Annonce
Lokalavisen Assens

Hård opstart for Anettes tøjbutik: - Man skal have viljen og have det sjovt

Kunderne i Lykkelou kommer især fra Assens Kommune, og webshoppen og tøjbutikken har da også en helt klar lokal forankring. Ejerne Anette Clemmensen (tv.) og Dina Korspang (th.) satser på at lave flere lokale arrangementer og samarbejder. Foto: Amalie Klitgaard
Først kom coronakrisen, så faldt den anden ejer fra, og nu melder sommerferiestilheden sig. Starten har været svær for tøjbutikken Lykkelou i Tommerup St., men ejer Anette Clemmensen har en vilje af stål - og en ny ejer ved sin side, veninden Dina Korspang.
Annonce

Tommerup St./Brylle: Kun et par uger efter, at Anette Clemmensen åbnede webshoppen og tøjbutikken Lykkelou i Tommerup St., lukkede landet ned - og hendes salg gik i stå.

Undervejs sprang den anden ejer, Carsten Drud, også fra, så hun lige pludselig stod med det hele alene. Det var svært, da hun arbejder som anæstestisygeplejerske.

Men også godt, da hun derfor ikke fik økonomien i klemme. Butikken gav ikke noget afkast, og de lokales køb i især den fysiske butik gjorde blot, at det hang sammen.

- Hvis vi havde haft en ansat i butikken, skulle vi lukke. Så vi skulle virkelig kæmpe og gøre noget mere, end bare at åbne døren, for eksempel ved at lave lykkeposer, først-til-mølle og endagsudsalg.

Lykkelou

Lykkelou, webshop med tøjbutik på Kirkevej 3, Tommerup St. åbnede den 1. marts.

De holder åbent fredag klokken 13-17 og lørdag 10-13.

Den 9. august holder de konfirmandmøde med morgenmad og rabat. De planlægger at lave flere lokale samarbejder, som ginsmagning med Butik Sortebro eller besøg fra mødregrupper om formiddagen.

Ejerne er Anette Clemmensen og Dina Korspang, begge bosiddende i Brylle.

Annonce

Ny medejer af butikken

Ind fra sidelinjen trådte heldigvis Dina Korspang som ny medejer.

Hun bor ligesom Anette Clemmensen i Brylle, hvor de er venner og i løbeklub sammen efter de lærte hinanden at kende, fordi deres 11-årige drenge går i Brylle skole sammen.

Og Dina? Hun var vild med idéen:

- Da butikken startede op hev jeg fat i Anette og sagde, ej, hvorfor har I ikke sagt noget. Jeg sprang straks til, fortæller hun.

Dina Korspang arbejder som adminsitrativ medarbejder i Faaborg-Midtfyn Kommune, men da de to fynboer har forskelige arbejdstider, supplerer de hinanden godt. Og det giver en fleksibilitet, som kunderne elsker, siger Anette Clemmensen:

- Selvom vi kun har åbent i den fysiske del fredag og lørdag, kan jeg hoppe ned forbi, hvis nogen straks skal bruge et par bukser. Den fleksibilitet sætter folk virkelig pris på.

Den nye medejer Dina Korspang (th.) glæder sig til, at de kommer på den anden side af coronakrisen og sommerferien. Ikke kun for at få solgt mere i webshoppen og tøjbutikken, men også for at se, hvad Lykkelou kan trække af kunder under normale forhold. Foto: Amalie Klitgaard
Annonce

Det skal være sjovt

Lykkelou er for begge ejere et hjertebarn, som ikke skal gøre dem rige. Derimod handler det om, at have det sjovt:

- Man skal have viljen, man skal ville det, og så skal vi have det sjovt. Det er derfor, vi gør det, siger Anette Clemmensen, hvortil Dina Korspang tilføjer:

- Vi har mand og børn, så tiden her bliver taget fra privatfronten. Så man skal være glad og føle, at man gør en forskel.

Det føler de; for eksempel når kunder, der har tabt sig eller taget på, er glade for deres tøjkøb. Eller når dagen er fløjet afsted, mens de har pakket tøj.

- Vi giver det et år med fuld skrald. Så må vi om et år se, om det stadig er sjovt. Ellers lukker vi det, fastslår Anette Clemmensen.


Hvis vi havde haft en ansat i butikken, skulle vi lukke. Så vi skulle virkelig kæmpe og gøre noget mere, end bare at åbne døren, for eksempel ved at lave lykkeposer, først-til-mølle og endagsudsalg.

Anette Clemmensen, ejer af Lykkelou
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce