Annonce
Lokalavisen Assens

Formand glæder sig: Næste Open by night i Assens bliver med gågade

Der var godt med mennesker i Assens til den første Open by night efter nedlukningen. Foto: Daniel Kofoed
Assens Handelstandsforening har fået lov af Fyns Politi til at spærre Østergade af ved Open by night den 31. juli.
Annonce

Assens: Assens Handelstandsforening har fået tilladelse til at spærre Østergade af, når der 31. juli bliver holdt Open by night i Assens.

Det glæder Pernille Schreiner, som er formand for handelstandsforeningen, sig over. Ved sidste arrangement, som blev holdt 17. juli, gav Fyns Politi ikke lov.

- Det har hovedsageligt betydning for stemningen. Det giver bare en masse godt humør og er rart, når man holder ferie, siger Pernille Schreiner, som primært plejer at opleve den gode stemning fra sin plads bag disken i Schreiners Bog & Idé.

Østergade bliver spærret af fra Rema 1000 og nedefter, forklarer hun. Der kommer et orkester og vil være salg af pølser og brændte mandler.

- Folk skal selvfølgelig stadig huske det med afstand. Men det er næsten som i gamle dage (før coronavirus, red.), siger Pernille Schreiner.

Annonce

Læsere undrede sig

Efter sidste Open by night i Assens undrede flere læsere sig over, at gågaden ikke var spærret af. Det betød, at folk i flere tilfælde gik ret tæt på fortorvene, lyder flere af meldingerne.

Rasmus Ljungberg skriver blandt andet på avisens Facebookside:

"Det var hyggeligt, men det gav ingen mening ikke at lave gågade. Vi gik jo som sild i en tønde på de smalle fortove", skriver han.

Annonce

Politiet forklarer

Sunniva Pedersen-Reng, kommunikationskonsulent ved Fyns Politi, har undersøgt sagen i den afdeling, der sidder med tilladelserne.

- På det tidspunkt, hvor der blev søgt, hed reglerne om forsamlingsforbud maksimum 50 personer. Samtidig havde Assens Kommune oplyst, at der var noget med et orkester. Derfor vurderede man, at der var risiko for, at folk stimlede sammen, hvor man ville komme over 50 personer, når der var et orkester. Man mente, at det kunne man ikke styre. Derfor fik man afslag på at slå gaden og fortorv sammen, forklarer kommunikationskonsulenten.

Forbuddet mod forsamlinger blev i starten af juli hævet til maksimum 100 personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce