Annonce
Lokalavisen Assens

Et liv i farver: Anette sætter kulør og humør på Assens

Anette Hall Hansen har i 25 år drevet malerforretningen Flügger Farver i Assens. For syv år siden åbnede hun også butik i Middelfart.
Annonce

Assens: I 28 år har Anette Hall Hansen sørget for, at der er rigeligt med kulør og humør i malerforretningen Flügger Farver i Østergade 89 i Assens.

En dag, mens hun var på arbejde hos det kooperative malerfirma DCM i Odense, spurgte en salgskonsulent fra Flügger, om ikke hun kunne tænke mig og komme til Assens og bestyre den Flügger-forretning, som Vagn og Peter Kulavig ejede.

Den udfordring sagde Anette Hall Hansen ja til, og nu kan hun snart holde sølvbryllup som forretningsejer i Assens.

- De tre første år var jeg bestyrer af forretningen, og den 30. december 1995 købte jeg den så, siger Anette Hall Hansen, der stod i lære som maler i Midtens Farvehandel i Jernbanegade i Ringe.

Anette Hall Hansen sammen med malermester Vagn Kulavig ved overtagelsen af forretningen for 25 år siden. Privatfoto

I 1999 udvide hun sit forretningsvirke, da hun købte malermester Harry Hansens forretning i Søndergade i Glamsbjerg. Og for syv år siden rykkede Anette Hall Hansen også ind i Østergade i Middelfart, hvor hun åbnede en Flügger Farver-butik.

- Da jeg startede i Middelfart i 2013 lå der tre andre farvehandlere i byen, men nu er de alle lukkede, siger Anette Hal Hansen.

Hun valgte også selv at lukke sin forretning i Glamsbjerg for to år siden.

- De sidste tre år tog jeg penge med på arbejde i Glamsbjerg fra mine forretninger i Assens og Middelfart. Byen har ændret sig meget de senere år, hvor meget af handelslivet er flyttet syd på. Det var også tydeligt at mærke, da apoteket flyttede for nogle år siden. Da gik det sidste luft ud af bymidten, siger Anette Hall Hansen.

I 2002 blev Flügger årets butik, og her modtager Anette Hall Hansen og Anne Larsen diplom og gaver for udmærkelsen. Arkivfoto: Søren Plovgaard

Der er sket meget i farvehandlerbranchen, siden Anette Hall Hansen som 30-årig rykkede ind i butikken i Assens. Når det gælder maling, skifter farvemoden hele tiden.

- Når folk i branchen skal finde ud af, hvad der rører sig af farver, tager de altid til de store modeshows i Paris og henter inspiration fra dem. Tøjmoden og farvemoden hænger nøje sammen, fortæller Anette Hall Hansen.


Fra den 12. marts sprøjtede vi maling ud af butikken. Jeg har aldrig prøvet noget lignende før. Vi troede, at salget ville falde efter sommerferien, men det er ikke sket, og 2020 bliver et rekordår i vores forretninger

Anette Hall Hansen


Hvis man er i tvivl om, hvilke farver der er oppe i tiden, foreslår Anette Hall Hansen, at man bare kaster et blik på malernes bukser.

- Nogen gange er det hele gråt og sort, og andre gange er der kulør på bukserne, siger hun.

Annonce

Rekordår

Anette Hall Hansen skruer sjældent ned for sit gode humør. Jargonen i butikken er uhøjtidelig og fagligheden høj.

Men finanskrisen i 2008 og årene lige efter, var ikke de bedste for Flügger Farver, indrømmer Anette Hall Hansen. Og hun fik da også ondt i maven, da statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned den 11. marts i år.

Anne Larsen har været ansat i Flügger i Assens i næsten lige så lang til som Anette Hall Hansen. 23 år er det foreløbig blevet til. Foto: Søren Plovgaard

Men mavesmerterne blev hurtig afløst af forrygende travlhed.

- Fra den 12. marts sprøjtede vi maling ud af butikken. Jeg har aldrig prøvet noget lignende før. Vi troede, at salget ville falde efter sommerferien, men det er ikke sket, og 2020 bliver et rekordår i vores forretninger. Jeg tænker ikke, at vi nogensinde kommer til at sammenligne 2020 med nogen andre år, siger Anette Hall Hansen.

En af Flügger Farvers mange annoncer i Lokalavisen. Her er det facaden på forretningsejendommen, der har fået en overhaling.

Hun har tre fuldtidsansatte i sine butikker i Assens og Middelfart. En af dem er Anne Larsen, der har været ansat næste lige så længe som sin chef - nemlig i 23 år.

De to andre er Henriette Holdgaard og Jane Hansen.

Der er sket meget gennem årene med ejendommen i Østergade 89 i Assens, hvor Flügger Farver nu ligger. Sådan så den ud i 1970'erne. Privatfoto

Anette Hall Hansen

Anette Hall Hansen er 58 år og født i Bolbro.

Gik først på Bolbro Skole indtil tredje klasse, hvorefter hun kom på Højstrupskolen.

Efter skolen kom Anette Hall Hansen et år i huset hos en familie i Tarup.

Flyttede senere til Søllinge og Ringe på Midtfyn.

Tog handelsskoleeksamen i Svendborg.

Bor i Melby sammen med sin kæreste Winie Larsen.

Har siden 1995 ejet malerforretningen Flügger Farver i Østergade 89 i Assens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Annonce