Annonce
Lokalavisen Assens

Gadefest i Haarby med gå-banko og rundstykker to go

Ivan Andersen, indehaver af Haarby Boligmontering, havde sammen med byens borgere en fest i lørdags. Hans forretning har i flere måneder været plaget af gravearbejdet i Algade. Foto: Søren Plovgaard
Lørdag var der fest i Haarby. Byen fejrede, at flere måneders vejarbejde i hovedgaden nu er slut.
Annonce

Haarby: Selv om der lørdag formiddag trak dunkle tordenskyer hen over Haarby, var der kun lyspunkter at finde hos byens borgere.

Efter sammenlagt fem måneders vejarbejde på Haarbys trafikerede hovedstrøg kan man nemlig igen færdes uden problemer i Algade.

Den nyhed valgte Haarby Handel- og Erhvervsforening at markere med et arrangement i byparken Blomsterhaven, hvor man blandt andet lokkede byens borgere til at deltage i den lokale nyskabelse gå-banko. Haarby Idrætsforenings Støtteforening solgte lodder og bankosedler, og så blev borgerne ellers sendt ud i byen for at finde bankotallene i byens butikker.

Kirsten Hansen havde taget sine to børnebørn med til gå-banko i Haarby. Foto: Søren Plovgaard

Gravemaskinernes massive tilstedeværelse er gået særligt hårdt ud over flere af byens erhvervsdrivende, som har måttet finde sig i, at adgangsvejene til deres butikker har været spærret af på grund af vejarbejdet.

Haarby Boligmontering er en af de forretninger, der har været plaget af gravearbejdet, der har fundet sted i to etaper i løbet af de seneste syv måneder.

Blomsterforretningen Passiflora har også i flere måneder bøvlet med vejarbejdet i Algade. Indehaver Dorthe Søgaard havde rullet den røde løber ud til vejfesten, og her er det Kit Aksglæde, der lige har hentet en buket blomster i forretningen. Foto: Søren Plovgaard

For møbelforretningens indehaver Ivan Andersen var det derfor en festdag, da entreprenøren fredag fjernede de sidste forhindringer i Algade. Lørdag havde Ivan Andersen ligesom mange andre butikker i Haarby rullet den røde løber ud og sat dannebrogsflag op ved sin forretning.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg har tabt en del penge de senere måneder. Oveni gravearbejdet rendte vi jo også ind i coronakrisen, siger Ivan Andersen, der siden har fået del i regeringens hjælpepakke.

Annonce

Ser lyst på fremtiden

Ivan Andersen har dog valgt at se lyst på fremtiden, selv om der venter usikre tider forude.

- Der, hvor man lavede langtidsplaner tidligere, lever man nok mere fra dag til dag nu. Jeg vil ikke sige, jeg er blevet pessimist, men man bliver måske en lille smule mere forsigtig i sine antagelser om fremtiden, siger Ivan Andersen.

Trafikken flyder nu igen normalt gennem Algade, og tømrermester René Nielsen benyttede lejligheden til at dele gratis rundstykker ud til formiddagens mange trafikanter.

Helt fri for vejarbejde går Haarby imidlertid ikke de næste uger. Assens Kommune meddeler, at der i denne uge begynder kloakrenoveringsarbejde på Akkerupvej med start mandag den 15. juni. Arbejdet udføres i tre etaper og forventes afsluttet 15. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce