Annonce
Lokalavisen Assens

Fatter du ikke en meter? Nu kan du få hjælp til at forstå, hvad der sker i byrådet

Foreningen Bedre Demokrati med Sofia Svensson i spidsen, vil gøre borgerne klogere på byrådets dagsordener. Collage: Lærke Bjørn Bang
Har du svært ved at forstå, hvad der ligger bag de beslutninger, byrådet tager? Foreningen Bedre Demokrati har med inspiration fra Aarhus taget initiativ til, at borgere forud for hvert byrådsmøde kan få dagsordenen forklaret af en byrådspolitiker.

Du ved det godt. Lokalpolitik har stor betydning for din hverdag. Men det er ikke ensbetydende med, at du følger med i, hvad der sker i Assens Byråd.

Det vil den uafhængige forening Bedre Demokrati med Sofia Svensson fra Tommerup i spidsen gerne lave om på. Bedre Demokrati vil derfor forud for hvert byrådsmøde invitere borgere til at få forklaret dagsordenen for månedens byrådsmøde af en politiker.

- Det halter lidt med kommunikationen omkring, hvad borgerne kan få indflydelse på. Et af de steder, som er godt at tage fat på, er selvfølgelig byrådets arbejde. Men borgerne kan ikke nødvendigvis gennemskue sproget i dagsordenerne, mener Sofia Svensson, der selv stiller op til kommunalvalget i 2021 som uafhængig byrådskandidat.

Annonce

Bedre Demokrati har ladet sig inspirere af konceptet Morgenpolitik, som bliver holdt i Aarhus Kommune af foreningen Sager der Samler. Her kan borgere kan mødes ansigt til ansigt med politikere for at blive klogere, og for at flytte borgere og politikere tættere på hinanden.

Sofia Svensson håber, at 20 borgere vil deltage i arrangementet Kend Dagsordenen, hvor formålet ikke er at diskutere politik, men at lytte og forhåbentlig forstå. Byrådspolitikerne Henrik Jørgensen (V), Charlotte Kjær (S) og Nikolaj Leed Henriksen (V) har sagt ja til at svare på borgernes spørgsmål.

Kan virke indforstået

Henrik Jørgensen, som tidligere har været aktiv i Lokalrådet for Verninge Sogn, og har været medlem af byrådet siden 2020, kender godt til følelsen af ikke helt at kunne gennemskue byrådets dagsordener.


Hvis jeg kan bidrage til, at det bliver mere nærværende for borgerne, så vil jeg gerne det.

Henrik Jørgensen, byrådsmedlem for Venstre


- Jeg er helt enig i, at som almindelig borger, er der noget, der kan virke indforstået, og hvad mener man lige med det. Hvorfor skal de træffe sådan en beslutning, og hvorfor skal det overhovedet på dagsordenen, siger han.

- Hvis jeg kan bidrage til, at det bliver mere nærværende for borgerne, så vil jeg gerne det, konstaterer Henrik Jørgensen.

Første Kend Dagsordenen finder sted 28. april klokken 11-12.30. Man skal tilmelde sig via mail@medborgerskab.org for at få et link til mødet.

Der bliver holdt Kend Dagsordenen klokken 11 før hvert byrådsmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Lokalavisen Assens

93-årige 'Mor Karen' blev overrasket med stor buket på Mors Dag: - Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21

Lokalavisen Assens

Heidi var tæt på at gå ned med stress igen: Nu vil hun hjælpe tidligere stressramte med at tage styringen i eget liv

Annonce