Annonce
Lokalavisen Assens

Håndboldklub sender nødråb: - Hjælp os - ellers risikerer vi at lukke

Assens Håndboldklub har miset det meste af sin ungdomsafdeling, og nu slås klubben for sin fortsatte eksistens. Arkivfoto: Rasmus Vestergaard
Assens Håndboldklub holder ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 22. juni. Klubbens eksistens er truet, hvis der ikke melder sig nye medlemmer til bestyrelsen

Assens: I omkring 100 år har der været spillet håndbold i Assens. Først i Assens Gymnastik & Idræts Klub, så i ASH 72 og senest i Assens Håndboldklub (AHK).

Men nu kan det snart være slut med at kaste med den lille runde i Assens, for klubben er alvorligt truet på sin eksistens. Det fortæller Assens Håndboldklubs formand Søren Juel Jensen, der har sendt et nødråb ud til forældrene.

Da klubben fornylig holdt sin årlige generalforsamling i Arena Assens dukkede der kun en enkelt ægtefælle op ud over bestyrelsesmedlemmerne. Derfor er der nu indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 22. juni i et sidste forsøg for at redde klubben fra lukning.

Annonce

Søren Juel Jensen har selv valgt at træde af som formand efter to år i det varme sæde, og håndboldklubben skal desuden finde en sekretær og et menig bestyrelsesmedlem for at kunne fortsætte.

- Over en periode har vi mistet fire af vores ungdomshold, og det betyder i grove træk, at hele vores ungdomsafdeling reelt er lukket ned. Hvis det ikke lykkes at finde 4-5 personer til generalforsamlingen den 22., betyder det højst sandsynligt, at den afgående bestyrelse må nedlægge håndboldklubben og overføre klubbens indestående til en anden sportsforening i kommunen, forklarer Søren Juel Jensen.

Assens Håndboldklub har en sund økonomi med en formue på cirka 180.000 kroner.

Foreningsliv under pres

Søren Juel Jensen mener, der er flere årsager til, at Assens Håndboldklub nu er kommet i problemer med at rekruttere spillere og bestyrelsesmedlemmer.

- Hele foreningslivet er jo under pres i disse år. Det lider nok under det, som jeg vil kalde SoMe-tyranniet. I dag "committer" unge mennesker sig ikke på samme måde som tidligere til fastlagte træningstider, og det er nok en del af problemet.

Søren Juel Jensen nævner også, at det i de lidt større byer ofte er sværere at pleje et fællesskab. Det lader sig i følge formanden ofte bedre gøre i de noget mindre lokalsamfund.

- Det kan vi blandt andet se et godt eksempel på i Salbrovad i disse år, siger Søren Juel Jensen.

Freddy Bjerrelund har været akriv i håndboldklubben i næsten 40 år, og han synes, det vil være ærgerligt, hvis der ikke længe skal spilles håndbold i Assens.

-Jeg har besluttet, at jeg også vil arbejde i den nye bestyrelse, siger Freddy Bjerrelund.

Hvis man er interesseret i at give en hånd med i Assens Håndboldklub, kan man kontakte Søren Juel Jensen på telfon 2296 8630.


Hele foreningslivet er jo under pres i disse år. Det lider nok under det, som jeg vil kalde SoMe-tyranniet

Søren Juel Jensen, formand for Assens Håndboldklub
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Den 28-årige storbypige Pernille er vendt hjem - til Gl. Brydegaard: - Jeg vil ikke undvære mit arbejdsliv på landet

Lokalavisen Assens

Forfatter besøger boghandel

Annonce