Annonce
Lokalavisen Assens

Først fik Karin ondt i ryggen - så fik hun sin egen gårdbutik

Karin og Per Hesseldal Hansen har indrettet gårdbutik i en længe på gården Birkelund, hvor der tidligere lå et par karlekamre. Foto: Søren Plovgaard
Ægteparret Karin og Per Hesseldal Hansen fra Aborg har åbnet gårdbutik med kød fra eget Hereford-kvæg og mange lokaler produkter.

Aborg: I slutningen af august sendte gårdejerparret Karin og Per Hesseldal Hansen to Hereford-tyre til slagtning hos Vester Hæsinge Slagteren.

Efter af have krogmodnet hos slagteren i et par uger, endte kødet i frysedisken i parrets nye gårdbutik på Bystævnevej 25 i Aborg.

I midten af september slog parret for første gang stalddøren op til Gårdbutik Hesseldal, som parret siden foråret har lagt megen tid og energi i at indrette. Selv om der stadig er et par smådetaljer, der mangler at komme helt på plads i butikken, fremstår den lys og indbydende, og kunderne forkæles med en lang række udsøgte varer på hylder og i diske og skabe.

Annonce

58-årige Karin Hesseldal har passet grise på gården Birkelund i 18 år, men arbejdet har været hårdt for hendes ryg.

- Jeg har slidt anden og tredje sølje væk i ryggen, så det nu er helt inde ved nerven, og jeg skal passe på, når jeg løfter og bukker mig ned, fortæller Karin Hesseldal Hansen.

Gårdbutik Hesseldal er derfor blevet Karin Hesseldal Hansens nye projekt, som hun kan gå til og fra samtidig med, at hun fortsætter med at passe godt på sig selv.

Inden de åbnede gårdbutikken for tre uger siden, besøgte Per og Karin Hesseldal Hansen flere gårdbutikker rundt om i landet. De har blandt andet hentet god inspiration og idéer fra gårdbutikken Sybergkvæg i Tårup på Hindsholm.

- Vi har jo selv kød, honning og æg på vores gård, så det var oplagt at begynde at sælge det i gårdbutikken, samtidig med at vi supplerede med andre gode varer, siger Karin Hesseldal Hansen.

Gårdbutik Hesseldal lægger vægt på, at der er mange lokalt producerede varer i butikkens sortiment.

Det gælder for eksempel vine fra Vestergaard Vine i Lundager, most fra Nybro Frugtplantage på Hindsholm, Frejdahl-øl tappet på Bryggeriet Vestfyen i Assens, koldpressede rapsolier fra Peter Lerche-Simonsen i Hygind, chokolade fra Summerbird i Assens, tørrede blomster fra Regitzes Have ved Gelsted, delikatesser fra Hr. Skovs gourmetbutik i Blåvand, kaffe fra risteriet Holy Bean i Aarup og specialøl fra Indslev Bryggeri.

Det fine sortiment gør det muligt for gårdbutikken at tilbyde klassiske gaveæsker og-kurve, og det er et forretningsområde, som Karin Hesseldal Hansen har pæne forventninger til.

Glade og positive kunder

Karin og Per Hesseldal Hansen har haft Hereford-kvæg i 15 år, og i lige så mange år har de solgt kød til private aftagere. Nu ligger kødet til salg i gårdbutiken i flere forskellige udskæringer, og snart findes der også spege- og rullepølser i butikken.

Karin Hesseldal Hansen fortæller, at parrets ældste datter Line har fået glutenallergi, og derfor går de lige nu og overvejer, om de også skal satse på at tage i mindre udvalg af gluten- og lactosefri produkter ind i butikken.

Hesseldal Gårdbutik fører mange lokalt producerede varer. Her er det kaffe fra Aarup-risteriet Holly Bean. Foto: Søren Plovgaard

- Vi ved, at mange ofte må køre langt efter sådanne produkter, siger Karin Hesseldal Hansen og tilføjer, at hun løbende vil evaluere, hvilke nye produkter, der skal tages ind på hylderne.

Gårdbutik Hesseldal slog første gang døren op midt i september, og åbningsdagen forløb over al forventning.

- Vi havde så mange glade og positive kunder i butikken den dag, og det var bare så dejligt. Flere af kunderne på åbningsdagen havde tidligere boet i Aborg, og nu var de blevet nysgerrige efter at se, hvad vi havde gang i. Besøgstallet var langt over vores forventning i den weekend, vi åbnede, fortæller Karin Hesseldal Hansen, der også kunne konstatere, at et åbningstilbud på 10 kilo hakket oksekød til 550 kroner blev revet væk.

Gårdbutik Hesseldal er for nylig blevet leverandør til bankospillet i Turup Forsamlinghus, hvor man hver uge leverer 30 pakker med svinekød.

Vi har jo selv kød, honning og æg på vores gård, så det var oplagt at begynde at sælge det i gårdbutikken, samtidig med at vi supplerede med andre gode varer

Karin Hesseldal Hansen
Per og Karin Hesseldahl Hansen har boet på gården Birkelund i Aborg siden 1985. - Per er faktisk aldrig rigtigt flyttet hjemmefra, siger Karin om sin mand, der stammer fra nabogården Hesseldal. Foto: Søren Plovgaard
Dette skilt hænger på væggen over køleskabet i Gårdbutik Hesseldal. Butikken fører egne stalddørsæg fra fritgående høns. Foto: Søren Plovgaard
Gårdbutik Hesseldal får friske leverancer af brød fra surdejsbageren Rasmus Pedersens Surdejsbageriet i Gelsted. Foto: Søren Plovgaard
To frysere i gårdbutikken er fyldte med svinekød og oksekød fra eget Hereford-kvæg, og det fås i mange forskellige udskæringer. Foto: Søren Plovgaard
Det er Karin Hesseldal Hansen, der til daglig passer gårdbutikken, og så må Per Hesseldal Hansen finde sig i en lidt mere tilbagetrukket rolle... Foto: Søren Plovgaard
En lokal beboer fra Aborg har lavet dette fine træsnit af Gårdbutik Hesseldals logo. Foto: Søren Plovgaard
Per Hesseldal Hansen har de seneste fire år dyrket honning i egen bigård, og produkterne kan nu købes i gårdbutikken i Aborg. Foto: Søren Plovgaard
Et flot logo.Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Debat: Vi skal satse på den forebyggende indsats hos de ældre

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Ældre og handicappede må ikke tabes i den grønne dagsorden

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Sara, Camilla og Jeanette er kandidater til byrådet fra hvert sit parti: Men én ting er de enige om...

Lokalavisen Assens

Stor misforståelse om serviceloftet

Lokalavisen Assens

Sara fra Barløse kæmpede sig over franske bjergtinder: - Når det har været ekstra hårdt, tænker jeg på, at jeg har samlet penge ind

Lokalavisen Assens

Turup - nu også med egen bålhytte

Lokalavisen Assens

Bevæget afsked: Syngedrengenes korleder skal være organist i Store Heddinge

Lokalavisen Assens

Slut med fedtede fingre: Haarby først på Fyn med ny pantmaskine, der kan tage 100 dåser og flasker på én gang

Lokalavisen Assens

Fynsk vinbonde gør det igen - denne gang uden sin vinmager: Nicolai vinder guld i verdens største vinkonkurrence

Lokalavisen Assens

Lars vil have ungdomshus i Assens: - Tiden er moden

Lokalavisen Assens

Elev overtager kendt frisørsalon i Assens fra sin mester

Lokalavisen Assens

Skål! Æblekage i flydende form var et kæmpehit: Se alle billederne fra Æblefestivalen her

Lokalavisen Assens

Får vi de sidste med?

Lokalavisen Assens

Shasja vil knække kræften - og du er inviteret med

Lokalavisen Assens

Vinhandler igen ramt af den sære skrivekløe: Mere drama i ny bog

Lokalavisen Assens

Michelle får pris for 'heltegerning': Nu skal hun og familien i Lalandia

Lokalavisen Assens

Kommunalvalget nærmer sig: - Det er ikke ligegyldigt, hvem du stemmer på

Erhverv

Hemmelig virksomhed bygger nær ny McDonalds: 250 arbejdspladser på vej

Lokalavisen Assens

Svar på rygter og usandheder om det supplerende menighedsrådsvalg i Assens-Gamtofte sogne

Lokalavisen Assens

En måned til kommunalvalget: Poul Poulsen dropper valgplakaterne

Lokalavisen Assens

Ikonisk skolebygning er blevet renoveret - se resultatet, som skolen har kæmpet for i mange år

Lokalavisen Assens

Operakoncert på Helnæs: Jesper Buhl optræder med gæster

Lokalavisen Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Annonce