Annonce
Lokalavisen Assens

Genåbning: En håndsrækning og en løftet pegefinger

Når du læser disse linjer, er der en pæn chance for, at du allerede flere gange har handlet i en af kommunens mange detailbutikker, som siden mandag igen har været åbne.

Sidste uges beslutning om at tillade en genåbning af detailbutikker op til 5000 kvadratmeter var en god nyhed. Og en rimelig en af slagsen. De fleste var efterhånden enige om, at regeringen ikke kunne trække den ret meget længere. Mange forretningsindehavere var ved at være slidt op efter 10 ugers nedlukning - både mentalt og økonomisk.

Butiksejere og forbrugere har tilmed skullet forholde sig til den kendsgerning, at store dagligvareforretninger som for eksempel Bilka har kunnet holde åbent uden problemer, mens de små butikker har gispet efter vejret og helt magtesløst har set til, at handlen er flyttet online eller over i det store dagligvarekæder.

Debatten om Bilka contra det lokale nedlukkede handelsliv har raset længe, og på bundlinjen står, at det aldrig blev en beslutning, som fandt bred folkelig accept.

Assens Handelsstandsforenings formand Pernille Schreiner reagerede således på nyheden om genåbningen:

"Jeg tror, vi alle i hele byen har armene over hovedet lige nu. Vi har glædet os længe til at åbne."

Samme glade budskab kan gentages i Algade i Haarby, Bredgade i Aarup, Søndergade i Glamsbjerg og alle andre steder, hvor butiksdørene nu ikke længere er lukkede eller blot står halvt på klem for kunderne.

Viljen til at bakke op om det lokale handelsliv har været stærk længe, og der er god grund til at forvente, at opbakningen fortsætter med fuld kraft nu, hvor man igen kan komme fysisk i butikkerne.

Forbrugerne vil have et opsparet behov for at bruge penge og måske i endnu højere grad et behov for at få fornemmelsen af, at noget igen er næsten, som det var for et år siden.

Fra denne plads skal der lyde en stille opfordring til at kaste lidt ekstra mønter efter de forretningsdrivende i de kommende måneder. Det kan sagtens lade sig gøre uden samtidig at gå amok i en bevidstløs forbrugsfest.

Midt i glæden over genåbningsplanerne er det værd at minde om, at Statens Serum Instituts såkaldte modelleringsgruppe har regnet sig frem til, at genåbningen 1. marts i værste fald kan betyde, at der i løbet af ganske få uger kan være 870 personer, som er indlagt på de danske hospitaler med coronavirus. Det er næsten en tredobling af det aktuelle antal indlagte.

Mens regeringens genåbning af butikslivet og det udendørs kulturliv således er en længe ventet og en yderst nødvendig håndsrækning til et trængt forretningsliv, er det samtidig en alvorlig løftet pegefinger til alle vi andre om at fortsætte med at tage alle de nødvendige sundhedmæssige forbehold i vores hverdag - og endda helst være endnu skarpere på det end tidligere.

Nu mangler jeg bare at kunne komme til frisøren igen ...


Mens regeringens genåbning af butikslivet og det udendørs kulturliv således er en længe ventet og en yderst rimelig håndsrækning til et trængt forretningsliv, er det samtidig en alvorlig løftet pegefinger til alle vi andre om at fortsætte med at tage alle de nødvendige sundhedmæssige forbehold - og endda helst gøre det endnu bedre end tidligere

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Annonce