirsten Thorup underviste i Assens Musikskole sammen med Ulrik Spang-Hanssen, der var leder af koret dengang, fortæller Emil Thorup.

Som han husker det, kom han allerde med i Syngedrengene, da han gik i 1. klasse. Det var et par år tidligere end normalt.

- Jeg mener, at man dengang skulle gå i 3. klasse for at blive optaget i koret. En af betingelserne var, at man kunne læse, og det kunne jeg allerede, da jeg gik i 1. klasse. Til gengæld kunne jeg knap nok kigge ud over pulpituret, når jeg skulle synge, fortæller Emil Thorup.

Han var glad for at synge i koret og husker det som en god tid. Men Emil Thorup var ikke vild med øvetimerne.

- Jeg har aldrig brudt mig om at øve noget som helst, og det gør jeg stadigvæk ikke. Jeg øver mig aldrig, siger Emil Thorup.

- Jeg betragtede det nok lidt som et arbejde, hvor man kunne tjene penge på at være med til at synge til gudstjenester. Jeg tror, vi fik 65 kroner per gang, og det var jo mange penge, når man var en ung knægt, siger Emil Thorup, der forlængst er flyttet til København, hvor han blandt andet driver designvirksomheden Handvärk.


Jeg mener, at man dengang skulle gå i 3. klasse for at blive optaget i koret. En af betingelserne var, at man kunne læse, og det kunne jeg allerede, da jeg gik i 1. klasse. Til gengæld kunne jeg knap nok kigge ud over pulpituret, når jeg skulle synge

Emil Thorup


Emil Thorup har blandt andet arbejdet som vært. I dag driver han sin egen virksomhed inden for design. Arkivfoto: Rumle Skafte
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Stadig for høj smitte i Assens: Legepladser spærres af, skole omdannes til teststed og plakater på arabisk og engelsk

Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Annonce