Annonce
Lokalavisen Assens

Grete blev kendt for sine lækre kager: Nu fylder hun 70 år

Grete Jensen huskes af mange som vært på Café CupCake i Plums Gård i Assens, hvor hun var garant for både godt humør og sublim kagekunst. Privatfoto

Grete Jensen, Østergade 38, Assens, fylder 70 år mandag den 23. november.

Få ved sikkert, at Grete Jensen er født på Fyn, men hun kunne endnu ikke gå, da familien flyttede til Egernsund i Sønderjylland.

Grete Jensen blev uddannet økonoma på Sønderborg Sygehus, og efter et kort ophold på Sjælland rejste Grete Jensen sammen med sin senere mand Finn Jensen til Jakobshavn i Grønland, hvor hun fik job som oldfrue og økonoma på det lokale sygehus.

I 33 år arbejdede Grete Jensen som ledende økonoma på Plejecenter Åbakken i Øster Tørslev mellem Randers og Mariager - og hun nåede selv at blive en institution i institutionen.

- Jeg kom nærmest sammen med fundamentet til plejecentret, har Grete Jensen tidligere fortalt.

Mor og datter bag disken i Café CupCake, som de drev sammen i fem år. Grete Jensen var kvinden bag de mange lækre kager, der trak masser af gæster til caféen i de fem år, den eksisterede.

Under Grete Jensens ledelse udviklede køkkenet på Åbakken sig til at være leverandør af mad ikke alene til hjemmets beboere, men også til nabokommunerne i Mariager, Hadsund, Støvring og Skørping. Og Grete Jensens gode mad nåede endda at blive så berømt, at hun hentede ordren på levering af mad til Them Kommune 100 kilometer mod syd lige for næsen af nabokommunen i Silkeborg.

I forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007 forsvandt aktiviteterne og produktionen af mad i køkkenet på plejecentret Åbakken lige så stille, og for godt 10 år siden valgte Grete Jensen at blive fynbo igen og flytte til Assens, hvor hendes datter Anja, der var kommet til verden under opholdet i Grønland, nogle år tidligere havde slået rod med sin familie.

Sammen med Anja etablerede Grete Jensen i november 2010 Café CupCake i den tidligere skænkestue i Plums Købmandsgård, hvor der har været servering i 200 år.

For fem år siden sagde Anja Madsen og Grete Jensen farvel til Café CupCake i Plums Gård.

Grete Jensen foldede hele sin store køkkenerfaring ud i de atmosfærefyldte lokaler, og mor og datter komplimenterede hinanden som det perfekte værtspar. Mens datteren tog sig af gæsterne, når de trådte ind ad døren, regerede Grete Jensen i køkkenet og sørgede for, at der altid stod flere store lagkager og andet lækkert bagværk klar til at friste kunderne.

Café CupCake måtte ofte melde alt udsolgt, når caféen inviterede til kagebord med servering af 13-14 lækre stykker bagværk fra Grete Jensens hånd.

I 2015 lukkede caféen til stor fortrydelse for mange, og Grete Jensen valgte at gå pension.

- Vi har hele tiden sagt, at vi ville åbne caféen sammen og også lukke den sammen, sagde datteren Anja Madsen ved den lejlighed.

Grete Jensen dukker dog stadig med jævne mellemrum op i sin tidligere rolle som kagekunstner - for eksempel for to og et halvt år siden hos restaurant La Posta i Assens, hvor Grete Jensens overdådige kagebord fik en fornem renæssance.

Grete Jensen har let til latter, og hendes gode humør har i nu 10 år bredt sig ud over den vestfynske købstad.

Hun er netop flyttet i ny lejlighed i Plums Gård, og Grete Jensen har på sin 70-års fødselsdag den store glæde at kunne dele livet med sin nye mand. /SP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce