Annonce
Lokalavisen Assens

Fodboldskolen i Glamsbjerg satte deltagerrekord

Fodbolddrenge i højt humør ved fodboldskolen i Glamsbjerg. Som sædvanligt er mange af de unge deltagere klædt i trøjer fra de store udenlandske klubber. Foto: Peter Risbro Brix
Igen i år blev deltagerrekorden slået for den traditionsrige fodboldskole i Glamsbjerg. 120 børn valgte at bruge første uge af sommerferien i fælles leg med bold og kammerater i ”Dalen”. Her gør Peter Risbro Brix status for årets fodboldskole.
Annonce

Glamsbjerg: - Det er dejligt at spille fodbold, og man er sammen med sine venner. Man sidder ikke bare derhjemme og keder sig.

Sådan sagde Jeppe Møller Mogensen på 11 år i en af de mange vaske-hænder-pauser, som årets fodboldskole er afviklet med.

Jeppe har været med til fodboldskole i Glamsbjerg hvert år siden 2014, og det er ikke tilfældigt.

- Jeg tror helt sikkert, vi alle bliver bedre til at sparke, drible og bare spille fodbold generelt. Det er super dejligt, at man også kan vinde en masse slush ice, fortæller Jeppe, der skal hygge i mormors sommerhus når sommerferien starter i den kommende uge.

Lederen af fodboldskolen, Jacob Møller, har det store overblik over Dalen fra det hævede gule klubhus. Han er en glad og lettet mand, for tidligere på foråret lignede det at en meget omtalt virus ville forhindre årets fodboldskole.

Mange piger havde igen i år meldt sig til fodboldskolen i Glamsbjerg i den første uge af skolernes sommerferie. Foto: Peter Risbro Brix

- Vi var lidt pressede tidligere på året, hvor vi frygtede en aflysning. Vi havde dog en plan klar for en fodboldskole med mange begrænsninger. Heldigvis blev der lempet meget på retningslinjerne, så vi nu har kunne lave en rigtig fin og helt udsolgt fodboldskole. Vi skal alle vaske hænder lidt oftere, men hele klubben er rykket sammen, og vi er lykkes med at lave en rigtig god fodboldskole igen. Morten fra VVS-gruppen kom og ordnede ekstra håndvaske og Mette og Stine samlede stafetten op fra Frank i klubhuset. Det har været fantastisk at mærke opbakningen, fortæller Jacob Møller ,der har drevet fodboldskolen efter klubbens eget koncept de sidste otte år.

Annonce

Klub med social profil

Fodboldskolen i Glamsbjerg er ikke en del af DBU's fodboldskole-koncept, hvilket giver mulighed for at gøre det på sin egen måde. Fodboldskolen i Glamsbjerg trækker spillere til helt fra blandt andet Ebberup, Verninge, Assens, Haarby og Tommerup.

- Vi har en meget social profil i klubben, som vi ønsker skal afspejle sig i fodboldskolen. Det er også derfor, at trænerne er en blanding af nuværende og tidligere seniorspillere. Vi har blandt andet klubbens anfører på førsteholdet, som er med som træner hvert år. Det betyder utrolig meget for klubben, at det hænger sammen og det er en stærk social trænergruppe der tager det store fælles ansvar, at give 120 børn fem fantastiske dage med fodbold, fortæller Jacob Møller.


Vi har en meget social profil i klubben, som vi ønsker skal afspejle sig i fodboldskolen. Det er også derfor, at trænerne er en blanding af nuværende og tidligere seniorspillere.

Jacob Møller, leder af fodboldskolen i Glamsbjerg


Ni-årige Bastian Kristensen fortæller, at han på fodboldskolen både har lært de store voksne seniorspillere at kende og lært nye tricks og finter.

Ni-årige Bastian Kristensen var godt tilfreds med at deltage på fodboldskolen i Glamsbjerg. Han lærte nemlig mange nye tricks. Foto: Peter Risbro Brix

- Vi har lært en masse fede tricks af vores træner Sunil. Vi har lært en ny finte hver dag, dagens finte. Dem skal vi bruge alle sammen, når vi igen skal spille kampe. Jeg er sikker på vi alle er blevet meget bedre til fodbold efter denne uge, lyder det fra Bastian, der til daglig spiller på U9-holdet i Glamsbjerg IF.

Fodboldskolen i Glamsbjerg IF blev i år afviklet fra den 29. juni til den 3. juli, arrangeret af frivillige ledere og hjælpere og en trænergruppe på 13 trænere.

Thumbs up! Uden mad og drikke - duer helten ikke. Og man kan jo altid spise en lille pose chips. Foto: Peter Risbro Brix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce