Annonce
Lokalavisen Assens

Først blev han kok: Nu er Mikkel også tjener med sølvmedalje

21-årige Mikkel Maag Rimfort fra Ebberup trives i restaurationsbranchen. Han arbejder for tiden som tjener på Sinatur Hotel & Konference Gl. Avernæs. Foto: Søren Plovgaard
Mikkel Maag Rimfort fra Ebberup kan kalde sig både kok og tjener. Han arbejder lige nu som tjener på Gl. Avernæs, men til april skal han ud at sejle som kok med Kongeskibet Dannebrog.

Ebberup: Det er ikke alle elever, der synes det er lige fedt at have hjemkundskab i skolen.

Men da 21-årige Mikkel Maag Rimfort gik på Ebberup Skole, var timerne med hjemkundskab i skolekøkkenet nogle af dem, han glædede sig allermest til.

- Jeg blev bidt af maduniverset, og syntes det var spændende, hvad man kunne gøre med mad, fortæller Mikkel Maag Rimfort.

I 9. klasse kom han i praktik som kok på Hotel Faaborg Fjord, og fra den dag, var Mikkel Maag Rimfort overbevist om, at kokkevejen var den rigtige at gå.

Han var kun 16 år, da han begyndte sin uddannelse som kok på Kold College i Odense og Hotel Faaborg Fjord.

- Jeg var blevet skoletræt, og kunne godt lide tanken om at få lov til at bruge mine hænder til noget. Og jeg kunne også godt lide, at jargonen i køkkenerne var lidt kæk. Det tiltalte mig rigtig meget, siger Mikkel Maag Rimfort, der udlært kok på Hotel Faaborg Fjord.

Annonce

Tjener med sølvmedalje

Men Mikkel Maag Rimforts ambitioner rakte videre end kokkeuddannelsen.

For et år siden begyndte han at uddanne sig til tjener, og 1. oktober stod Mikkel Maag Rimfort med sin svendeprøve i hånden. Han fik to 12-taller og to 10-taller i sin eksamensopgave, og det blev belønnet med en fornem sølvmedalje.

- Til eksamen bliver man blandt andet bedømt på sin personlige fremtræden, men man skal også kende mange af de fagudtryk, som kokkene bruger, forklarer Mikkel Maag Rimfort, der har arbejdet som tjener på Gl. Avernæs i lidt over et år.


Jeg var blevet skoletræt, og kunne godt lide tanken om at få lov til at bruge mine hænder til noget. Og jeg kunne også godt lide, at jargonen i køkkenerne var lidt kæk

Mikkel Maag Rimfort


- Jeg arbejdede cirka fire måneder på Gl. Avernæs til at starte med, og så havde jeg første og andet hovedforløb på Cold College lige efter hinanden, inden jeg så kom tilbage til Gl. Avernæs. Så kom coronaen, og jeg gik hjemme i tre og en halv måned, inden jeg kom tilbage omkring 1. juli, siger Mikkel Maag Rimfort, der bedst kan lide at være på aftenvagter.

Hvad skal man være god til som tjener?

- Du skal helst kunne svare på alle gæsternes spørgsmål. For eksempel hvilket land vinen kommer fra, og hvad det er for en drue. Og så skal man lynhurtigt kunne aflæse gæsterne for at vide, hvor meget opmærksomhed de ønsker fra tjenerens side. Nogen gæster kan godt lide, at der er lidt ping-pong mellem dem og tjeneren, mens andre helst vil undgå for meget opmærksomhed. Det er det pyskologiske aspekt i faget, siger Mikkel Maag Rimfort.

Annonce

Bartenderkursus på Kos

Næste mål for Mikkel Maag Rimfort er at tage et bartenderkursus.

- Det bliver på den græske ø Kos, og jeg har allerede sparet penge op til det, siger Mikkel Maag Rimfort.

4. januar begynder Mikkel Maag Rimfort at aftjene sin værnepligt i Søværnet. Efter tre og en halv måned stiger han om bord på Kongeskibet Dannebrog, hvor han de næste måneder skal være et af skibets fire kokke.

Kok og tjener og snart også bartender. Der er fuld fart på 21-årige Mikkel Maag Rimfort fra Ebberup. Foto: Søren Plovgaard

En gang langt ude i fremtiden kan Mikkel Maag Rimfort godt se sig selv som indehaver af sin egen restaurant.

- Men det bliver nok ikke i Assens, Byen er for lille, skynder han sig at tilføje.

Hvad er din livret?

- Jeg kan rigtig godt lide gammeldags mormormad som for eksempel stegt flæsk med persillesovs og bøf med bløde løg og brun sovs. En anden af mine livretter er den mad, man får serveret juleaften. And, medister og flæskesteg og alt det dér. Men jeg kan altså også godt lide sådan noget fine dining, tilføjer Mikkel Maag Rimfort.


Nogen gæster kan godt lide, at der er lidt ping-pong mellem dem og tjeneren, mens andre helst vil undgå for meget opmærksomhed. Det er det pyskologiske aspekt i faget

Mikkel Maag Rimfort
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce