Annonce
Lokalavisen Assens

Fra Lego-designer til stewardesse - og nu brødsælger: - Man skal være ligeglad med, hvad andre tænker

Marianne Jørgensen bor i Glamsbjerg og står bag disken i Assens Bageri. Foto: Daniel Kofoed
49-årige Marianne Jørgensen har været i den kreative branche det meste af sit liv. Det er første gang, hun står bag disken i en bagerbutik - og det er lidt af en tilfældighed, som hun er rigtig glad for.

Assens: Hun er født og opvokset i Kolding. Har været udstationeret i London for Lego og har været på vingerne som stewardesse for det daværende Premiair.

Ved et tilfælde slog hun sig ned i Glamsbjerg med mand og to drenge. 49-årige Marianne Jørgensen er lykkelig for sit job som det, hun kalder brødsælger hos Assens Bageri - i afdelingen i Assens.

Her kom hun også til ved et tilfælde, og hun har ikke fortrudt et eneste sekund.

Annonce

Hvor længe har du været i butikken?

- Jeg har været her i lidt over et år.

Hvordan kom du hertil?

- Det var en tilfældighed. Jeg har ikke arbejdet med det før, overhovedet. Jeg har været i den kreative branche det meste af mit liv. Senest var jeg selvstændig i 2,5 år, og det var jeg aldrig rigtig glad for. Jeg mærkede efter i maven og var ikke villig til at køre efter opgaverne, og det er rigtig dumt som selvstændig dekoratør. Jeg er meget hjemmeagtig på mine halvgamle dage, hvor jeg rigtig gerne vil hjem i min egen seng.

- Jeg fik mange afslag, da jeg som 48-årig søgte rigtig, rigtig mange steder indenfor design; enten ville de gerne se nogle papirer, og jeg er autodidakt. Det vil sige, at jeg startede som 18-årig ved Lego System, hvor de ikke ville se nogle papirer, så jeg har ingen papirer på noget som helst.

- Det næste var min alder. Jeg fik at vide, at deres team var mellem 20 og 25 år, og der passede jeg ikke ind. Jeg må indrømme, at jeg blev lidt sammenbidt. Det gider jeg simpelthen ikke.

Marianne Jørgensen er særlig glad for det sociale med kunderne. Hun får ofte en lille snak med dem, når de kommer ind i butikken. Foto: Daniel Kofoed

Hvor mange jobs søgte du?

- Jeg søgte de første 30, og så så jeg en dag en annonce, hvor de søgte ekspedienter her (Assens Bageri, red.). Jeg tænkte, at det kunne jeg sagtens. Der mødte jeg en venlighed (fra Brian Myntman, indehaver, red.), som jeg ikke havde mødt længe. Det handlede blandt andet om, at jeg havde nogle år på bagen, og han kunne sagtens se, at jeg kunne være her. Han var mest bange for, at jeg måske snart var væk igen.

- Det komiske er, at jeg møder mange, som kommer ind og ved, hvad jeg har lavet før, og de siger til mig: "Nå, er du her, indtil du finder noget andet?". Jeg siger til dem: Nej, jeg er faktisk glad for at være her. Er det ikke fint nok? For mig handler det mest om, at jeg kan stå op om morgenen og være glad. Og det er jeg.

Hvad er det bedste ved dit job?

- Det er kontaktfladen. Jeg er utrolig talende og udadvendt og interesserer mig for andre mennesker. Her møder du alle samfundslag. Det giver mig noget personligt. Nogle gange kan jeg mærke, at jeg gør en forskel på folks dag, når folk kan hælde af til en.

Så folk kommer ikke kun for brød og kager?

- Jeg tror, at rigtig mange kommer her for netop det sociale. Det lyder måske helt mærkeligt, at man virkelig vil gå til bageren for det, men jeg tror, at det er der rigtig mange, der gerne vil.

- Og så kommer der glade kunder ind. Jeg har arbejdet i butik før, men det her er noget andet. Du er sikker på, at folk skal have noget, når de kommer ind. Det er sjældent, du går ind til en bager og går ud uden noget. I tøjbranchen eller andre steder skal du virkelig arbejde for at få solgt et par jeans.


Jeg har arbejdet i butik før, men det her er noget andet. Du er sikker på, at folk skal have noget, når de kommer ind. Det er sjældent, du går ind til en bager og går ud uden noget. I tøjbranchen eller andre steder skal du virkelig arbejde for at få solgt et par jeans

Marianne Jørgensen, ekspedient, Assens Bageri


Har du fundet din rette hylde?

- Det synes jeg. Det kan godt være, at folk synes, det lyder fuldstændig vanvittigt, at jeg er endt her, når de hører, hvad jeg har lavet før. Men man kan selvfølgelig ikke tage det fra mig, hvad jeg har oplevet.

- Som menneske er jeg den samme, men måske ikke denne samme som, da jeg var 20-årig. Der tænkte jeg: "Desto vildere desto bedre". I dag mangler man at give folk en chance i stedet for, at man spørger efter eksamensbeviser.

Bliver du her?

- Jeg har ingen forestillinger om, at jeg skal andre steder hen. Man skal mærke efter i sin mave og være ligeglad med, hvad alle mulige andre tænker.

Marianne Jørgensen

Marianne Jørgensen er 49 år og bor bag en ligusterhæk i et parcelhus i Glamsbjerg med mand og søn på 14 år. 

De har en voksen søn, som har boet et par år i USA, men er nu flyttet til Odense.

Marianne blev i 1989-1990 ansat i Lego, da legetøjsgiganten søgte designere. Hun havde ingen eksamensbeviser, men pakkede kufferterne med modellervoks, tegninger og så videre og fik jobbet, hvor hun var med til at bygge prototyper og modeller af Lego-figurer.

Hun var først to år i Billund og takkede efterfølgende ja til en udstationering i London, hvor hun var med til at opføre det første Legoland udenfor Danmark.

Hun er fascineret af at rejse og har blandt andet været ansat to år i det daværende flyselskab Premiair som stewardesse.

Hun har også været ansat som dekoratør i Bilka, hvor hun mødte sin mand, der er slagter. Hun kan også skrive Magasin i Odense på CV'et.

Efterfølgende flyttede familien til Færøerne, men vendte retur tidligere end planlagt.

Da de havde lejet deres hus ud, flyttede de ind hos mandens søster i Glamsbjerg. De købte efterfølgende hus i byen.

Senest har Marianne Jørgensen været selvstændig i eget firma, hvor hun arbejder med bolig-styling og visual merchandicing.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Helnæs lokker med musikalsk oplevelse

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Allan Olsen spiller på Tobaksgaarden

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Børn 'fangede' krybdyr ved Terrariet: Ny app er startskuddet til noget større

Lokalavisen Assens

Nu gælder det

Lokalavisen Assens

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Lokalavisen Assens

Henrik har skabt en oase for sommerfugle: Vil du gøre ham kunsten efter, så følg disse fire gode råd

Lokalavisen Assens

Her kan du opleve livet på landet fra før 1950

Lokalavisen Assens

Louise og Christian har hænderne fulde: Rekordår for CampOne Assens Strand

Lokalavisen Assens

Der findes otte krigsbunkere i Assens - nu er den ene gjort klar til besøg

Lokalavisen Assens

Flemming og Torben opruster i centerby, hvor der ingen andre mæglere er: - Der bliver solgt cirka 90 huse om året - der bør være et marked

Lokalavisen Assens

Svært at lokke folk til talkshow i Assens: Nu forærer Mikkel 300 billetter væk

Lokalavisen Assens

Efter fire års restaurering: Lørdag blev en nøgledag for Assens Bagfyr

Lokalavisen Assens

Nygade og Baronvej er en perle - nu kan du blive klogere på hvorfor og høre beboernes historier

Lokalavisen Assens

Efter 13 år i skolen: Hvad gør vi nu, lille du?

Lokalavisen Assens

Tennisklub jubler: Modtager 25.000 kroner af lokal købmand

Lokalavisen Assens

Frivillig i 35 år: Bent er en af Frøbjerg Festspils faste søjler

Lokalavisen Assens

Hyggelig sommeraften: Pølser og OB sejrede

Lokalavisen Assens

Fra Holbæk til Hagenskov: Tidligere minister Britta Schall Holberg fylder 80 år

Lokalavisen Assens

Fodboldfest i Haarby fredag: Forventer 300-400 tilskuere til opvisningskamp mod OB

Lokalavisen Assens

Gæsterne er tilbage på kendt Assens-restaurant: Nu mangler der kun én ting

Lokalavisen Assens

Velfærd skaber grundlag for bedre bosætning

Lokalavisen Assens

Skal du have børnene med til "Midt om natten"?

Lokalavisen Assens

Jan købte tre dametøjsbutikker i foråret: Nu har han givet dem et nyt navn

Annonce