Assens: "Jeg drikker den kun i vinterhalvåret, lunken og på en bænk, hvor solen skinner, så kan det ikke blive bedre. Allerede efter den halve begynder jeg at nynne og så den næste halvdel bliver verden smukkere og rar at være i, kort sagt jeg er glad, så den bliver drukket både for smagen og virkningen".
Sådan står der i et brev, som Preben fra København S forleden sendte til brygmester Christoph Behnke fra Bryggeriet Vestfyen i Assens, efter han havde nydt en Willemoes Porter.
Christoph Behnke fortæller, at han som brygmester ofte modtager mails fra personer, der vil udtrykke deres holdning til en eller flere af bryggeriets mange produkter, men det er meget sjældent, at der dumper et håndskrevet brev ind i postkassen.
Modsat Preben vil Christoph Behnke dog ikke anbefale, at Willemoes Porter nydes lunken.
- En porter skal helst drikkes ved en temperatur på 10 til 12 grader, siger Christoph Behnke.
Preben kommer til slut i brevet med et lille tip til en sommerdrik, når den tid igen kommer. Her anbefaler den københavnske øl-connoisseur at blande en meget kold halv porter med en halv cola.
Preben, København SJeg drikker den kun i vinterhalvåret, lunken og på en bænk, hvor solen skinner, så kan det ikke blive bedre