Annonce
Lokalavisen Assens

Familie er rykket ind i Skænkestuen: Cecilie, Anne-Louise og Rikke lover masser af øl og god stemning

Anne-Louise (tv), Rikke og Cecilie glæder sig til at åbne Skænkestuen i Plums Gård for publikum. Præcis hvornår de kan slå dørene op for gæsterne, er ikke til at vide, men de forsikrer, at alt er klar til åbning 31. marts, såfremt myndighederne giver lov. Foto: Søren Plovgaard
Rikke Nielsen og hendes to døtre har i disse uger travlt med at indrette Skænkestuen i Plums Gård. Det bliver et sted for det voksne publikum, hvor man nyde en god øl, få lidt lækkert at spise og høre levende musik.

Assens: Lokalerne er ganske vist 130 år gamle. Men de gemmer på generationers historie, og nu opdateres de, så lokalerne kommer på omgangshøjde med de krav, der stilles til et moderne gå i byen-sted.

Den historiske Skænkestuen i Plums Gård er ved at blive vakt til live igen, og bag projektet står familien Bredning/Nielsen, der består af mor Rikke Nielsen, far Claus Bredning og parrets to døtre Anne-Louise Bredning, 24 år og Cecilie Bredning, 19 år.

- Vi har som familie gået og summet i et år på at starte noget op, og vi har da også haft kig på flere andre lokaliteter i byen. Min mavefornemmelse sagde mig, at Skænkestuen i Plums Gård var det helt rigtige sted at etablere os, da jeg først så stedet, siger Rikke Nielsen, der har brancheerfaring fra sin tid som indehaver af tøjforretningen Michella i Haarby og syv år som daglig leder af hotel- og kursuscentret Gl. Brydegaard.

Annonce

Det var blandt andet mulighederne for at lave udendørs musikarrangementer i gården, som trak Rikke Nielsen og familien til den atmosfærefyldte Plums Gård midt i hjertet af Assens.

14 fadølshaner

Gæsterne skal ikke frygte at gå ned på øl.

Skænkestuen bliver et sandt øl-eldorado med et  sortiment på ikke færre end 130 ølmærker, som leveres af Humledepotet på Løimarksvej i Assens. Nogle øl kan købes på hane og fad - andre kun som flaskeøl.

Tårnbygningen i Plums Gård bliver nu en butik med masser af øl og brugskunst på hylderne. Foto: Søren Plovgaard

- I baren bliver der en bro med 12 fadølshaner plus to løse haner, så der i alt bliver 14 produkter at vælge imellem. Fadøllet er blandt andet fra Indslev Bryggeri og Bryggeriet Vestfyen, mens andre af ølmærkerne kommer fra Den Engelske Pub "You'll Never Walk Alone i Kolding, og så vil der også være nogle mærker, som Humledepotet selv importer fra udlandet. Og så arbejder vi også på at sælge Frozen Heineken, som er øl der tappes på en særlig måde fra en frossen hane og serverer i specielle stjerneglas, så øllen hele tiden bliver iltet og holder sig kold, forklarer Rikke Nielsen.


Det er vigtigt for os at få skabt en hyggelig stemning i Skænkestuen. Vi vil slå på den gode kvalitet og den gode stemning, og så skal der også være musik, så vi kan skabe noget fællesskab. Det synes jeg, vi trænger til her i Assens

Rikke Nielsen, indehaver af Skænkestuen i Plums Gård


Familien har selv været i gang med at friske restaurationslokalerne op - godt bistået af lokale håndværkere. Væggene er malet støvet sort og grøn, og der er hængt jernlamper op i loftet, så det giver et rustikt look sammen med rå træmøbler og brune kalveskindsstole.

- Det er vigtigt for os at få skabt en hyggelig stemning i Skænkestuen. Vi vil slå på den gode kvalitet og den gode stemning, og så skal der også være musik, så vi kan skabe noget fællesskab. Det synes jeg, vi trænger til her i Assens, siger Rikke Nielsen.

Rikke Nielsen og hendes to døtre Cecilie og Anne-Louise har knoklet på de seneste uger for at sætte lokalerne i Skænkestuen i stand. Ølbaren får et lækkert rustikt udtryk. Der bliver 42 siddepladser i Skænkestuen og næsten lige så mange på terrassen udenfor. Og så bliver der også mulighed for at spille brætspil, mens han snupper en over tørsten. Foto: Søren Plovgaard

Planen er, at der altid skal være musik på udendørsterrassen om lørdagen fra midten af maj til midten af september, mens der inde i Skænkestuen skal være akkustisk musik lørdag aften i vinterhalvåret. Og så håber vi også at kunne arrangere nogle intimkoncerter i gården, forklarer Rikke Nielsen.

Gæsterne vil også kunne få noget at spise i Skænkestuen. På lørdage serveres der smørrebrød leveret af Marcussens Hotel i Assens, og de øvrige åbningsdage kan der købes tapas og andre småretter, som familien selv fremstiller i køkkenet.

Først på ugen vil der være mulighed for at booke Skænkestuen til ølsmagninger, dagsmøder og selskaber.

- Den første onsdag i måneden kunne vi godt tænke sig at invitere til fællesspisning i Skænkestuen med retter, som relaterer til øl. Det kan for eksempel være wienersnitzel, stegt flæsk med persillesovs og braisserede ølretter, siger Rikke Nielsen.

Annonce

Butik i Tårnet

I den karakteristiske bygning Tårnet ved siden af Skænkestuen indrettes der en ølbutik med de samme mærker, som kan købes i Skænkestuen, og der bliver desuden delikatesser som pesto, olier, salte og chokolade samt brugskunst og boliginteriør som for eksempel potter, lys, vaser, glas og lanterner.

Rikke Nielsen i Tårnet, hvor kasserne snart fyldes op med omkring 130 ølmærker samt brugskunst og boliginteriør. Foto: Søren Plovgaard

- Det er varer, som vi køber ind hos Housedoctor i Ikast, I. C. Lauring i Vildbjerg og Chic Antique i Holbæk, og vi kommer til at satse en del på firmagaver, som vi sælger gennem vores nye webshop, siger Rikke Nielsen.

Rollefordelingen er klar: Rikke Nielsen tager sig af forretningen i Tårnet, mens Cecilie, der er midt i et sabbatår, og Anne-Louise Bredning, der er ansat i bogholderiet i Humledepotet, serverer i Skænkestuen med hjælp fra andre ansatte.

Det er stadig uvist, hvornår Skænkestuen kan slå dørene op for publikum.

Ægpakkeriet er også med i den lejeaftale, familien har indgået med Plums Gårds nye ejere, Palle Johansen og Jørgen Strøjer Hansen. Ægpakkeriet kommer til at fungere som selskabslokale for Skænkestuen. Foto: Søren Plovgaard

- Vi vil helt sikkert være klar til at åbne 31. marts, men om det kan lade sig gøre, må tiden jo vise, siger Rikke Nielsen.

Åbningstiderne i Skænkestuen bliver fra klokken 11 til klokken 22 på torsdage, mens der vil være åbent fredage og lørdage fra klokken 11 til klokken 02.

I Tårnet holdes der åbnet torsdag og fredag fra klokken 11 til klokken 18 og lørdag fra klokken 11 til klokken 13.

Skænkestuens nye logo.
Tårnet kommer forretningen til at hedde, og den ligger meget passende i den lille tårnbygning overfor Skænkestuen. Foto: Søren Plovgaard

Skænkestuen

Brødrene Frederik og Niels Plum købte købmandsgården i Østergade 38 i 1876 af deres fætter Bertel Bruun. Nogle år senere indrettede de skænkestue den forreste del af gården ud mod Østergade.

Senere - omkring 1890 - flyttedes skænkestuen til dens nuværende placering i det tidligere korn- og frølager i Plums Gård.

Skænkestuen blev hurtigt populær hos egnens og byens karle og landboere, der i skænkestuen kunne spise deres medbragte mad og få en snaps eller en tår kaffe på husets regning. En stor del af personalet i Plums Købmandsgård var dengang ansat med kost og logi, og i gården fandtes desuden et folkekøkken, hvor der blev tilberedt varm mad.

Plum-familien drev selv skænkestuen frem til 1980. Mange vil stadig kunne huske fru Anna Madsen som servitrice i skænkestuen. Hun var i øvrigt svigermor til Ole Plum, der sidder i bestyrelsen for A/S Plums Ejendoms-Aktieselskab.

Efter 1980 har disse personer haft forpagtningen af Plums Skænkestue:

1980-1991: Erik Christgau og Sigvald Tingkær, Restaurant Hereford Beef-House. 1991-2001: N. Hoang, Asia House. 2002-2003: Plums Ejendoms-Aktieselskab, café og restaurant. 2003-2004: Klaus Jensen, café og restaurant. 2004-2005: Brian Matzen, Restaurant Alfred & Camilla. 2007-2010: Birgitte og Finn Teilmann, Café Lina. 2010-2015: Anja Madsen og Grethe Jensen, Café CupCake. 2015-2019. Karsten Plum og Bente Kær Pedersen, Café Plums Gård og Plums Gourmet. /SP

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

En kæmpe stor tak

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

SF i Assens: Lyt til vælgerne

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ejendomsmæglerfirma mangler plads efter kun et år i Assens: Flytter ind i bankejendom

Lokalavisen Assens

Det er slet ikke nok: Borgmester i stort opråb om mangel på tests - kommuner som Assens står dog næppe forrest i køen

Lokalavisen Assens

Et radikalt børneløfte

Lokalavisen Assens

Det sørme - det sandt - december: Assens skruer op for julen

Lokalavisen Assens

Butiksfolk holder vejret: Her er de klar til at give årets store julefest 'fuld skrald', hvis smittetallet ikke eksploderer

Lokalavisen Assens

Sukkerfabrikken blev revet ned, men roechefens træ overlevede: Nu er det blevet til et flot juletræ

Lokalavisen Assens

Lokalavisen Assens beklager: Omslaget på denne uges avis er en valgannonce - og ikke journalistik

Lokalavisen Assens

Prisbelønnet film fik gallapremiere i købstad: Ingrid fra Brylle fik stor gensynskrammer af Flora Ofelia

Lokalavisen Assens

Husker du følelsen af at 'rulle' ned ad vænget på otte hjul? Michael tager dig med på nostalgisk tur i hallen

Lokalavisen Assens

Konkurrencesituationen i byen er hård: Fakta-butik lukker og slukker inden jul

Lokalavisen Assens

Er Jordbassinerne forurenet?

Lokalavisen Assens

Fitness World forlader Assens - ny fitnesskæde rykker ind

Lokalavisen Assens

Bosætning og omsætning er vejen – ikke kreativ regnskabsteknik

Lokalavisen Assens

- Du kommer ind ad døren på rådhuset, efter du har sprittet hænderne af, og så kommer problemerne ...

Lokalavisen Assens

Et holdbart løft af velfærden

Lokalavisen Assens

Fandt mus i Aldi: - Vi har gjort grundigt rent og åbner igen torsdag morgen

Lokalavisen Assens

Jordbassiner, arbejdspladser og handelsliv

Lokalavisen Assens

Aldi er lukket: - Vi undersøger, om der er mus i butikken

Lokalavisen Assens

Assens er landets største græskarkommune

Lokalavisen Assens

Hård retorik fra Ashil Farokh

Lokalavisen Assens

Keramiker har slået sig ned i Flemløse: Nu former Jane selv sit job

Annonce