Annonce
Lokalavisen Assens

Georgia kvalt i gråd da hendes hest døde: - Pablo lå i boksen og ventede på at sige farvel til mig

Georgia Timmermann har reddet mange stævner sammen med Pablo. Privatfoto
Georgia Timmermann, der driver virksomheden Georgia Horses Aps i Vedtofte, fortæller her historien om, hvordan det er at miste sin hest efter mange års venskab.
Annonce

Vedtofte: Min november har været hård.

Dette er svært at skrive for mig, men Pablo fortjener et farvel. I mine øjne er han en ven, en hero, en kammerat.

Pablo ville ikke på fold, og jeg lod ham blive inde og motionerede ham frit i hallen, hvorefter han fik sin rene udeboks. Han var lykkelig den dag og spiste glad sin mad.

Søndag morgen mødte jeg en Pablo, som ikke stod med hovedet ude, som han plejede og ventede på morgenmaden. Han lå ned i boksen. Først troede jeg, at han lå fast, men jeg fandt hurtigt ud af, at han lå ned, fordi han ventede på mig for at sige farvel. Han ville og kunne ikke længere rejse sig.

Det er tid, sagde han med sine skønne opmærksomme øjne. Jeg hulkede, så jeg næsten blev kvalt. Pablo var helt rolig.

Han forsøgte meget få gange at rejse sig. Steen og jeg prøvede forgæves at hjælpe ham. Dyrlægen prøvede også forgæves. Jeg var helt knust. Hvad havde jeg forventet? Ved jeg ikke. Jeg ved blot, at jeg aldrig er god til at dræbe eller aflive dyr. Da min hund Venus skulle aflives på grund af alderdom, blev jeg også kvalt i gråd.

Pablo lå helt stille, nogle gange med hovedet oppe og spist det græs, drak endda vand af spanden. Jeg fik en hel time med ham, inden dyrlægen kom. Pablo var glad, som han lå der og spist det græs, som jeg havde plukket. Dyrlægen tog handlingen, og jeg stod udenfor i gråd.

Stenede ved køkkenbordet for fire timer efter at køre ud at undervise en flok glade børn i nabolaget. Jeg havde mest lyst til at aflyse, fordi hjemme i udeboksen lå min ven, død.


Søndag morgen mødte jeg en Pablo, som ikke stod med hovedet ude, som han plejede og ventede på morgenmaden. Han lå ned i boksen. Først troede jeg, at han lå fast, men jeg fandt hurtigt ud af, at han lå ned, fordi han ventede på mig for at sige farvel. Han ville og kunne ikke længere rejse sig

Georgia Timmermann


Hvordan skulle jeg også få ham ud? Med min nye traktor. Og alle de børn. De var så glade og forberedte på at se mig. Godt jeg ikke skuffede dem og aflyste. Jeg sagde intet om Pablo - det var jo ikke deres sorg.

Da jeg kørt hjem i halvmørke, håbede jeg, at Pablo var flyttet ud til vejen og Daka allerede havde hentet ham. Det var selvfølgelig en drøm. Det regnede, og Pablo lå stadig i boksen. Jeg bakkede traktoren og satte bånd om Pablo og trak ham ud gennem mudret, mens regnen fulgt mine tårer.

Det blev til mange års venskab mellem hesten Pablo og Georgia Timmermann. Nu er Pablo død. Privatfoto
Annonce

Pablo var avlet til fart

Pablo blev 25 - næsten 26 år. Ham red jeg DM for seniorer på. Ham red jeg mit første internationale stævne på. Han gav mig mit navn i ridesporten. Jeg elsker ham for evigt.

Pablo og jeg mødtes ved min træner, da han var fem år gammel. Her prøvede jeg ham første gang. Den gang red jeg jagter og klubstævner, elskede dyr og især heste. Jeg red også på Jydsk Væddeløbsbane i Århus Galopbane hos Ejgild Harregaard.

Jeg elskede alt med fart. Og Pablo var også avlet til fart. Moderen var en væddeløber, og faderen var den store skimmel springhest Godfather. Pablo var allerede dengang en hårdfør herre. Det viste han ved at lade mig springe på ham uden overhovedet at have prøvet det i en lille ridehal som fem-års. Derefter blev han min træners kones dressurhest.

Han kunne alle M-øvelser. Jeg havde aldrig forestillet mig den vinter, at Pablo senere skulle blive min eller min vej til succes og min bedste kammerat.

Først i 2007, efter han havde leget dressurhest med konen, fik jeg kontakt igen. Det var igennem min gamle ridelærer Erik. Han ringede og sagde: "Så er det nu. Jeg tror, at Pablo er til salg".

Og vupti. Jeg købte ham for 30.000 kroner af mine egne penge. Red mit første militarystævne samme måned, selv om Pablo aldrig havde set et dobbeltspring eller en bane med flere spring i træk. Men Pablo var en ener. Vi vandt debutantklassen i military kun en måned efter, jeg købte ham som 11-års.

Han kom med hjem til Fyn, hvor jeg købte mit eget ridecenter i Vedtofte, og det blev starten på en fantastisk karriere og tid. Hvem ville have troet, at en 11-års hest med en urutineret springrytter på ryggen ville nå så meget de næste seks år?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce