Annonce
Lokalavisen Assens

Et vitamintilskud til sambarytmerne i Assens

Elever fra Peter Willemoesskolen deltog i farverige klæder, da foreningen Liv i Assens forleden modtog 20.000 kroner fra Sparekassen Sjælland Fonden. Fra venstre er det skoleeleverne Sylvester Larsen, Esther Lemmeke, Smilla Madsen, Eva Bidu, Matias Jørgensen og Rojina Kamal fra skolens Rettighedsråd, Thomas Lykkegaard Pedersen, skoleleder på Peter Willemoesskolen i Assens, Brita Leth, formand for Liv i Assens, Mogens Lykke Olsen, bestyrelsesmedlem i Liv i Assens, og kunderådgiver Søren Kappendrup, Sparekassen Sjælland-Fyn i Assens. Foto: Søren Plovgaard
Sparekassen Sjælland Fonden har doneret 20.000 kroner til foreningen Liv i Assens, der arbejder på at få sambarytmerne tilbage i byen.

Assens: Foreningen Liv i Assens, der så dagens lys for et halvt år siden, har påtaget sig opgaven med at relancere by-arrangementet Samba i Assens, der efter mange år lukkede ned i 2010.

Det er ikke omkostningsfrit, så dag Sparekassen Sjælland Fonden forleden donerede 20.000 kroner til den nystartede forening, faldt pengene på et tørt sted.

Coronapandemien kom i vejen for samabaens comeback i august i år, men Liv i Assens sætter nu deres lid til, at Samba i Assens kan gennemføres lørdag den 28. august næste år.

Ambitionen er at samle børn, unge og voksne om et fælles arrangement og skabe en festlig begivenhed for deltagerne i sambaoptoget og de mange tilskuere langs gaderne.

- Både forberedelserne til og selve sambaoptoget involverer mange frivillige kræfter på tværs af alder og interesser. Sparekassen Sjælland Fonden vil gerne støtte et sådant engagement, da det er med til at skabe fællesskab og samhørighed i lokalsamfundet. Endvidere er erfaringen fra de tidligere års sambaoptog, at der kommer gæster fra hele Fyn og turister, så donationen vil gavne både kulturen, handelslivet og den enkelte borger, og således nå ud til mange, fortalte Søren Kappendrup fra Sparekassen Sjælland-Fyn i Assens ved overrækkelsen.

Glade for pengene

Brita Leth, formand for Liv i Assens, takkede for det pæne beløb på både Peter Willemoesskolens og børnenes vegne.

- Vi er glade for at få lidt penge til at starte samabaen op, for vi har jo slet ingen midler. Og det koster jo altid at starte en forening op. Så 1000 tak til Sparekassen Sjælland Fonden for donationen, sagde Brita Leth.

Hun kunne samtidig oplyse, at Liv i Assens starter tirsdag den 10. november på Peter Willemoesskolen med at sy kostumer.


Vi er glade for at få lidt penge til at starte samabaen op, for vi har jo slet ingen midler

Brita Leth


- Vi skal også have gennemgået sambakostumerne og lavet en opdatering på, hvad vi har, siger Brita Leth Rehn.

Et par frivillige har allerede meldt sig til opgaven, men Liv i Assens kan sagtens bruge flere frivillige hænder.

Interesserede kan henvende sig på mail til britaleth@mail.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Flere gratis intimkoncerter

Annonce