Annonce
Lokalavisen Assens

Fernisering: Kunstner udtrykker naturens poesi

Kunstner Lone Djurhuus Måne udstiller malerier og keramik i sit hjem i Aarup. Foto: Signe Andersen
Bæredygtighed er både en kunstnerisk vision og en livsform for billedkunstner Lone Djurhuus Måne. Kærligheden til lyset og det levende har hæderspladsen i hendes seneste udstilling.
Annonce

Åslbo: - Vi er ved at forstå, at vi skal give tilbage, siger kunstner Lone Djurhuus Måne, imens hun viser vej gennem den lavtloftede forstue og ind i sit kombinerede atelier og udstillingsrum.

Hun og hendes mand, der også er kunstner, flyttede i efteråret 2019 ind i det bindingsværksprydede hus i Ålsbo, og nu, efter at have lagt kræfter i renovering og kunstværker vinteren igennem, er hun klar med sin første udstilling i de nye omgivelser.

Tanken om at give tilbage, hvad vi låner af naturen, er også fundamentet for den nye udstilling, der har titlen "Forårets og sommerens poesi".

- Alle udstillingens malerier er et udtryk for kærligheden til det levende. Jeg inddrager altid naturen i min kunst, og jeg vælger lyse farver, fordi jeg gerne vil, at mine billeder viser, hvordan verden kan se ud, når den er god. Vi har brug for billeder, der bringer glæde, fortæller Lone Djurhuus Måne.

Adresse og åbningstider

Ifølge Lone Djurhuus Måne er der åbent fra klokken 13-17.30 alle dage indtil 21. juni.

Adressen er Ålsbovej 29 i Aarup.

Vil du i kontakt med hende, er telefonnummeret 20 68 75 40.

Af samme grund er hun glad for at kunne byde velkommen til fernisering på et sted, hvor naturen næsten gror ind ad vinduerne.

- Havren vokser lige udenfor, myggene danser over planterne, nøddehegnet bugner senere på året, fuglene kvidrer løs. Vi mennesker finder ro i naturen - og vi skal lære at kigge på den.

Annonce

Stort miljøengagement

At det blev naturen, der skulle sætte den farvede streg gennem Lone Djurhuus Månes mangeårige samlede virke, begyndte egentlig som en tilfældighed - eller som en pludselig vision.

- Det kom til mig som et lys: Hvordan alting hænger sammen i en helhed. Jeg var ganske ung, da jeg fik denne vision, og jeg har faktisk fulgt den lige siden, både i arbejdet med naturformidling, i miljøorganisationer og i min kunst, forklarer Lone Djurhuus Måne.


Havren vokser lige udenfor, myggene danser over planterne, nøddehegnet bugner senere på året, fuglene kvidrer løs. Vi mennesker finder ro i naturen - og vi skal lære at kigge på den.

Lone Djurhuus Måne


Udover udstillinger planlægger den nytilflyttede kunstmaler, at huset i Ålsbo - som hun og manden har navngivet Eventyrhuset - skal danne rammen om undervisning og formidlingsaktiviteter med naturen i centrum. Foreløbig gælder det dog den nye kunstudstilling, der åbner med en fernisering søndag den 14. juni klokken 13.00.

Maleri med titlen "En oase i regnskoven", malet af Lone Djurhuus Måne. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce