Annonce
Lokalavisen Assens

Frivillige på sporet af en ny sæson

Frivillige fra Lilleskov Teglværk gør holdt med rensemaskinen ved overkørslen ved Holtevej. Foto: Søren Plovgaard
Frivillige fra Lilleskov Teglværk har renset banestrækningen mellem Tommerup og Assens, så den er klar til, at skinnecyklerne tages i brug igen den 8. juni.
Annonce
Annonce

Nye bomme

Frivillige hos Lilleskov Teglværk har i år også sat nye bomme op ved overkørslerne på strækningerne. Det er sket i etaper, og de sidste bomme er nu sat op på Assens-egnen.

Udlejningen af skinnecyklerne har ligget stabilt de sidste 10 år, og Lilleskov Teglværk tror og håber på, at man kan nå at indhente de første tabte uger senere på sæsonen i en sommer, hvor mange danskere må forventes at holde ferie på egne breddegrader.

Skinnecykler

Det er Foreningen Lilleskov Teglværk, der driver skinnecyklerne.

Udlejningen af skinnecykler blev etableret i 1998 i samarbejde med Banestyrelsen, Fyns Amt og Tommerup, Glamsbjerg og Assens kommuner.

Sæsonen begynder mandag den 8. juni og varer frem til lørdag den 17. oktober.

Skinnecykler er lette at træde. Der er plads til tre eller fire på cyklen samt plads til bagage og proviant.

Proviantering kan også ske undervejs. Langs med banen findes syv rastepladser med borde og bænke.

Skinnecyklerne kan bookes i Superbrugsen Tommerup St., Circle K Servicecenter i Glamsbjerg og Camp One Assens Strand.

Skinnecyklerne skal altid afleveres, hvor de er lejet.

Det koster 200 kroner at leje en skinnecykel i fire timer og 300 kroner for en hel dag. Der skal altid lægges et depositum på 350 kroner. /SP

Tommerup/Glamsbjerg/Assens: Skinnecykelsæsonen er kommet senere i gang i år end sædvanligt på grund Covid-19-forbeholdene, men mandag den 8. juni kan man igen få en tur på en af cyklerne langs Tommerup-Assens-banen.

Og det bliver et helt nyrenset skinnelegeme, som cyklisterne kommer ud at køre på frem til lørdag den 17. oktober, når skinnecyklerne igen staldes op.

Foreningen Lilleskov Teglværk, der driver skinnecyklerne, var i sidste uge ude med rensemaskinen på hele strækningen fra Tommerup Stationsby til Assens. Det er en manøvre, der typisk finder sted et par gange om året.

Lilleskov Teglværk har ud over coronakrisen også op til denne sæson været plaget af det omfattende arbejde, som de sidste mange måneder har fundet sted langs Assens-Tommerup-banen.

Siden efteråret 2019 har entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S været i gang med at lægge nye forsyningsledninger ned for Assens Forsyning A/S langs banestrækningen fra Glamsbjerg til Assens til Glamsbjerg, og de afskærende spildevandsledninger, som skal føre spildevandet frem til det nye renseanlæg i Forsyningsparken, graves ned i jorden i to til fem meters dybde langs Tommerup-Assens-banen.

Ansatte fra Per Aarsleff A/S gennemkørte for fire uger siden strækningen på skinnecykel for at få et overblik over, om alt var i orden til den nye sæson. Dengang lød meldingen til Lokalavisen, at der kun var enkelte småting, der skulle justeres på strækningen, før den var klar til den nye skinnecykelsæson.

Helt så enkelt så de frivillige hos Lilleskov Teglværk ikke på situationen, da de forleden var ude med rensemaskinen på den næsten 30 kilometer lange banestrækning fra Tommerup Station til "endestationen" ved jordbassinerne i Assens.

- Flere steder på strækningen er svellerne ødelagt, og det har betydet, at man ikke har kunnet spænde skinnerne på igen. Derfor er der lagt betonklodser på for at holde skinnerne, og det er ikke lige godt alle steder. Men man kan godt køre med cyklerne på skinnerne, for trykket er kun cirka 75 kilo på hvert hjul, fortæller Jørgen Pindstofte og Arne Hansen fra Lilleskov Teglværk.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce