Annonce
Lokalavisen Assens

Er Dorte Årets Frivillige Idrætsleder?

Dorte Pedersen Castberg fra Skalbjerg er nomineret til Årets Frivillige Idrætsleder 2020.
Dorte Pedersen Castbjerg fra Skalbjerg Boldklub er blandt de otte frivillige personer, der er indstillet til prisen som Årets Frivillige Idrætsleder.

Skalbjerg: Skal Dorte Pedersen Castbjerg fra Skalbjerg Boldklub løbe med titlen som Årets Frivillige Idrætsleder?

Det spørgsmål kommer der svar på onsdag den 20. januar, når arrangementet Fynske Bank Sportslørdag afvikles som en begivenhed i et virtuelt format under navnet Fynske Bank Sportsugen.

Dorte Pedersen Castberg er kvinden bag Skalbjerg Boldklubs ”Plus kilo-hold” og ”Plus Plus kilo-hold”, som hun startede i oktober 2018, efter at hun selv var blevet diagnosticeret med diabetes.

Siden starten er der kommet mange medlemmer til, og til trods coronaudfordringerne arbejder Dorte Pedersen Castberg og hendes instruktører forsat med at understøtte og udvikle holdene og fællesskabet omkring dem.

Dorte Pedersen Castberg er blevet en rollemodel og motivator for medlemmerne. Hun gør en stor forskel for mange mennesker i og omkring foreningen i Skalbjerg. Hun er et aktiv for både foreningen og lokalområdet, og gør en ekstraordinær indsats for en særlig gruppe mennesker, lyder det blandt andet i indstillingen.

Dorte Pedersen Castberg får kamp til stregen fra syv øvrige frivillige ledere fra idrætsklubber på Fyn. Vinderen modtager en statuette, der er designet af kunstneren Jens Galschiøt samt et gavekort på 10.000 kroner.

Sidste år modtog Jesper Johansen fra STIF Salbrovad prisen og modtog statuette, blomster og en check på 10.000 kroner til Fynske Bank Sportslørdag 2020.

- Den her pris giver mere energi til at arbejde videre for at dyrke fællesskabet, fortalte Jesper Johansen ved den lejlighed.

Med prisen ønsker man at sætte fokus på den store frivillige indsats, der ydes i de fynske idrætsforeninger. Tendensen med at være frivillig er fortsat stigende, og det er særligt populært at engagere sig som frivillig inden for idræt. 39 procent af alle danskerne deltager i frivilligt arbejde, og 26 procent er frivillige i idrætssammenhæng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Flere gratis intimkoncerter

Annonce