Annonce
Lokalavisen Assens

Fra Ebberup Grillen til Dorchester Hotel i London

Kok Sebastian Christopher Bille begynder mandag den 29. juli i et job som kok på det femstjernede Dorchester Hotel i London. Foto: Johan Bog Augustensen
22-årige Sebastian Christopher Bille fra Ebberup har snart første arbejdsdag som kok på det verdensberømte femstjernede luksushotel Dorchester Hotel i London. Han har fået job i den trestjernede Michelin-restaurant Alain Ducasse at the Dorchester.
Annonce

Ebberup/London: Når 22-årige Sebastian Christopher Bille om få dage træder ind ad døren til sin første arbejdsdag som kok på Dorchester Hotel på Park Lane i London, tænker han måske tilbage på dengang, han havde sit første job som ungarbejder.

For det er noget af et karriereskridt, Sebastian Christopher Bille har taget, siden han for fem-seks år siden stod og serverede franske hotdogs i Ebberup Grillen.

Sebastian Christopher Bille har ikke interessen for mad og kogekunst fra fremmede. Hans far Keld Bille er også kok, og selv om hans far for nogle år siden advarede sønnen om at træde ind i kokkeverdenen, startede Sebastian Christopher Bille for fire år siden som kokkeelev på Den Gamle Kro i Overgade i Odense.

Da han i december sidste år tog sin svendeprøve på Kolds College i Odense, honorerede skuemesteren prøven med karakteren 12 og en guldmedalje til Sebastian Christopher Bille for at have kreeret tre forretter med æg og tre hovedretter med gråand.

Dengang fortalte Sebastian Christopher Bille, at han godt kunne tænke sig at sætte kursen mode enten Belgien eller Frankrig for at dygtiggøre sig inden for kokkefaget. Nu er valget i stedet for faldet på den multikulturelle millionby London.

Efter han forlod sit lærested i Odense i marts år, har Sebastian Christopher Bille arbejdet som kok på flere restauranter i København. Men mandag den 29. juli står han for første gang i køkkenet som fastansat kok på et af de mest ikoniske og dyre hoteller midt den engelske hovedstads fashionable Mayfair-kvarter.

Når man arbejder hos Alain Ducasse, får man helt naturligt et stort netværk at trække på. Men foreløbig tager jeg bare en dag ad gangen.

Sebastian Christopher Bille

Annonce

Havde fire jobs at vælge mellem

Gode jobs i gastronomibranchen hænger ikke på træerne i London, men Sebastian Christopher Bille havde faktisk fire jobs på hænderne, efter han tidligere på sommeren var rejst til London for at aflevere ansøgninger på nogle af byens bedste hoteller og restauranter.

- Du skal virkelig ville det og kæmpe for det, hvis du vil have en god stilling som kok i London, og du bliver nødt til at vise, at du har den rigtige attitude, siger Sebastian Christopher Bille.

Han endte med at vælge Dorchester Hotel, efter han havde været til en jobsamtale og gennemført en prøvevagt i restaurantkøkkenet, hvor han fik besked på at udføre nogle opgaver, der var lagt fast på forhånd.

På Dorchester Hotel skal Sebastian Christopher Bille arbejde i restauranten Alain Ducasse at The Dorchester, der oppebær Guide Michelins højeste udmærkelse med tre stjerner og er en af hotellets i alt fem restauranter.

Monegaskeren Alain Ducasse ejer 33 restauranter med sammenlagt 21 Michelin-stjerner fordelt rundt om i verden, og i Alain Ducasse at The Dorchester får Sebastian Christopher Bille 20 kolleger at arbejde sammen med.

Det anslås, at omkring 700 personer har deres daglige arbejde på Dorchester Hotel, der blev bygget i 1931. Hotellet har siden 1985 været ejet af Sultanen af Brunei.

En af de nærmeste dage flytter Sebastian Christopher Bille ind på et værelse i London. De bliver enten i området ved Earls Court eller ved Hyde Park lige overfor Dorchester Hotel.

- Jeg har ikke lagt nogen karriereplan for de næste år, men når man arbejder hos Alain Ducasse, får man helt naturligt et stort netværk at trække på. Men foreløbig tager jeg bare en dag ad gangen, siger Sebastian Christopher Bille.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce