Annonce
Lokalavisen Assens

Frisør i Assens i 56 år: - Jeg bliver ved til jeg falder om ...

Frisørmester Valborg Grave har drevet frisørsalon i Assens i 56 år. De seneste 10 år er det foregået i lokaler i Østergade 39. Foto: Søren Plovgaard
Selv om frisørmester Valborg Grave, Assens, har rundet 77 år, har hun ingen planer om at trække sig fra arbejdsmarkedet og sin frisørsalon.
Annonce

Assens: Valborg Graves alder består af to 7-taller.

Men frisørmesteren fra Assens har ingen planer om at slutte sit arbejdsliv af den grund.

- Jeg bliver nok ved, til jeg falder om, siger Valborg Grave.

Hun kom til Assens fra København i 1964 og etablerede sin første frisørsalon på første sal i den tidligere apotekejendom i Østergade.

Det var dengang, det vrimlede med frisørsalonen i byen.

- Da jeg flyttede til Assens, havde Ingeborg Hansen den store frisørsalon i byen. Den lå oppe på hjørnet af Østergade og Nørregade, husker Valborg Grave, der er vokset op i Orte.

- Dengang gik folk til frisør på en lidt anden måde end i dag. Det var normalt, at kvinderne kom og fik vasket og touperet deres hår i salonen, mens det var mere sjældent, at de blev klippet, husker Valborg Grave.

Hun flyttede senere siden sin salon hjem til privatboligen på Kildevænget 4 i Assens. Herfra drev hun sin salon i otte år, mens børnene var små.

- Det var en praktisk flytning, for så kunne jeg samtidig gå hjemme med mine børn. Dengang var der jo ikke de samme pasningsordninger som i dag, siger Valborg Grave.


Jeg har det bedst, når der sker noget, og jeg trives bedst, når jeg er i min frisørsalon

Valborg Grave


En dag i slutningen af 1970'erne gik hun ind og hilste på farvehandler Bräuner Sørensen, der havde forretning i Østergade. Valborg Grave var blevet lun på forretningslokalet midt på byens hovedgade, og det viste sig, at farvehandleren var villig til at sælge.

- Ud over at drive frisørsalon bagerst i lokalet solgte jeg også undertøj og havde en afdeling med parfume, sol og fodpleje. Men det blev for meget, og det kunne slet ikke gå. Jeg kunne jo ikke leve af, at folk ringede til mig og spurgte om prisen på en flaske parfume, fordi de ville finde ud af, hvor meget de kunne spare ved at købe parfumen på Faaborg-Gelting-færgen, siger Valborg Grave.

Annonce

I fuld vigør igen

Hun har været sygemeldt i nogle måneder, efter hun faldt i sit hjem og brækkede sin ene arm. Men nu er Valborg Grave i fuld vigør igen i salonen.

- Jeg har det bedst, når der sker noget, og jeg trives bedst, når jeg er i min frisørsalon. Og så har jeg det også rigtigt fint med at arbejde med de unge frisører i salonen, siger Valborg Grave.

- Jeg vil så gerne have, at de unge frisører bliver dygtige, og at jeg hører dem sige, at de er stolte af deres fag.

Valborg Grave er fra en tid, hvor de sociale medier ikke var opfundet, så hun har ikke tidligere benyttet sig af hverken Facebook eller Instagram, når hun skulle kommunikere med kunderne.

- Men mine gode medarbejder Julie Nielsen har påtaget sig opgaven med at få salonen på sociale medier, og det er jeg glad for, fordi det kan jeg slet ikke finde ud af det, siger Valborg Grave.

Salonen består desuden af frisørerne Susanne Jeppesen og Camilla Borchsenius Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce