Annonce
Lokalavisen Assens

Håndbolden stråler i Slabrovad

Salbrovads U15-, U17- samt U19-hold samlet til træning tirsdag aften i Salbrovadhallen, hvor de tre hold sveder igennem, hygger og får taktiske instrukser af træner Jesper Johansen. Foto: Mads Haugaard
Mens ungdomshåndbold desværre står stille mange steder i lokalområdet, har de fundet den helt rette opskrift i Salbrovad.
Annonce

Duften af harpiks er snart tilbage, håndboldnettet, der blafrer, er snart tilbage, og håndboldsæsonen er snart tilbage.

Håndbold: Mens ungdomshåndbolden i bl.a. Assens og til dels i Haarby er gået i stå, har de i Salbrovad formået at knække kurven. Spillere er der nok af, og til den kommende sæson er der endda kommet et U19-hold til, som er en helt ny årgang.

Det skyldes ifølge træner Jesper Johansen, at klubben har så meget at tilbyde de unge.

- Vi yder bare en god service og et fællesskab, som de ikke kan sige nej til. Vi gør meget i, at de kan komme ud til os og blive en bedre håndboldspiller og et bedre menneske. Vi sørger for, at vi kommer på nogle stævneture, bl.a. til et enkeltdagsstævne i Holstebro, hvor vi efterfølgende tager i sommerhus og har noget socialt samvær, forklarer han.

Det er selvfølgelig ikke gratis at arrangere sådanne ture, det kræver nemlig opbakning fra lokalsamfundet, og det er i den grad også i Salbrovad.

De frivillige gør et stort stykke arbejde, men også klubbens sponsorerer er uundværlige. Netop sponsorere er der kommet endnu flere af i denne sæson, og uden dem er det heller ikke muligt at lave så meget socialt, som det er tilfældet i Salbrovad.

- Der er ingen tvivl om, at de unge mennesker vil lære i dag, og derfor betyder de frivillige og ildsjælene rigtig meget, og det er dejligt, at de vil stille op år efter år, forklarer Jesper Johansen.

Annonce

Speciel oplevelse

I forrige weekend var STIF Salbrovads nye U19-mandskab på besøg på Castberggård Højskole, hvor det skulle spille en kamp, der ikke bare være en træningskamp frem mod den nye sæson.

Modstanderen var nemlig ingen ringere end det danske døvelandshold, der vel og mærke er forsvarende VM-guldvindere. Det var en speciel - men også en sjov oplevelse for Salbrovad-pigerne.

- De var meget spændte på, hvordan sådan noget foregår. Det blev presset, fordi døvelandsholdet har spillere i 1. division, så det er rigtig håndboldkyndige. Det var specielt, for der var jo helt stille i hallen, og døvelandsholdet lever lidt på, hvordan vi andre står og kigger og agere.

Selvom det blev til et klart - og forventet - nederlag mod døvelandsholdet, var det en god, sjov og lærerrig oplevelse for den nye U19-årgang i Salbrovad.

Håndbolden bliver ellers ofte valgt fra af de unge i de sene ungdomsår, da studie, uddannelse og venner ofte stjæler fokus og tiden, men i STIF Salbrovad ser det bedre og bedre op. Det nyopstartede U19-hold er da også meldt til i seniorrækkerne, da der ikke er ret mange på samme alder, der spiller håndbold.

- U19-hold er ikke nogle, der er ret mange af, fordi håndbolden bliver ofte valgt fra i den alder. Så må vi se, hvor langt de kan bære det, men pigerne skal nok klare det, fortæller Salbrovad-træneren.

Annonce

Luksusproblem

Jesper Johansen har dog et luksusproblem, da der er så mange aktive håndboldspillere på diverse hold, at der er spillere, der skal sidde over, når der skal spilles kamp.

Netop Jesper Johansen keder sig bestemt heller ikke, da han er træner for både U15-, U17- og U19-holdet samt herreholdet, men han får dog hjælp af ungdomsspillerne.

- Vi vil gerne have de unge mennesker med til at være hjælpetrænere, så de også får udbredt det fællesskab, de har på deres hold. Men jeg gør det, fordi jeg havde 10 fremragende håndboldår i Assens, og det forsøger jeg at implementere på de hold, som jeg nu har med at gøre, afslutter altmuligmanden i STIF Salbrovad.

Generelt går Salbrovad-holdene en lys sæson i vente, hvor der også er høje forventninger, om de kan indfries bliver spændende. U17-holdet fik ikke desto mindre en god sæsonoptakt, da det i sidste weekend blev nr. 2 ved en træningsturnering i Tårnby.

Sæsonen starter i oktober for alle Salbrovads hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce