Annonce
Lokalavisen Assens

Fakta i Assens lukker i næste uge - og Coop 365 åbner med et brag 19. marts

Henrik Jensen får større ejerskab af forretningen, når han fra 19. marts skal stå i spidsen for den nye Coop 365-butik på Nørre Allé i Assens. Foto: Søren Plovgaard
Butikschef Henrik Jensen får størrre ejerskab og frihed til at bestemme, når Fakta i Assens om nogle uger bliver til en Coop 365-butik.

Assens: Håndværkerne har været i fuld sving ved Fakta i Assens i flere måneder, og om få uger kan butikschef Henrik Jensen og det øvrige personale slå dørene op til en splinterny dagligvareforretning.

Fakta bliver til Coop 365 - et nyt butiksformat, som placerer forretningen mellem en discountbutik og et kvalitetssupermarked.

Henrik Jensen har været ansat i Fakta i 31 år, men fremover får han så at sige selv hænderne på kogepladen. Med Coop 365 indføres der nemlig et ny format, hvor butikchefen får større ejerskab af forretningen og mere frihed til selv at be­stemme - uden samtidig at risikere sin egen privatøkonomi.

- Vi lukker butikken lørdag den 27. februar og åbner så igen med et brag fredag den 19. marts, siger Henrik Jensen.

Håndværkerne er i gang med at udvide Fakta-ejendommen mod nord med en ny tilbygning. Her skal der fremover være lager, mens det nuværende lager brækkes ned og lægges til butiksarealet.

Flaskeautomaten flyttes desuden frem til en placering ved den nye tilbygning, så kunderne slipper for at "gå bag ind" ved Vagtelvænget.

Annonce

Åbner klokken 7

Coop 365 skal indrettes med en stor bake off-afdeling, og brødsalget flyttes frem til en placering tættere på indgangen. Salget af brød betyder samtidig, at åbningstiderne ændres, således at der efter den 19. marts holdes åbent i butikken fra klokken 7 til klokken 21 alle ugens syv dage.

- Så nu skal jeg til at møde klokken 5.30 hver dag, siger Henrik Jensen og tilføjer, at det er målet, at Coop 365 skal være den billigste dagligvarebutik på markedet.

Coop 365 nedjusterer udvalget af de såkaldte her og nu-varer.

- Det bliver en madbutik med fokus på den gode kvalitet og de lave priser. Og så får vi også 1000 nye varernumre på hylderne. Vi kommer til at tilbyde endnu flere færdigretter, økologiske varer, retter to-go og frostvarer, siger Henrik Jensen.

- Det er meningen, at når kunderne kommer ind i butikken, skal de have mulighed for at handle færdig her, så de ikke har brug for at købe ind andre steder, forklarer Henrik Jensen.

Annonce

Åbningsfest

I den nye butik bliver det sådan, at indkøbsgangene bliver vendt om i forhold til den nuværende indretning, og så kommer der også to ekstra scan selv-kasser, der placeres mellem de to nuværende kasser.

Skabet til afhentning af pakker rykkes udenfor, og indgangspartiet udvides.


Det bliver en madbutik med fokus på den gode kvalitet og de lave priser. Og så får vi også 1000 nye varernumre på hylderne.

Butikschef Henrik Jensen


- Og så bliver det også sådan fremover, at alle kunder, der betaler med Coop-appen, altid opnår 10 procent rabat på frugt og grønt, siger Henrik Jensen.

Den 53-årige butikschef glæder sig til de nye udfordringer om nogle uger, når han kan kalde sig 365-købmand og for første gang trækker i 365-skjorten.

Henrik Jensen lover stor fest til åbningen den 19. marts, hvor den nye 365-butik blandt andet lokker med et halvt hundrede indkøbsposer til en værdi af 200 kroner til de første morgenfriske kunder.

Coop 365

Coop har i efteråret 2020 åbnet Coop 365-butikker flere steder i landet, og i 2021 kommer flere til - blandt andet i Assens.

Coop præsenterer det som fremtidens lavprissupermarked – et nyt format, som placerer sig mellem discountbutik og kvalitetssupermarked.

Kæden hedder Coop 365, fordi man skal kunne handle der alle årets dage, og fordi det lægger sig op af Coops varemærke for ansvarlige varer: "365".

Farven på butikkerne er grøn, som et klart signal om den grønne linje, Coop 365 vil forfølge: Mere økologi og 10 procent bonus på frugt og grønt.

Butikkerne er gennemgående større end Coops nuværende discountbutikker og har 600-700 flere forskellige varer.

Kilde: Coop

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce