Annonce
Lokalavisen Assens

En læser frygter for Syngedrengene: Vil det tilbageværende menighedsråd fjerne udgiftsposten?

Assens-Gamtofte Menighedsråd. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Jeg kommer fra Skagen. Deroppe fra har man for nylig hørt om en velhavende bagmand, der angiveligt ønskede sig en bedre udsigt, og som fik en håndens arbejder ved hjælp af en gummiged til at fjerne en fredet klit.

Efter at de efterfølgende havde travlt med at give hinanden skylden, blev udåden takseret til betinget fængsel og samfundstjeneste. Det synes den menige skawbo er helt på sin plads, da man deroppe er et stolt folkefærd, der værner om og lever af sit arvesølv.

Hvad har det nu med Fyn og Assens at gøre? I værste fald ikke så lidt – udover at jeg også ser assenesere som et stolt folkefærd. Der har allerede været megen ballade om en kuldsejlet hushandel, ja, det ville have været kirkens nye hus, der første gang blev lagt planer for i 1981. Balladen førte til, at syv medlemmer fra det oprindelige menighedsråd trak sig, da samarbejdsforholdene ved nye menighedsrådsmedlemmers indtræden samtidig var blevet voldsomt belastet af intriger og tvivlsomt juristeri. En proces, som Vor Frue Kirkes præster ikke har været parat til at modarbejde.

Annonce

Nu går der fra flere kilders side rygter om, at de sørgelige rester af det tilbageværende menighedsråd, med de samme præsters støtte, igennem længere tid har gjort arbejdsforholdene svære for Vor Frue Kirkes medarbejdere.


Nu går der fra flere kilders side rygter om, at de sørgelige rester af det tilbageværende menighedsråd, med de samme præsters støtte, igennem længere tid har gjort arbejdsforholdene svære for Vor Frue Kirkes medarbejdere.

Sven Rehn, i læserbrevet


Det tilbageværende menighedsråd befinder sig tilsyneladende på et kulturelt stade, hvor de kun evner at se kantor Finn Pedersen og en af byens stoltheder og arvesølv, Vor Frue Kirkes Syngedrenge, som en udgiftspost. Derfor kan man frygte, at det tilbageværende menighedsråd vil træffe en så lunefuld beslutning at fjerne denne udgiftspost.

Hvad er egentlig den skjulte dagsorden fra de tre udefrakommende og toneangivende medlemmer af menighedsrådet? Disse har ingen tilknytning haft til kirken tidligere. Jeg vil også gerne have en forklaring fra kirkens præster på, hvorfor at de vil lade den slags ske. Det er da en decideret fornærmelse mod deres kirkelige, kulturelle og uddannelsesmæssige baggrund.

Hvis I ovennævnte personer nu bedyrer, at en sådan beskyldning om at ville ødelægge lokalt arvesølv overhovedet ikke indgår i jeres planer, så vil det være rart at få det bekræftet, og så har vi et løfte at holde jer fast på. Men husk én ting. Der er et stadigt stigende antal assenesere, der undrende har fulgt jeres ageren, og som fremover holder øje med jer.

Avisen har forelagt læserbrev for formand Vibeke Busse Andersen, Assens-Gamtofte Menighedsråd. Hun svarer herunder:

Det er med stor forundring og også fortvivlende, at Assens-Gamtofte Menighedsråd præsenteres for en række meget grove beskyldninger, trusler, rygter og konspirationsteorier i et forelagt læserbrev fra Svend Rehn, den nyligt afgående menighedsrådsformand Brita Leth Rehns ægtefælle, i forhold til eventuel nedlæggelse af Syngedrengene ved Vor Frue Kirke samt et dårligt arbejdsmiljø for de ansatte.

Det er ikke scenarier, vi genkender, og vi vil naturligvis gå ud fra, at det var noget, at vi ville have hørt om fra de ansattes side, hvis det var tilfældet, frem for at skulle læse om det i avisen.

Når det er sagt, så ville det være langt mere interessant at spørge: Hvem har mest interesse i fortsat at holde sagen kørende i dagspressen og at sprede og vedligeholde decideret falske rygter rundt om i sognet og omegnen, da det hverken er det nuværende menighedsråd eller præster, og det kan heller ikke være vores betroede og loyale medarbejdere, der er ansat til at tjene kirkens liv og vækst, der har andel heri.

Derfor vil vi sætte stor pris på, hvis der er nogen, der åbenbart er bedre informeret end os andre, som vil være behjælpelig med at afdække, hvorfra de løse rygter, påstande, trusler og injurier mod menighedsrådet er opstået, og samtidig bidrage til at bringe dem til ophør, da de hverken gavner Syngedrengene eller det øvrige kirkeliv i Assens-Gamtofte.

For at der ikke skal være nogen som helst tvivl, så bakker menighedsrådet og præsterne fortsat og uden tøven fuldt op om Syngedrengene, og vi er stolte af at have dette flagskib ved Vor Frue Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Annonce