Annonce
Lokalavisen Assens

Falsled-kok åbner torverestaurant i Assens sammen med sine ungdomskammerater

Nu sker der igen noget i lokalerne på Torvet i Assens, hvor restauranten Via Appia i mange år lå. Kasper Hjorth Thomsen (tv), Phong Thanh og Hassan Abdo har kendt hinanden siden ungdomsårene, og nu er de gået sammen om at åbne en familievenlig og italienskinspireret restaurant i hjertet af Assens. Foto: Søren Plovgaard
Kasper Hjorth Thomsen, Phong Thanh og Hassan Abdo er i øjeblikket ved at omdanne den tidligere Via Appia-restaurant i Assens til en ny italienskinspireret familierestaurant.

Assens: Den har stået tom i et par år. Men nu sker der igen noget i den kendte ejendom i Østergade 8 lige midt på torvet i Assens.

Kasper Hjorth Thomsen, Phong Thanh og Hassan Abdo har kendt hinanden siden ungdomsårene, og nu er de gået sammen om at skabe en ny italienskinspireret restaurant i lokalerne, hvor restauranten Via Appia holdt til i mange år, indtil den lukkede for snart fire år siden.

Sammen med ejendommens indehaver Allan Pedersen, Aarup, er de tre venner i gang med at bygge et helt nyt restaurationslokale op, og de er klar til at investere den nødvendige tid i projektet.

Annonce

- Vi ved endnu ikke, hvornår vi bliver klar til at åbne døren for gæsterne til restauranten, men vi har ikke så travlt og lader det bare tage den tid, det tager, siger Hassan Abdo.

Han har valgt at droppe sit job som butikschef i Tøjeksperten i Kolding Storcenter, hvor han har været i ni år, og så har han desuden en "halv pizzauddannelse" fra sin tid som ungarbejder i pizzeriaet Roma i Assens.

30-årige Kasper Hjorth Thomsen har en fortid som kok på gourmetrestauranten Hotel Baltic, og det bliver ham, gæsterne kommer til at møde i restaurantens køkken, der i øvrigt bygges op som et åbent køkken.

37-årige Phong Thanh har restaurationsbranchen helt inde under huden.

- Jeg startede min kokkeuddannelse på Tobaksgaarden i Assens, hvor jeg var i en kort periode. Så kom jeg videre til Patrick og Jean-Louis Lieffroy på Falsled Kro, hvor jeg blev udlært for 11 år siden, fortæller Phong Thanh.

Han har været leder og køkkenchef på restauranten Aiko Sushi i Middelfart og Nyborg i 10 år samt været medstifter af restaurant Phi Phi i Kerteminde og Mothers i Odense.

Mangler et navn

Den nye restaurant bliver et familievenligt spisested, og de tre barndomsvenner vil forsøge at skabe en restaurant, der ikke ses magen til i Assens.

Menukortet vil blandt andet byde på pastaretter, hjemmelavet risotto og sprøde surdejspizzaer. Og så er det også med i overvejelserne at servere en tre-retters menu.

- Det vigtigste er jo altid, at man kan stå inde for det, man laver, og det man serverer, siger Kasper Hjorth Thomsen.

Der rives ned og bygges om i lokalerne i disse uger. Phong Thanh, Hassan Abdo og Kasper Hjorth Thomsen glæder sig til at kunne byde gæsterne indenfor. Men først er der en del arbejde at gøre, inden dørene kan slås op. Foto: Søren Plovgaard

De har endnu ikke besluttet sig for et navn til den nye restaurant.

- Vi kunne godt tænke os at give dem et navn, der kan sættes i forbindelse med det tidligere bryghus, som lå her. Men omvendt vil vi også nødigt signalere overfor gæsterne, at stedet kun har noget med øl at gøre. Derfor overvejer vi også at give restauranten et mere personligt navn, men der skal også helst være en rød tråd gennem maden, siger Hassan Abdo.

Phong Thanh, Hassan Abdo og Kasper Hjorth Thomsen er overbeviste om, at der vil være opbakning i byen til deres nye restaurant.

Via Appia-skiltet hænger stadig på facaden og vidner om den tidligere restaurant, men inden længe kommer der et nyt skilt op. Foto: Søren Plovgaard

- Vi er lokale, og vi får byens bedste beliggenhed i en charmerende ejendom, siger de.

Restaurationslokalerne har senest været i brug i sommeren 2018, da restauranten Via Aurelia ganske kortvarigt var i drift på adressen.

Det vil være muligt og reservere bord og bestille sin takeaway-mad online på den nye Assens-restaurant.

Den markante ejendom på Torvet i Assens husede tidligere et bryggeri. Bryggeriet, der var grundlagt i 1813, var i familien Larsens eje i 106 år. Sidste ejer var Jens Laurits Larsen, der skilte sig af med ejendommen i 1961, hvor også produktionen af hvidtøl ophørte. Foto: Søren Plovgaard


Vi er lokale, og vi får byens bedste beliggenhed i en charmerende ejendom

Phong Thanh, Hassan Abdo og Kasper Hjorth Thomsen


Kasper Hjorth Thomsen, Phong Thanh og Hassan Abdo i gården bag restauranten. Gården skal også sættes i stand, så gæsterne kan nyde maden udendørs. På Torvet foran restauranten bliver der plads til 20 gæster. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Danmark Dejligst er tilbage i Render efter et års pause

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

- Britta Schall-Holberg, du skal ikke klage over ikke at kunne få friske fisk i Assens

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' drikker gin og tonic sammen og har en madklub: Nu er de i finalen i landsdækkende konkurrence

Lokalavisen Assens

Vindmøller i Lillebælt: - Man kræver frit udsyn så langt øjet rækker - også med en kraftig kikkert foran

Lokalavisen Assens

Det er ikke nok med pæne ord – klimaudfordringen kræver handling

Lokalavisen Assens

Fritidsfiskere forlænger ekstra bro for 150.000 kroner: - Nu er vi fri for waders

Lokalavisen Assens

Helnæs lokker med musikalsk oplevelse

Lokalavisen Assens

Helene og Kjeld vil konkurrere med rideudstyrsbutikker i storbyen: - De kan lige så godt handle her

Lokalavisen Assens

Allan Olsen spiller på Tobaksgaarden

Lokalavisen Assens

Nu gælder det

Lokalavisen Assens

Børn 'fangede' krybdyr ved Terrariet: Ny app er startskuddet til noget større

Lokalavisen Assens

Henrik har skabt en oase for sommerfugle: Vil du gøre ham kunsten efter, så følg disse fire gode råd

Lokalavisen Assens

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Lokalavisen Assens

Louise og Christian har hænderne fulde: Rekordår for CampOne Assens Strand

Lokalavisen Assens

Her kan du opleve livet på landet fra før 1950

Lokalavisen Assens

Svært at lokke folk til talkshow i Assens: Nu forærer Mikkel 300 billetter væk

Lokalavisen Assens

Der findes otte krigsbunkere i Assens - nu er den ene gjort klar til besøg

Lokalavisen Assens

Efter fire års restaurering: Lørdag blev en nøgledag for Assens Bagfyr

Lokalavisen Assens

Flemming og Torben opruster i centerby, hvor der ingen andre mæglere er: - Der bliver solgt cirka 90 huse om året - der bør være et marked

Lokalavisen Assens

Efter 13 år i skolen: Hvad gør vi nu, lille du?

Lokalavisen Assens

Nygade og Baronvej er en perle - nu kan du blive klogere på hvorfor og høre beboernes historier

Lokalavisen Assens

Tennisklub jubler: Modtager 25.000 kroner af lokal købmand

Lokalavisen Assens

Frivillig i 35 år: Bent er en af Frøbjerg Festspils faste søjler

Annonce