Annonce
Lokalavisen Assens

Et sus af Superligaen på Sportsvej: OB tager hul på den nye sæson på Haarby Stadion

OB gæsteoptræder på Haarby Stadion i slutningen af juni. Her er det Bashkim Kadrii, der fejrer en scoring. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Fredag den 25. juni spiller Odense Boldklubs superligahold sæsonens første træningskamp mod Flemløse/Haarby.

Haarby: Superligaklubben OB spiller den første af en række træningskampe op til den nye sæson mod fynsserieklubben Flemløse/Haarby.

Det sker fredag den 25. juni klokken 18 på Haarby Stadion.

- Vi havde oprindelig håbet på, at OB kunne have fundet tid til at komme og spille en kamp i Haarby, da klubben havde 100-års jubilæum for tre år siden, men dengang passede det ikke helt ind i deres program. Så vi er glade for, at OB nu har sagt ja til at komme og spille en kamp hos os, fortæller Torben Hansen, der er formand for Haarby Idrætsforenings fodboldafdeling.

Annonce

Der bliver gratis adgang til kampen.

- Vi har vurderet, at det bliver lidt for bøvlet at stå at opkræve entré, så vi håber, at tilskuerne i stedet vil købe en stadionpølse og en øl eller sodavand, siger Torben Hansen.

Kampen på Haarby Stadion den 25. juni er et led i fodboldsamarbejdet Øens Holds jubilæum. Her vil OB-spillerne først være aktive ved træning af børnene i klubben og efterfølgende spille en træningskamp på 2 x 30 minutter mod Flemløse/Haarby, der allerede nu har sikret sig en ny sæson i Fynsserien.

OB i Haarby

Det er ikke første gang, OB optræder på græstæppet på stadion i Haarby. I forbindelse med Haarby Boldklubs 90-års jubilæum blev der stablet en kamp på benene mellem OB og Randers FC torsdag den 26. juni 2008.

Den endte 1-1 foran næsten 1500 tilskuere, der kunne stifte bekendtskab med spillere med eksotiske navne som Björn Rundström, Tidiane Sane, Srdjan Radonjic og Djiby Fall. Den tidligere OB-mestertræner Richard Møller Nielsen var inviteret med til kampen som special guest.

Assens-drengen Christian Vestergaard fik superligadebut i sæsonens sidste kamp og har netop forlænget sin kontrakt med OB, så mon ikke han også dukker op til kampen mod Haarby IF den 25. juni? Foto: Søren Plovgaard

Og hvis man går endnu længere tilbage i tiden, kan man finde en opvisningskamp på Haarby Stadion mellem Odense Boldklub og et udvalgt vestfynsk hold fra den 2. juli 1960.

For 61 år siden blev kampen i Haarby lanceret som "Årets sportssensation” og som sommerens største fodboldbegivenhed på Vestfyn.

Haarby Stadion danner rammer for kampen mellem Haarby IF og OB. Foto: Søren Plovgaard

Det udvalgte vestfynske hold i Haarby så således ud:

Leif Jensen, Jan Knudsen, Ib Jensen og Henry Bech, alle Haarby, Erling Ballegaard, Flemløse, Dan Lind og Erling Pedersen, begge Haarby, Bo Hannibal, Brobyværk, Mogens Pedersen, Nørre Broby, Børge Lehrmann, Haarby og Peder Larsen, Nørre Broby.

OB stillede blandt andre med Richard Møller Nielsen, målmand Børge Hylle med en fortid i Tommerup St. og den senere udlandsprofessionelle Kaj Johansen i truppen.

Haarby Stadion lagde for 13 år siden bane til jubilæumskampen mellem OB og Randers FC. Denne tavle med autografer fra alle spillerne hænger i klubhuset. Foto: Søren Plovgaard

Det blev en dag og en sommerkamp, hvor OB fik tanket godt med selvtillid. Gæsterne vandt ganske overbevisende, men præcis hvor stor sejren blev, var der ifølge avisreferaterne dagen efter nogen usikkerhed om.

Fyens Stiftstidende meldte om en sejr på 13-0 til OB, mens Fyns Tidende mente, at kampen endte 11-0 til odenseanerne. Men mon spillerne var ligeglade, for efter kampen var der bal i Haarby Folke- og Realskoles skolegård til ud på de små timer.


Vi er glade for, at OB nu har sagt ja til at komme og spille ind kamp hos os

Torben Hansen, formand for Haarby Idrætsforenings fodboldafdeling


Fodbold i tre generationer til jubilæumskampen mellem OB og Randers FC på Haarby Stadion i august 2008. Forrest Verner Jensen på sin faste stamplads bag den ene mål. Den tidligere snedkermester havde i årevis kørt Fyn tyndt for at følge det lokale fodboldholds op- og nedture. Men Verner Jensens hjerte har også været stribet siden 1948, så han var naturligvis på plads, da den jubilerende boldklub lagde en smuk bane til opvisningskampen mellem OB og Randers FC. Ved siden var far og søn - Kim og Mikkel Wilse fra Haarby - trukket i OB-trøjer for at følge deres fynske favorithold.
Fra programmet til kampen på Haarby Stadion i 1960 mellem OB og et udvalgt vestfynsk hold.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Den 28-årige storbypige Pernille er vendt hjem - til Gl. Brydegaard: - Jeg vil ikke undvære mit arbejdsliv på landet

Lokalavisen Assens

Forfatter besøger boghandel

Annonce